Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αναντόλου Εφές 77-80: Μίσιτς από άλλο... πλανήτη (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αναντόλου Εφές 77-80: Μίσιτς από άλλο... πλανήτη (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αναντόλου Εφές: Ο Σέρβος παίκτης έκανε το παιχνίδι της ζωής του και «οδήγησε» την ομάδα του στο διπλό 80-77 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Με τον Βασίλιε Μίσιτς να οργιάζει πάνω στο παρκέ του ΟΑΚΑ, η Εφές κατάφερε να πάρει την νίκη επί του Παναθηναϊκού με 80-77. Ο Σέρβος παίκτης τελείωσε το παιχνίδι με... ασύλληπτα νούμερα καθώς είχε 33 πόντους με 7/13 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Το... απόλυτο θρίλερ στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να είναι ανώτερος της Εφές στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη ο Βασίλιε Μίσιτς έκανε το παιχνίδι της ζωής του και «οδήγησε» την ομάδα του στην νίκη με 80-77. Σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να μην καταφέρνει να στείλει το ματς στην παράταση, με σουτ πίσω από το κέντρο. Κορυφαίος του παιχνιδιού ο Σέρβος με 33 πόντους, ενώ για τον Παναθηναϊκό εξαιρετικός ήταν ο Μακ με 18 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό. Η άμυνα των «πράσινων» είχε σχεδιαστεί για να πέσει πάνω στον Βασίλιε Μίσιτς, από την στιγμή μάλιστα που ο Σέιν Λάρκιν είχε μείνει εκτός δωδεκάδας. Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα με προσήλωση στην άμυνα, πολύ καλή δουλειά στο αμυντικό ριμπάουντ και «διάβασμα» στην επίθεση είχαν τα ηνία της αναμέτρησης. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τους Παπαπέτρου και Μίσιτς να το παίρνουν... προσωπικά, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει για πρώτη φορά διαφορά 5 πόντων στο 6' με τρίποντο του Σαντ Ρος.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αμυντικά έκανε την διαφορά για τους γηπεδούχους και ο Ουάιτ έβαζε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 18-14, δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Στο σημείο εκείνο ο Γιώργος Βόβορας έριξε στο παρκέ για πρώτη φορά τον Σέλβιν Μακ. Ο Αμερικανός πήρε κατευθείαν την θέση του point guard και έδειξε κάποιες από τις αρετές του. Ο Μήτογλου έδινε λύσεις μέσα στις δύο ρακέτες, με τον Παναθηναϊκό να έχει 7/10 δίποντα και 11 ριμπάουντ. Στοιχεία που τον «οδηγούσαν» στο 22-21 του πρώτου δεκαλέπτου.

Με «οδηγό» την άμυνα και τα ριμπάουντ

Στην συνέχεια δεν άλλαξαν πολλά. Αμυντικά ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει τον ίδιο υψηλό βαθμό συγκέντρωσης με τους παίκτες του Αταμάν να τα περιμένουν όλα από τον Μίσιτς, με τους Μπαλμπάι και Πλάις να δίνουν λύσεις. Ο Μακ με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 27-21 και στο 15' ο Φόστερ το 33-26 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η απάντηση της Εφές ήταν άμεση. Με σερί 0-5 το σκορ έγινε 33-31 αλλά ο Μακ με τρίποντο και με σουτ από τα 6 μέτρα του εξαιρετικού Γιώργου Παπαγιάννη το σκορ έγινεν 40-33. Τελικά ο Μίσιτς ήταν ο παίκτης που «έγραψε» το σκορ ημιχρόνου, που ήταν 40-36. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός κράτησε την Εφές στους 15 πόντους και ήταν καλύτερος σε ριμπάουντ (21-14), ασίστ (12-8) και λάθη (3-4).

Όργια Μίσιτς και μπροστά η Εφές

Στα πρώτα 3.30 του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι μπροστά αλλά ο Βασίλιε Μίσιτς οργίαζε, κάνοντας ότι θέλει την άμυνα του «τριφυλλιού». Με το σκορ στο 46-45, ο παίκτης της Εφές είχε πετύχει και τους 9 πόντους της ομάδας του με τον Γιώργο Βόβορα να παίρνει τάιμ άουτ σε... έξαλλη κατάσταση. Και λίγο αργότερα με τον 15ο συνεχόμενό του πόντο (μαζί με το τελευταίο καλάθι του πρώτου μέρους) ο Μίσιτς έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Εφές με 48-50. Και μέχρι το τέλος της περιόδου δεν το έχασε. Και πως να το χάσει, με τον Μίσιτς να πετυχαίνει τους 17 από τους 23 πόντους της ομάδας του στην γ΄ περίοδο και την Εφές να παίρνει κεφάλι με 54-59.

Θρίλερ μέχρι το τέλος

Η Εφές πλέον είχε τα κλειδιά του παιχνιδιού στα χέρια της με τον Μίσιτς να κάνει... παιχνίδι. Την στιγμή που οι «πράσινοι» έμοιαζαν απογοητευμένοι, οι Τούρκοι πήραν προβάδισμα 9 πόντων, 54-63 και όλα έμοιαζαν… βουνό για τον Παναθηναϊκό. Παρ' όλα αυτά η άμυνα του «τριφυλλιού» άρχισε να θυμίζει λίγο από αυτή του πρώτου ημιχρόνου και 6 λεπτά πριν το τέλος το σκορ έγινε 61-67 με καλάθι του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει μειώσει ακόμα περισσότερο αλλά τα... παιδικά λάθη δεν έλειψαν από το.. ρεπερτόριο του. Η διαφορά έπεσε ακόμα περισσότερο, 66-70, αλλά η το μυαλό του Παναθηναϊκού στην άμυνα είχε... χαλάσει. Παρ' όλα αυτά το ματς κρίθηκε στο τέλος, με χαμένες βολές από την Εφές και «μάχη» του Παναθηναϊκού μέχρι το τελευταίο σουτ. Αυτό που δεν μπήκε...

Δεκάλεπτα: 22-21, 40-36, 54-59, 77-80.

Παναθηναϊκός (Βόβορας): Μακ 18(3), Παπαγιάννης 16, Μποχωρίδης 2, Παπαπέτρου 12(1), Κασελάκης, Καλαιτζάκης, Φόστερ 7, Ουάιτ 11(1), Μήτογλου 7, Μπέντιλ, Ρος 5(1).

Εφές (Αταμάν): Μπομπουά, Σίνγκλετον, Μπλμπάι 9(1), Μόερμαν 7, Τούντσερ 5(1), Πλάις 8, Μίσιτς 33(1), Άντερσον 6, Σιμόν 5(1).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αναντολού Εφές: Το… άνετο κάρφωμα του Ουάιτ (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αναντολού Εφές: Το… άνετο κάρφωμα του Ουάιτ (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αναντολού Εφές: Οι πρώτοι «πράσινοι» πόντοι του Μακ (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αναντολού Εφές: Οι πρώτοι «πράσινοι» πόντοι του Μακ (video)

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved