Ισπανία-Αυστραλία 95-88: Ισπανοί από ατσάλι! (photos+video)

Ισπανία-Αυστραλία 95-88: Ισπανοί από ατσάλι! (photos+video)

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019: Η Ισπανία μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, επικράτησε της Αυστραλίας με 95-88 και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Η Ισπανία έδειξε πως πάντα, με όποια σύνθεση κι αν αγωνίζεται και παρά την… αντιπάθεια που εκπέμπει, θα παραμένει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στο παγκόσμιο στερέωμα!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στη β’ παράταση, οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν με 95-88 της Αυστραλίας και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Μουντομπάσκετ της Κίνας (15/9, 15:00).

Πραγματικό ντέρμπι στην κανονική διάρκεια, με την Αυστραλία να διατηρεί το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το 40λεπτο και μάλιστα παίρνοντας και διψήφιες διαφορές στο παιχνίδι.

Η εμπειρία και οι προσωπικότητες που έχει όμως, το ρόστερ των Ισπανών, η τεράστια εμφάνιση του Μαρκ Γκασόλ αλλά και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των Αυστραλών, οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο έφεραν το ματς στα ίσια, στέλνοντάς το στην παράταση.

Και αν στην πρώτη παράταση το ντέρμπι συνεχίστηκε, στο β’ πεντάλεπτο ο Σέρχιο Γιουλ πήρε το όπλο του και με τρίποντες «βόμβες» έδωσε την πρόκριση στους Ισπανούς, με τους Αυστραλούς να φωνάζουν (δικαίως σε κάποιες στιγμές) για τη διαιτησία που ξανά προβλημάτισε στο τουρνουά.

Εκεί κρίθηκε:

Η Αυστραλία είχε το παιχνίδι στα χέρια της (κυρίως στην κανονική διάρκεια), όμως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μέχρι τέλους το προβάδισμά της, με την Ισπανία να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να φτάνει εκείνη στον τελικό, μετά από δυο παρατάσεις.

Οι Ισπανοί μαθημένοι σε συνθήκες πίεσης, έβαλα τα μεγάλα σουτ που έπρεπε, παρά το γεγονός πως έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (57-43).

Ο MVP:

Μπορεί ο Γιουλ να έβαλε τα μεγάλα καλάθια στο φινάλε, στέλνοντας τους Ισπανούς στον τελικό, όμως χωρίς τον Μαρκ Γκασόλ, η ομάδα του Σκαριόλο θα είχε φύγει με μια βαριά ήττα.

Ο σέντερ των Ράπτορς και πρωταθλητής του NBA, κρατούσε μόνος του, την Αυστραλία σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δίνοντας απίθανες μάχες με τους Μπόγκουτ και Μπέινς στις δυο ρακέτες.

33 πόντοι (8/10 διπ., 3/9 τριπ.) 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Μαρκ να είναι το σημείο αναφοράς των «φούριας ρόχας».

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και στατιστικά του αγώνα στο παρακάτω άλμπουμ

INSANE 2OT Semi-Final w/ a DRAMATIC finish between Spain & Australia



Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved