Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ερυθρός Αστέρας 55-83: Σκληρό μάθημα για τους ελλιπείς «πράσινους»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ερυθρός Αστέρας 55-83: Σκληρό μάθημα για τους ελλιπείς «πράσινους»

Ένα τραγικό τρίτο δεκάλεπτο (8-32) έφερε την κατάρρευση του ελλιπέστατου στα γκαρντ Παναθηναϊκού και τη βαριά ήττα με 83-55 στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα.

Βαριά ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Μόναχο γνώρισε στο πέμπτο φετινό φιλικό προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, με σημαντικό έλλειμμα στα γκαρντ (χωρίς Νέντοβιτς, Μέικον και μια ακόμα μεταγραφή), ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο (προηγήθηκε 35-32), αλλά κατέρρευσε στην τρίτη περίοδο και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια.

Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σκληρό μάθημα, το οποίο δεδομένα θα χρησιμοποιήσει ο Έλληνας κόουτς για να μην παρουσιάσει κάτι ανάλογο η ομάδα του και στα επίσημα παιχνίδια, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα παρουσιαστεί πιο πλήρης και σαφώς πιο έτοιμη.

Οι «πράσινοι» για 15 λεπτά έκαναν πολλά σωστά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Εξαιρετική πίεση σε όλο το γήπεδο, που ανάγκαζε σε λάθη, αλλά και βεβιασμένες επιθέσεις τους Σέρβους στο τέλος των 24 δευτερολέπτων, με καλή κυκλοφορία και ευστοχία από μακριά στην επίθεση.

Αντίθετα, προς το τέλος του ημιχρόνου και σε όλη την τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα διαφορετικό και κακό πρόσωπο, χάνοντας ολοκληρωτικά τη μάχη των ριμπάουντ (26-38 συνολικά με 14 επιθετικά για τον Ερυθρό) και δεχόμενος εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε τους Πέρι, Παπαπέτρου, Κασελάκη, Ουάιτ και Παπαγιάννη στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον πρώην «πράσινο» Άαρον Ουάιτ να δίνει προβάδισμα στο ξεκίνημα στον Ερυθρό Αστέρα με δύο συνεχόμενα καλάθια, αλλά τους «πράσινους» να απαντάνε με κάρφωμα του Παπαγιάννη και δύο συνεχόμενα τρίποντα από Πέρι και Κασελάκη για το προσπέρασμα (11-9), ενώ ένα ακόμα τρίποντο από τον Παπαπέτρου και καλάθι του Καββαδά η διαφορά έφτασε στο +7 (16-9), χάρη και στην καλή, πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο. Με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 19-14 υπέρ του «τριφυλλιού».

Η καλή αμυντική προσπάθεια του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με την πίεση πάνω στην μπάλα να οδηγεί σε κλεψίματα, αλλά και αρκετές βεβιασμένες επιθέσεις  στο τέλος του χρόνου τους Σέρβους. Με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και στους 9 πόντους (28-19), έξι λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου χάρη σε 5 συνεχόμενους πόντους του Μποχωρίδη και ένα κλέψιμο στην επαναφορά και καλάθι του Μαντζούκα. Σε εκείνο το σημείο όμως η ομάδα του Πρίφτη έπαθε μπλακ άουτ επιθετικά, με αποτέλεσμα ο Ερυθρός Αστέρας να μειώσει, αλλά τον Κασελάκη με 5 συνεχόμενους πόντους να κρατάει μπροστά τον Παναθηναϊκό στο τέλος του ημιχρόνου με 35-32.

Κι αν το τελευταίο 5λεπτό της δεύτερης περιόδου ήταν κακό, ολόκληρη η τρίτη περίοδος ήταν εφιαλτική. Ο Ερυθρός Αστέρας έσφιξε την άμυνά του, με τον Παναθηναϊκό να έχει την ίδια στιγμή λάθος επιλογές, με κακό spacing και αδυναμία να βρει τον ελεύθερο παίκτη, με αποτέλεσμα πολλές επιθέσεις να καταλήγουν με τραβηγμένο από τα μαλλιά σουτ. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοι έχοντας τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ έτρεξαν στο γήπεδο και χτύπησαν με συνεχόμενους πόντους στον αιφνιδιασμό. Η διαφορά συνεχώς ανέβαινε και οι «πράσινοι» δεν είχαν καμία απάντηση, με την περίοδο να κλείνει με ένα επιμέρους 8-32 για τους Σέρβους (43-64).

Μια περίοδος που σημαδεύτηκε και από τον σοκαριστικό τραυματισμό του πρώην πράσινου Άαρον Ουάιτ.

Η «πράσινη» κατάρρευση συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να μην σκοράρει για 4 λεπτά (6:20 συνολικά μαζί με το τέλος της τρίτης περιόδου) και τη διαφορά να εκτοξεύεται μέχρι το -29 (43-72) πριν ο Καββαδάς πετύχει 4 συνεχόμενους πόντους. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικό με τον Παναθηναϊκό να χάνει τελικά με 83-55.

Τα Δεκάλεπτα: 19-14, 35-32, 43-64, 55-83.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 8 (2), Παπαγιάννης 4, Μποχωρίδης 5 (1), Καββαδάς 8, Παπαπέτρου 5 (1), Κασελάκης 13 (2), Ο. Ουάιτ, Φλόιντ 4, Αβδάλας, Έβανς 2, Μαντζούκας 4, Σαντ Ρος 2.

Ερυθρός Αστέρας (Ντέγιαν Ράντονιτς): Λαζάρεβιτς 7, Ουόλτερς 7, Ουσκόκοβιτς, Νταβίντοβατς 2, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 6, Κάλινιτς 13 (1), Χόλινς 8, Ιβάνοβιτς 12 (2), Α. Ουάιτ 9, Κούζμιτς 6, Τσίρμπες 2.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά στην gallery: 



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved