Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 80-104: Μέγαλο διπλό στη Βαρκελώνη και ελπίδα για την 5η θέση

Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 80-104: Μέγαλο διπλό στη Βαρκελώνη και ελπίδα για την 5η θέση

Euroleague: «Δαιμονισμένη» Μακάμπι πέρασε από τη Βαρκελώνη και μένει «ζωντανή» για την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα

Άλωσε το «Παλάου Μπλαουγκράνα» κόντρα στην ελλιπέσταστη Μπαρτσελόνα η Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 80-104 και διατηρεί ελπίδες για την κατάκτηση της 5ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ακόμη μία αγωνιστική υποχρέωση για να «πέσει» αυλαία στην κανονική περίοδο για τους Ισραηλινούς.

Νάναλι και Ουίλμπεκιν ήταν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης για τους νικητές με τον πρώτο να σκοράρει 18 πόντους (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και τον δεύτερο 20 ποντους, 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά, Αμπρίνες και Μίροτιτς «τράβηξαν κουπί» πετυχαίνοντας 17 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Στο 21-7 η Μπαρτσελόνα που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα για τη Regular season. Η Μακάμπι ανέβηκε στο 16-11 και «πιάνει» την Εφές με τις δυο ομάδες να έχουν από μία αναμέτρηση ακόμη (με Ερυθρό Αστέρα η Εφές, με Φενέρμπαχτσε η Μακάμπι).

Ο αγώνας 

Με συνέπεια στο σκορ οι δυο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο ματς της 34ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι γηπεδούχοι πήραν ισχνό προβάδισμα 5 πόντων (7-2), το οποίο γρήγορα εξανεμίστηκε χάρη στους Ουίλαμς και Νάναλι. Η «ομάδα του λαού» μετά το 10-10 στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης έχτισε μία διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 6 πόντους (21-27) για το 23-27 στο τέλος της πρώτης περιόδου. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο απέβη «μοιραίο» για την Μπαρτσελόνα αφού δέχτηκε 30 πόντους από τους Ισραηλινούς στην έδρα της. Οι Ισπανοί κυνηγούσαν κατά πόδας τη Μακάμπι στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια της περιόδου παρά τα επιθετικά ξεσπάσματα των Καταλανών, για να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά 9 πόντων (46-57). 

Στην επανάληψη o 17χρονος Τζέιμς Νάτζι μαζί με τους Μίροτιτς και Αμπρίνες ανέλαβαν δράση στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του Γιασικεβίτσιους, ωστόσο παρότι πλησίασαν επικίνδυνα το σύνολο του Αβί Εβέν δεν κατόρθωσαν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος με τους Ουίλαμς και Ρέινολντς να σκοράρουν κατά ριπάς στην ισπανική μπασκέτα. (68-76). 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μακάμπι είχε ήδη βάλει πλώρη για το μεγάλο διπλό και δεν άφησε περιθώρια στην Μπαρτσελόνα για να ανατρέψει την κατάσταση σταματώντας στο +24 (80-104), με το οποίο ολοκληρώθηκε το σαραντάλεπτο στη Βαρκελώνη.

Τα δεκάλεπτα: 23-27, 46-57, 68-76, 80-104

Η στατιστική του αγώνα 

 



«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved