Euroleague, Μονακό - Παναθηναϊκός AKTOR 90-91: Μαγικό «διπλό» με... βόμβα Γκριγκόνις!

Euroleague, Μονακό - Παναθηναϊκός AKTOR 90-91: Μαγικό «διπλό» με... βόμβα Γκριγκόνις!

Euroleague: Ένα τέραστιο «διπλό» πήρε ο Παναθηναϊκός AKTOR επικρατώντας 91-90 της Μονακό στο Πριγκιπάτο με τρίποντη... βόμβα του Μάριους Γκριγκόνις σε... νεκρό χρόνο!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να βρέθηκε ακόμα και στο -15 από τη Μονακό, ωστόσο, με τρομερή αντεπίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο, κατάφερε να επιστρέφει και να «σκοτώσει» την ομάδα του Πριγκιπάτου με απίθανο τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις στην εκπνοή του αγώνα.

Το «συγκρότημα» του Εργκίν Αταμάν «έπιασε» τους Μονεγάσκους στο 8-7, όπου βρίσκονται ακόμα οι Φενέρμπαχτσε, Βαλένθια και Μπασκόνια. Παράλληλα, το «τριφύλλι» έκανε το μεγάλο διπλό που αναζητούσε καιρό, παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που έδωσε το «παρών» στις εξέδρες του «Salle Gaston Medecin».

«Ζεστός» από την αρχή ο Γκριγκόνις

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπήκε δυνατά στο παρκέ και από την αρχή πήρε προβάδισμα, κυρίως με τα μεγάλα σουτ που πέτυχε ο Μάριους Γκριγκόνις, ενώ στην συνέχεια τη… σκυτάλη πήραν οι Κώστας Σλούκας και Ντίνος Μήτογλου, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +8 (20-12), τη στιγμή που ο Μάικ Τζέιμς τα είχε βρει… σκούρα απέναντι στον Γκραντ.

Ωστόσο, ο Ντόντα Χολ προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα των «πράσινων», με τους Οκόμπο και Ουόκερ να οδηγούν τους γηπεδούχους στο σκοράρισμα, φτάνοντας στην ανατροπή και το +4 της Μονακό (34-30) στο 15’. Ο Παναθηναϊκός AKTOR προσπάθησε να επιστρέψει, κυρίως μετά την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο παρκέ, ωστόσο, οι Γάλλοι είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση και πήγαν με το +8 στο ημίχρονο (47-39).

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε στο παρκέ τους Ναν και Βιλντόζα, ωστόσο, ο Αμερικάνος δεν μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά και οι «πράσινοι» είχαν ένα μπλακ άουτ 4 λεπτών, με τη Μονακό να φτάνει την διαφορά στο +15 (60-45).

Η πρώτη επιστροφή

Το «τριφύλλι» έκανε την αντεπίθεσή του και μείωσε στους 5 (61-56), όμως, τα πολλά λάθη στην επίθεση στο τελευταίο δίλεπτο, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν και πάλι διψήφια διαφορά (67-56).

Για μία ακόμα φορά, το «συγκρότημα» του Εργκίν Αταμάν αντέδρασε, μείωσε στους 3 (80-77), παίρνοντας μεγάλη ώθηση στην επίθεση από τους Ναν και Λεσόρ, με τον Αμερικάνο να μειώνει σε απόσταση… ανάσας (82-81). Όμως, ο Τζέιμς έδωσε μία σημαντική… ανάσα στους γηπεδούχους, ο Σλούκας… απάντησε και ισοφάρισε (84-84) με δύο λεπτά να απομένουν για το τέλος.

Η «βόμβα» του Γκριγκόνις «διέλυσε» τη Μονακό

Ωστόσο, περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος, με τη διαφορά στο +1 για τη Μονακό (85-84), οι διαιτητές «πρόσφεραν» τρεις βολές στον Τζέιμς, σε φάουλ που δέχθηκε στο κέντρο, αλλά ο Σλούκας μείωσε άμεσα (88-86) και ο Λεσόρ έφερε το ματς στα ίσια (88-88) 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Την τελευταία επίθεση των Γάλλων πήρε ο Οκόμπο, ο οποίος σκόραρε από μέση απόσταση και πήρε το φάουλ του Βιλντόζα (90-88) με 2,5 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος. Όμως, ο άσος της Μονακό έχασε επίτηδες τη βολή, ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε την κατοχή και έπειτα από το τάιμ άουτ του Εργκίν Αταμάν, ο Μάριους Γκριγκόνις με τρίποντη «βόμβα» από τον άξονα, ολοκλήρωσε μία απίθανη επιστροφή για τους «πράσινους» 91-90.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 47-39, 67-56, 90-91.



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved