Euroleague: Η βαθμολογία μετά την πρεμιέρα της «διαβολοβδομάδας» (photos)

Euroleague: Η βαθμολογία μετά την πρεμιέρα της «διαβολοβδομάδας» (photos)

Δείτε τη βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ηττήθηκε 77-85 από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, για την 27η ημέρα της διοργάνωσης, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 9-16. 

Στον αντίποδα, η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα κράτησε τη διαφορά που ήθελε από τους διώκτες της (19-8), «σβήνοντας» με ένα σπουδαίο «διπλό» την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τη Βιλερμπάν.

Οριακά... απέφυγε την ήττα και στο Τελ Αβίβ, όπως στο ΣΕΦ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου το... έκαναν όπως αυτοί του Γιώργου Μπαρτζώκα την περασμένη εβδομάδα. Επέστρεψαν από το -20, μείωσαν στο καλάθι, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν με 80-84 από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Συγκεκριμένα, ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που με τρίποντο στα 13΄΄ μείωσε σε 80-82 για τη Μακάμπι, αλλά στα 11΄΄ ο Οθέλο Χάντερ έστειλε στη γραμμή των βολών τον Τορνικέ Σενγκέλια, με τον Γεωργιανό να είναι αλάνθαστος, για το 80-84. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πήρε νέα προσπάθεια για 3 πόντους στα 7΄΄, ήταν άστοχος και η ΤΣΣΚΑ έφτασε το 18-8.

Σε τροχιά οκτάδας και πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague διατηρήθηκε η Ζαλγκίρις Κάουνας, χάρη στη νίκη της με 85-75, επί της Βιλερμπάν, για την 27η αγωνιστική της Euroleague. Aν και βρέθηκαν στο -2 (40-42) στο ημίχρονο, οι παίκτες του Μάρτιν Σίλερ απάντησαν με επιμέρους σκορ 27-15 στην 3η περίοδο και ξέφυγαν με +10 (67-57) των Γάλλων στο 30ο λεπτό. Κι ενώ οι Λιθουανοί επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα τους από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην 26η αγωνιστική, η Βιλερμπάν είδε να μπαίνει τέλος στο νικηφόρο σερί της 6-0 στη Euroleague.

O Μάριο Γκριγκόνις τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους για τους νικητές, έχοντας άξιο συμπαραστάτη του τον Λοβέρν με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ. Η ομάδα του Κάουνας μετρά πλέον 15 νίκες - 12 ήττες. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Γιαμπουσέλε με 17 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Νόρις Κόουλ.

Παρά έναν πόντο... κατοστάρα για την Αναντολού Εφές με αντίπαλο τη Βαλένθια, στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, επικράτησε με 99-83 των «νυχτερίδων», για την 27η αγωνιστική της Euroleague, χάρη σε 18 εύστοχα τρίποντα σε 31 προσπάθειες. Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη στην Ευρώπη για την ομάδα της Τουρκίας ανεβάζοντας το ρεκόρ της σε 16-10. Παράλληλα, ανέβηκε και στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την εκτός έδρας νίκη της με 74-106 επί της συμπολίτισσάς της Φενέρμπαχτσέ για το τουρκικό πρωτάθλημα.

Οι Σερτάκ Σανλί (20π., 7/9 εντός πεδιάς) και Ροντρίγκ Μπεμπουά (19π., 5/7 τρίποντα) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών με τον Τούρκο φόργουορντ να πετυχαίνει ρεκόρ καριέρας στους πόντους. Ο Μίτσιτς πρόσθεσε 16 πόντους, 15 ο Λάρκιν και 14 ο Κρούμοσλαβ Σιμόν. Η Βαλένθια που είχε πρώτο σκόρερ τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ υποχώρησε στο 14-13.

Ο Αλεξέι Σβεντ χάρισε στην ουραγό της Euroleague, Κίμκι, την πρώτη νίκη της μετά από 17 σερί ήττες και μάλιστα επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ηγέτης της Κίμκι ευστόχησε σε δίποντο στα 17΄΄ πριν τη λήξη, μετά από ασίστ του Μίκι Τζόρνταν, για να ακολουθήσει μία καλή άμυνα στην τελευταία επίθεση της ομάδας του Λάσο. Αυτή ήταν μόλις η 3η νίκη της ρωσικής ομάδας σε 26 αγώνες κι ενώ απέναντι στην ομάδα της Μαδρίτης ισοφάρισε το ρεκόρ της σε κλεψίματα στη διοργάνωση, με 18! Ο Σβεντ είχε συνεισφορά 22 πόντους, 8 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ ο Έρικ ΜακΚόλουμ σημείωσε επίσης 22 πόντους, με 7 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ο Μίκι Τζόρνταν ήταν καταλυτικός με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ.

Η «βασίλισσα» δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές απουσίες της Κίμκι, αν και ο Πάμπλο Λάσο, είδε πέντε παίκτες να ολοκληρώνουν με διψήφιο αριθμό πόντων τον αγώνα. Οι Ισπανοί πλήρωσαν τα... 23 λάθη τους, εξαιτίας των οποίων υποχώρησαν στο 16-11. Πρώτοι σκόρερ της Ρεάλ ήταν οι Ντεκ και Κάρολ με 15 πόντους ο καθένας, με τον Ταβάρες να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 14π. και 11 ριμπάουντ. Ο Κοζέρ είχε 11π. και 8 ασίστ, αλλά ήταν μοιραίος, καθώς εκείνος έχασε την μπάλα στην τελευταία επίθεση του ματς.

 
 

Δείτε τη βαθμολογία στην gallery του θέματος



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved