Μονακό - Παναθηναϊκός 84-70: Ριμπάουντ, φάουλ κι απουσίες έφεραν την κατάρρευση

Μονακό - Παναθηναϊκός 84-70: Ριμπάουντ, φάουλ κι απουσίες έφεραν την κατάρρευση

Ο μισός Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός για τρία δεκάλεπτα κόντρα στη Μονακό, αλλά πληγώθηκε από τις απουσίες (Ουόλτερς, Αγραβάνης, Γκουντάιτις), από το απαράδεκτο φόρτωμα με φάουλ (Παπαγιάννης, Γκριγκόνις) και τα χαμένα ριμπάουντ και κατέρρευσε στην 4η περίοδο. Πρώτοι πόντοι στη Euroleague για τον Σαμοντούροφ με δύο καρφώματα. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός, με το σκορ στο 51-51 στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά οι σημαντικές απουσίες, σε συνδυασμό με τα απαράδεκτα σφυρίγματα που φόρτωσαν φάουλ τους Παπαγιάννη και Γκριγκόνις και τα χαμένα ριμπάουντ (14 επιθετικά η Μονακό) έφεραν την κατάρρευση.

Με επιμέρους 28-8 σε διάστημα 10 λεπτών, η Μονακό έφτασε στο +20 και έφτασε στη νίκη που την έφερε στην πρώτη τετράδα. Αντίθετα αυτή ήταν η 6η σερί ήττα για τους «πράσινους» στην Euroleague.

Ο Ντιαλό ήταν ο κορυφαίος των Μονεγάσκων με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 18 πόντους είχε και ο Λόιντ. Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίος ήταν ο Πονίτκα με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Μπέικον πέτυχε και τους 10 πόντους του στην τρίτη περίοδο, ενώ η ευχάριστη νότα ήταν η παρουσία του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ με δύο καρφώματα στο τέλος. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να επιχειρεί να μην αφήνει τον Τζέιμς να πάρει ανάσα και δίνοντας σωστά το τρίποντο στον Μπράουν. Ωστόσο, η Μονακό στόχευσε από νωρίς την ευάλωτη φροντ λάιν των «πράσινων» με τον Μοτιεγιούνας να κάνει ζημιά με 5 πόντους απέναντι στον Παπαγιάννη.

Ο Πονίτκα ήταν η μόνη πηγή απειλής επιθετικά με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 13-9 στο 5λεπτο και τον Πολωνό να έχει τους 7 της ομάδας του. Με τον Ντιαλό να μπαίνει δυναμικά στην εξίσωση με 8 πόντους στη πρώτη περίοδο η Μονακό βρέθηκε στο +7 (21-14), για να κλείσει το δεκάλεπτο με τρίποντο του Γκριγκόνις (21-17).

Με τον Λόιντ να ζεσταίνεται με 3/3 τρίποντα, τον Λι να παίρνει ανάσες στον πάγκο, τον Ουίλιαμς να είναι αρνητικός και τη διαιτητική τριάδα να έχει αδιανόητα σφυρίγματα η Μονακό ξέφυγε γρήγορα με +9 (31-22). Το δεύτερο φάουλ του Λόιντ τον έστειλε στον πάγκο και ο Γκριγκόνις με τρίποντο μείωσε προσωρινά.

Ο Λιθουανός χρεώθηκε με τρία φάουλ νωρίς (τα δύο ανύπαρκτα) και η Μονακό, κυριαρχώντας στα ριμπάουντ (9 επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο) βρέθηκε για πρώτη φορά στο +10 (35-25), ενώ λίγο μετά πήγε και στο +12 (42-30) με το τρίτο τρίποντο του Οκόμπο. Στο τελευταίο δίλεπτο, όμως, η άμυνα έσφιξε και δύο τρίποντα από Λι και Τόμας διαμόρφωσαν το 42-36 του ημιχρόνου, με τον αποκτηθέντα εδώ και λίγο καιρό Αμερικανό γκαρντ να αστοχεί σε ένα ακόμα στη λήξη της περιόδου για να μειώσει περαιτέρω.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μπέικον, που είχε 0/3 προσπάθειες στο πρώτο μέρος, να παίρνει φωτιά με 4/4 (2 τρίποντα) και με 10 πόντους να φέρνει τον Παναθηναϊκό από το -12 στην ισοπαλία (51-51). Και μάλιστα αν δεν ήταν ο Λόιντ θα είχε και προβάδισμα, μιας και είχε 16 πόντους στο 24' με 6/6 σουτ. Σε εκείνο το σημείο ο Γιώργος Καλαϊτζακης πήρε δύο άστοχες προσπάθειες και ο Τζέιμς με το πρώτο του τρίποντο κι άλλο ένα δύσκολο καλάθι έδωσε ανάσα στη Μονακό (59-53). Και όλα αυτά με τη διαιτησία των Ρίζικ, Ρότσα και Σουκίς να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους γηπεδούχου χρεώνοντας 2 γρήγορα φάουλ τον Παπαγιάννη, που έφτασε τα 3 (με τον Μοτιεγιούνας να έχει κάνει επιθετικό στα δύο), αλλά και με ένα ακόμα ανύπαρκτο φάουλ τον Γκριγκόνις που έφτασε τα 4. Με αυτά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 64-57.

Με τον Χρήστο Σερέλη να μην έχει λύσεις με όλες αυτές τις απουσίες (Ουόλτερς, Αγραβάνης, Γκουντάιτις) και το φόρτωμα των φάουλ (ο Παπαγιάννης έκανε και 4ο στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου) ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε λύσεις επιθετικά. Με τη Μονακό να βάζει την μπάλα στη ρακέτα με τους Μονέκε και χολ και να ξεφεύγει με +14 (71-57), αφού το πρώτο καλάθι για τους πράσινους ήρθε μετά από 5 λεπτά με τον Παπαγιάννη. Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί, μιας και οι παίκτες του Σερέλη κατέρρευσαν και δεν αντέδρασαν.

Το μόνο που άλλαξε ήταν η παρουσία του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ, ο οποίος πέτυχε τους πρώτους του πόντους στην καριέρα του στην Euroleague με δύο εντυπωσιακά καρφώματα.

Δεκάλεπτα: 21-17, 42-36, 64-57, 84-70



Αρης - ΠΑΟΚ: Συγκέντρωση οπαδών σε Καμάρα και πορεία στη Τούμπα για το ντέρμπι παρά το απαγορευτικό
Αρης - ΠΑΟΚ: Συγκέντρωση οπαδών σε Καμάρα και πορεία στη Τούμπα για το ντέρμπι παρά το απαγορευτικό
Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο
Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved