Μπασκόνια-Ολυμπιακός: Με αίσθημα υπεροχής
In Time

Μπασκόνια-Ολυμπιακός: Με αίσθημα υπεροχής

Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το αήττητο απόψε (21/10, 21:30, Novasports Prime) στην Buesa Arena κόντρα στην Μπασκόνια που επίσης δεν έχει χάσει ως τώρα στην Euroleague

Με τον «αέρα» που του δίνει το μεγάλο «διπλό» στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ, ο Ολυμπιακός θα παλέψει απόψε (21/10, 21:30, Novasports Prime) στην Buesa Arena της Βιτόρια για να κάνει το «4 στα 4» απέναντι στην επίσης αήττητη Μπασκόνια!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ταξιδέψει για την διαβολοβδομάδα στην Ισπανία, χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα. Βασική επιδίωξη του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του είναι να αξιοποιήσουν την αίσθηση υπεροχής που έχουν δημιουργήσει με τις εμφανίσεις τους, προκειμένου να περάσουν από μια από τις δυσκολότερες (διαχρονικά) έδρες της Euroleague.

Ξέρουν ότι δεν θα είναι εύκολο να το καταφέρουν, αλλά θα προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» τους Βάσκους στις αδυναμίες τους, αξιοποιώντας παράλληλα την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Κώστας Σλούκας.

Η υψηλή παραγωγικότητα της Μπασκόνια

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει το παιχνίδι της αήττητης στη φετινή Euroleague Μπασκόνια του Χοάν Πεναρόγια, είναι εκτός του υψηλού ρυθμού στον οποίο αγωνίζεται η ευυχέρεια στο σκοράρισμα. Οι 92 πόντοι που σκοράρει και οι 80.7 πόντοι που δέχεται εξηγοούν την εικόνα ως τώρα με τον καλύτερο τρόπο. Οι Βάσκοι έφτασαν σ’ αυτές τις επιδόσεις τους κερδίζοντας εντός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν και εκτός την Βαλένθια.

Ο Μάρκους Χάουαρντ αποτελεί τον βασικό λόγο της δυνατής εικόνας που έχει δημιουργήσει η Μπασκόνια. Ο Αμερικανός γκαρντ σκοράρει ως τώρα 25 πόντους μέσο όρο, έχει 1.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και 21.3 στην αξιολόγηση. Από κοντά ακολουθεί ο Ντάριους Τόμπσον με 12.3 πόντους μέσο όρο, 4 ριμπάουντ, 7.3 ασίστ και 2.3 κλεψίματα ανά αγώνα.

Το δίδυμο αυτό μαζί με τον Ρόκας Γκιεντράιτις (11.7 πόντους και 7.3 ριμπάουντ), τον Μάικ Κότσαρ (11 πόντους και 4.7 ριμπάουντ) και τον Μάθιου Κοστέλο (10 πόντους και 2.7 ριμπάουντ) συνθέτουν μια ποιοτική επιθετική πεντάδα η οποία συμπληρώνεται από τους Τάντας Σεντεκέρσκις (7.3 πόντους και 3.3 ριμπάουντ) και Βάνια Μαρίνκοβιτς (6.3 πόντους).

Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που σουτάρει με 45% στα τρίποντα (44/98) και 55.4% στα δίποντα (57/103). Αδύνατο σημείο είναι η γραμμή της φιλανθρωπίας όπου έχουν το «φτωχό» 68% και μόλις 30/44 ελεύθερες βολές!

Άμυνα, ρυθμός και καλή ψυχολογία από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός που είναι μια ομάδα η οποία σημειώνει 86.3 πόντους μέσο όρο και δέχεται 79 θα προσπαθήσει να «φρενάρει» το ρυθμό του αντιπάλου. Να περιορίσει τις κατοχές του και να δυσκολέψει την πρώτη πάσα από τον Ντάριους Τόμπσον προς τον Μάρκους Χάουαρντ που αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» των Βάσκων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γι’ αυτό τον λόγο περιμένει πολλά στην περιφέρεια από τον Τόμας Ουόκαπ, αλλά και από τον φορμαρισμένο Γιαννούλη Λαρεντζάκη, αλλά και τον Κώστα Σλούκα. Θα ανεβάσει την πίεση αμυντικά ώστε να μην δώσει ελεύθερα σουτ στην Μπασκόνια και στην επίθεση θα πάει με τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα, αξιοποιώντας πλήρως και τον πλέι μέικερ ρακέτας Μουσταφά Φαλ.

Παράλληλα, περιμένει πολλά περισσότερα από τον Αιζάια Κάνααν, ο οποίος στα πρώτα τρία παιχνίδια κινείται σε... ρηχά νερά με μηδαμινή παραγωγικότητα (4 πόντους σε 14.37 λεπτά μέσο όρο). Ίσως αυτή τη φορά είναι η δική του ώρα να βοηθήσει πιο ουσιαστικά στην επίθεση.

Η πολύ καλή ψυχολογία που είναι απόρροια του 3-0 ως τώρα με τις εκτός έδρας νίκες επί της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ και εντός επί της Ζαλγκίρις, έχουν «απογειώσει» τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Χαμηλώνοντας την παραγωγικότητα της Μπασκόνια ο Ολυμπιακός θα βάλει τις βάσεις για να περάσει από μια από τις δυσκολότερες έδρες της Euroleague. Χωρίς να έχει την πίεση και το άγχος αρκεί να διατηρήσει τα βασικά πλεονεκτήματα του όπως είναι η καλή άμυνα και η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να παραμείνει αήττητη. Ίδωμεν...

Οι διαιτητές της αναμέτρησης είναι ο πολύπειρος Ματέι Μπολτάουζερ, ο Γάλλος Τζόσεπ Μπισάνγκ και ο Πολωνός Μάρτσιν Κοβάλσκι.

 



Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved