ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αναντολού Εφές 86-89:  Άντεξε στο «θρίλερ» και πάει για την κούπα (videos+photos)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αναντολού Εφές 86-89: Άντεξε στο «θρίλερ» και πάει για την κούπα (videos+photos)

Η Αναντολού Εφές είδε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κάνει την μεγάλη επιστροφή αλλά έμεινε ψύχραιμη και επικράτησε 89-86 της ρωσικής ομάδας παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Euroleague 

Σε ένα ματς που έγινε ακατάλληλο για... καρδιακούς στα τελευταία λεπτά η Αναντολού Εφές επικράτησε τελικά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 89-86 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Euroleague έχοντας την ευκαιρία το βράδυ της Κυριακής (21:30) στην Κολωνία να διεκδικήσει το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Για την Αναντολού Εφές ο Βασίλιε Μίτσιτς σταμάτησε στους 25 πόντους, έχοντας και έξι ασίστ και τρία ριμπάουντ, ενώ ο Σερτάκ Σανλί σκόραρε 19 πόντους με οκτώ ριμπάουντ. Μεγάλη συνεισφορά στο παιχνίδι και από τους Μπομπουά (15π), Λάρκιν (11π.) και Σιμόν (10π.).

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη που πάλεψε ως το φινάλε για να είναι αυτή που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό, ο Κλάιμπερν είχε 26 πόντους με επτά ριμπάουντ, ενώ οι Χάκετ (17π.), Λούντμπεργκ (15π.) και Σενγκέλια (10π.) τον ακολούθησαν.

Η εξέλιξη του αγώνα 

Ο «βομβαρδισμός» της Αναντολού Εφές από τα 6.75 με το... καλημέρα του αγώνα (5/6 τρίποντα στο α' δεκ.), απλοποίησε την κατάσταση για την τουρκική ομάδα, η οποία καθοδηγούμενη από τον Μπομπουά (3/3 τρίποντα) εκτόξευσε τη διαφορά ακόμη και στο +12 (13-25) στα 26΄΄ για τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, το κλέψιμο του Στρέλνιεκς λίγο πριν το φινάλε, διαμόρφωσε το 15-25 στο 10΄, δια χειρός του Λετονού γκαρντ.

Η Αναντολού δεν κατέβασε ταχύτητα ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Μίτσιτς να αποτελεί κακό... δαίμονα στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ, η τουρκική ομάδα βρέθηκε στο 15΄ στο +15 (24-39). Ωστόσο, οι ατομικές προσπάθειες του Κλάιμπερν, βοήθησαν τους Ρώσους, που υστερούσαν σε δημιουργία, ενώ είχαν υποπέσει σε αδικαιολόγητα λάθη, να κρατήσουν τη διαφορά σε λογικά πλαίσιο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (37-49).

Η δυναμική εκκίνηση της Αναντολού Εφές στο τρίτο δεκάλεπτο, που μεταφράστηκε σε επιμέρους σκορ 2-11 και +21 (39-60 στο 23΄), έδειξε να γέρνει πρόωρα την πλάστιγγα υπέρ της τουρκικής ομάδας, αλλά ο Δημήτρης Ιτούδης δεν είχε πει την τελευταία λέξη του.

Ο Έλληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ παρέταξε ένα κοντό σχήμα, το οποίο έκλεισε όλες τις διόδους της Αναντολού και λεπτό με το λεπτό άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Με τον Λούντμπεργκ, μάλιστα, να βρίσκει ρυθμό από τα 6.75 και τους Χάκετ, Κλάιμπερν να «τρυπούν» την αντίπαλη ρακέτα, οι Ρώσοι βρέθηκαν στο 39΄ στο -1 (86-87).

Ο Λάρκιν συνέχισε να... ψάχνεται στο παρκέ, τη στιγμή που ο Χίλιαντ σπατάλησε από τα 6.75 την ευκαιρία για... προσπέρασμα. Ωστόσο, ο πρώτος με 1/2 βολές έγραψε το 86-88 με τον κορυφαίο των Ρώσων, Γουίλ Κλάιμμπερν, να προσπαθεί στο 1΄΄ για τη λήξη με τρίποντο να «αρπάξει» τη νίκη-πρόκριση, αλλά είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη. Ο Λάρκιν ήταν εκεί για το ριμπάουντ, κερδίζοντας το φάουλ και με 1/2 βολές έγραψε το τελικό 86-89.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-25, 37-49, 55-71, 86-89. 

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ GALLERY ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Χτύπησε» ο Τζέιμς μετά τον αποκλεισμό από την Αναντολού Εφές

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Χτύπησε» ο Τζέιμς μετά τον αποκλεισμό από την Αναντολού Εφές

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αναντολού Εφές: Η τούρκικη κυριαρχία στο πρώτο μέρος (videos)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αναντολού Εφές: Η τούρκικη κυριαρχία στο πρώτο μέρος (videos)

Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved