Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός 71-78: Με τα... χίλια ζόρια (videos+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός 71-78: Με τα... χίλια ζόρια (videos+photos)

Ο Ολυμπιακός... έφτυσε αίμα για να κερδίσει (78-71 ) έναν κακό Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ και να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από την Ζαλγκίρις Κάουνας

Ο Ολυμπιακός αν και ανώτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στο ΟΑΚΑ, έπαιξε με την φωτιά και λίγο έλειψε να... καεί. Ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε σε κανένα σημείο του αγώνα απόδοση ανάλογη με αυτή της Χίμκι και ουσιαστικά πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημά του στο οποίο οι "ερυθρόλευκοι" πήραν διαφορά 10 πόντων, 12-22. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα φαινόταν πως θα είχε εύκολο βράδυ στο άδειο ΟΑΚΑ, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Παναθηναϊκός παρά την κακή του εμφάνιση δεν σταμάτησε να παλεύει το ματς, αλλά οι κακές του επιλογές ήταν εκείνες που δεν του επέτρεψαν να κάνει την ανατροπή. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Γιώργος Πρίντεζης που είχε 17 πόντους, ενώ για τους "πράσινους" 15 είχε ο Φόστερ και 14 ο Παπαπέτρου.

Χειρότερο δυνατό ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στον Παναθηναϊκό, με τους "πράσινους" να βλέπουν τον Νεμάνια Νέντοβιτς να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι της ομάδας τους, σχεδόν 5 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν 0/10 σουτ εντός πεδιάς, μέχρι να λύσει τον "γόρδιο δεσμό" ο Σέρβος ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός δεν τα πήγαινε πολύ καλύτερα. Αλλά είχε πετύχει 6 πόντους και στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν 2-8 με 4 πόντους από τον Έλις και άλλους τόσους από τον Μακίσικ.

Στο +12 ο Ολυμπιακός

Η συνέχεια ήταν πολύ κακή για τον Παναθηναϊκό ο οποίος δεν μπορούσε να σκοράρει ούτε με... αίτηση (2/11 δίποντα, 0/2 τρίποντα) και την ίδια ώρα οι "ερυθρόλευκοι" ... τρυπούσαν συνεχώς την ρακέτα του "τριφυλλιού". Πότε με τον Μάρτιν, πότε με τον Πρίντεζη, ο οποίος "έγραψε" το 5-12, 3.36 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό, αφού ο Πρίντεζης με τρίποντο έκανε το 7-17 και ο Σλούκας με αριστερό λέι απ έδωσε αέρα 12 πόντων στην ομάδα του Πειραιά, 7-19.

Απάντηση από τον Όγκαστ

Ο Γιώργος Βόβορας είχε περάσει στο παρκέ, στην θέση του αρνητικού Παπαγιάννη, τον Ζακ Όγκαστ και αυτός ήταν η πρώτος παίκτης που έβγαλε... θυμό και με 5 προσωπικούς του πόντους, μείωσε την διαφορά στους 7, 12-19. Οι διαιτητές όμως αποφάσισαν να κάνουν... δώρο την τελευταία επίθεση στον Ολυμπιακό και ο Σπανούλης με σουτ τριών πόντων "έγραψε" το 12-22.


Απόλυτος κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αγωνίζεται σε υψηλούς ρυθμούς, με πολύ καλό "διάβασμα" του παιχνιδιού και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βγάλει τίποτα στην επίθεση και έπαιζε με τον παπαπέτρου στο "4" και τον Ουάιτ στο "5", οι "ερυθρόλευκοι" μεγάλωναν όλο και περισσότερο την διαφορά. Η οποία στο 14' είχε φτάσει στους 15 πόντους, 18-33, με τον Γιώργο Βόβορα να καλεί εκ νέου τάιμ άουτ.

 

Ο Κασελάκης τον κράταγε "ζωντανό"

Το... κοντό σχήμα άρχισε να λειτουργεί για τον Παναθηναϊκό αλλά όχι στο επιθυμητό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι καλύτερος έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Ο Κασελάκης, όμως, για τον Παναθηναϊκό ήταν ο άνθρωπος που κράταγε την ομάδα του "ζωντανη". Δυό φορές "χτύπησε" χαμηλά τον Σπανούλη και πήρε 4 πόντους, ενώ στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού για το πρώτο μέρος, ο Κασελάκης πέτυχε τρίποντο και "έγραψε" το 35-44.

 

Έμενε ακόμα... ζωντανός

Ο Φόστερ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έμοιαζε να... βάζει λίγο φωτιά στο ματς, αφού με τρίποντό του μείωσε στους 6 πόντους, 40-46. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν έδειχνε ικανός να ακολουθήσει. Είναι χαρακτηριστικό πως στην συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" "έτρεξαν" σερί 6-12, αφού έβρισκαν σκορ χωρίς να... ιδρώσουν και άνοιγαν συνεχώς την διαφορά. Στο σημείο αυτό ο Παπαπέτρου ήταν ο μόνος που ήταν απειλητικός από πλευράς Παναθηναϊκό και έκανε το 48-58, κάτι λιγότερο από 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να βρίσκουν το... χέρι τους και με μακρινά σουτ (Φόστερ, Μήτογλου) κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ. Ο Πρίντεζης από την άλλη έκανε ότι.. ήθελε και έδινε αέρα στην ομάδα του, αλλά στις τελευταίες φάσεις του δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός ανεξήγητα... έπαιρνε ζωή. Ο Παπαγιάννης έπαιξε την άμυνα τη; ζωής του στον Σλούκα, ο Σαντ Ρος θύμισε κάτι από τον παίκτη που γνωρίσαμε στην ΑΕΚ και ο Νέντοβιτς, έκλεψε, κάρφωσε και μείωσε στους 5 πόντους, 57-62.

 

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, παρά την κακή του απόδοση, κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Με "όπλο" του τα ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του να φτάσει ακόμα πιο κοντά στην ανατροπή (60-66), αλλά οι κακές επιθετικές του επιλογές τον... πλήγωναν. Πέντε λεπτά πριν το τέλος οι "ερυθρόλευκοι" ήταν στο +8 και μετά από λάθος του Φόστερ το σκορ έγινε 60-70. Ο Ολυμπιακός έφτανε προς την νίκη, αλλά οι "πράσινοι" με ένα μίνι ξέσπασμα του Νέντοβιτς μείωσαν σε 69-73, αλλά δεν άντεξαν να φτάσουν μέχρι την ολοκληρωτική ανατροπή.

 


Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved