Βόβορας: «Επικίνδυνη ομάδα η Ζαλγκίρις - Η άμυνά μας το κλειδί»

Βόβορας: «Επικίνδυνη ομάδα η Ζαλγκίρις - Η άμυνά μας το κλειδί»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, μίλησε για την αναμέτρηση κόντρα στη Ζαλγκίρις και τα σημεία «κλειδιά» που θα δώσουν τη νίκη στους «πράσινους»,

 

Αναλυτικά:

Η ομάδα έρχεται από μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη και έχει μπροστά της, τρια παιχνίδια εντός έδρας. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία για ένα restart; «Νομίζω πως στη φετινή Euroleague και ιδιαίτερα με το ρυθμό των παιχνιδιών μέσα στο Δεκέμβρη, που είχαμε 11 παιχνίδια, πρέπει να ξεχνάμε γρήγορα ένα κακό ματς και να πηγαίνουμε στο επόμενο.

Έτσι όμως πρέπει να πηγαίνουμε και μετά από μια νίκη. Η αναμέτρηση με την Αρμάνι τελείωσε, έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, καθώς παίζουμε με μια ομάδα που έχει πολύ μεγάλο κίνητρο, διότι έρχεται από έξι σερί ήττες και έχουν μεγάλη ανάγκη της νίκη.

Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, γνωρίζουμε πως η Ζαλγκίρις είναι μια επιθετική ομάδα, που προσπαθεί να ελέγξει τη ρακέτα, διαθέτει παίκτες με δυνατό drive και θα πρέπει να παίξουμε καλή προσωπική άμυνα».

Για το αν πιστεύει πως η ομάδα επηρεάστηκε από τα συνεχή ταξίδια και το δύσκολο πρόγραμμα: «Τα ταξίδια είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, στη διοργάνωση και ιδαίτερα μέσα στην πανδημία του κορονοϊού. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και δεν θα πρέπει να στεκόμαστε σε αυτές.

Το δύσκολο πρόγραμμα αρκετές φορές, μπορεί να αλλάξει με μια νίκη. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι το πρόγραμμα. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που έχει το "πρέπει" μέσα του και το κίνητρό μας, είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να συνεχίσουμε την πρόοδό μας. Είναι ένα παιχνίδι που το βλέπουμε σαν "τελικό" και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για 40 λεπτά.

Η Ζαλγκίρις έχει τη δικιά της φιλοσοφία. Είτε χάνει είτε κερδίζει παίζει το ίδιο μπάσκετ, πράγμα που την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη, άρα απαιτείται συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το ότι τέτοιες ομάδες σαν τη Ζαλγκίρις με το συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, αποτελούν «κακό μπελά»: «Το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι να αγωνιστούμε με τον ίδιο ρυθμό για 40 λεπτά. Εάν θέλουμε να προχωρήσουμε και να προοδεύσουμε θα πρέπει να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι και να μην επηρεαζόμαστε από μια κακή επίθεση, ή από μια άμυνα που δεν βγήκε.

Θα πρέπει να μειώσουμε τα κενά διαστήματα, ώστε να μπορέσουμε να δείχνουμε περισσότερα πράγματα, μέσα στα παιχνίδια».

Για τον η άμυνα θα αποτελέσει το «κλειδί» στην αυριανή αναμέτρηση: «Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή πως η άμυνα αποτελεί το βασικό όπλο μας. Δεν τα έχουμε καταφέρει σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι τώρα και αυτό είναι κάτι που παλεύουμε να διορθώσουμε.

Η επίθεσή μας και οι κακές επιλογές που παίρνουμε, μας επηρεάζει και στην άμυνα, που είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Πρέπει η άμυνά μας, να είναι πάντα εκεί και στα κενά διαστήματα της επίθεσης, να μας κρατά μέσα στο παιχνίδι. Οι νίκες μας φέτος, έχουν έρθει μέσα από την καλή μας άμυνα, έτσι αποτελεί μονόδρομο για μας».

Για το κομμάτι που έχει εστιάσει περισσότερο στη Ζαλγκίρις: «Είναι η ομάδα που επιχειρεί τα περισσότερα δίποντα στη διοργάνωση. Διαθέτει guards με καλό drive, ενώ είναι ιδιαίτερα δυνατή και στον τομέα του επιθετικού ριμπάουντ.»



Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved