Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μάγκας μέσα στην Μόσχα (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μάγκας μέσα στην Μόσχα (photos)

Η ομάδα  του Γιώργου Βόβορα, άλωσε την Μόσχα, επικράτησε της Χίμκι με 78-76 και απέδειξε σε όλους ότι ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν.. πεθαίνει

Μόσχα, αποστολή: Δημήτρης Κοντός

Πολλοί μπορεί να τον είχαν ξεγραμμένο οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του όμως όχι. Τι κι αν έπαιζε χωρίς τρεις βασικούς παίκτες, τι κι αν ο Νεμάνι Νέντοβιτς δεν ήταν στο καλύτερό του βράδυ όλοι έπαιξαν για όλους. Ο Παναθηναϊκός στηβ πρεμιέρα της Euroleague ήταν... απολαυστικός και με ηγέτη τον αρχηγό του, Ιωάννη Παπαπέτρου (16 π, 8ρ, 3 ασίστ) πήρε ένα τεράστιο διπλό. Σπουδαίες εμφανίσεις από τον Λευτέρη Μποχωρίδη, τον Ντίνο Μήτογλου, τον Μάρκους Φόστερ και όλους τους παίκτες πιου κατέθεσαν και την ψυχή τους! 

Ο Παναθηναϊκός παρά τα πολλά του προβλήματα ξεκίνησε πολύ καλά στο ματς, με τον Γιώργο Βόβορα να αφήνει εκτός αρχικής πεντάδα τον Νεμάνι Νέντοβιτς και να έχει στην θέση «1» τον Λευτέρη Μποχωρίδη και στο «2» τον Μάρκους Φόστερ. Ενώ στο «5» ξεκίνησε ο Ζακ Όγκαστ που ήταν θετικότατος. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «πράσινοι» έδειξαν πολύ συγκεντρωμένοι στις αποφάσεις τους, δυνατοί στην άμυνά τους και με «καθαρό» μυαλό στην επίθεση. Η μπάλα πήγαινε πολύ στο «ζωγραφιστό» με αποτέλεσμα στο πρώτο πεντάλεπτο το σκορ να είναι στο 7-13 με γκολ-φάουλ του Μάρκους Φόστερ. Ο Μποχωρίδης έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του, αλλά οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Μπούκερ. Ο Μπούκερ ήταν ο μόνος που σκόραρε για την ομάδα του Κουρτινάιτις αλλά ο Παναθηναϊκός δεν «πονοκεφάλιαζε». Μποχωρίδης και Φόστερ ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση, με τον Γιώργο Παπαγιάννη, δύο λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου να δίνει προβάδισμα 13 πόντων στην ομάδα του, 11-24. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Τίμα βρήκε το.. χέρι του και το δεκάλεπτο έληξε με 17-24.

Στο τέλος «μίλησε» ο αρχηγός


Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν σε εκπληκτικό βράδυ και έπαιζε και για τον Νέντοβιτς, που στο πρώτο μέρος ήταν αρνητικός. Στο 12’ το σκορ ήταν στο 20-29 με… μαγικό καλάθι του Μποχωρίδη με τους «πράσινους» να χάνουν διαδοχικές ευκαιρίες να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την διαφορά αφού ήταν πολύ άστοχοι έξω από την γραμμή του τρίποντου (1/9). Παρ’ όλα αυτά ο Γιώργος Βόβορας έβγαλε και άλλον «άσο» από το μανίκι του, μιας και ο Λεωνίδας Κασελάκης στην παρθενική του εμφάνιση στη Euroleague, πρόλαβε σε 7 λεπτά να έχει ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 5 ήταν επιθετικά. Ο Μποχωρίδης εκτός από τις επιθετικές του αρετές… ξεδίπλωνε και τις αμυντικές (με κλεψίματα και κερδισμένα φάουλ) και στο 15’ το σκορ ήταν 22-31, με τον Μπεν Μπέντιλ να είναι καθοριστικός. Το επόμενο τρίλεπτο όμως ήταν πολύ κακό για τους «πράσινους», αφού από την μία συνέχισαν να μην πετυχαίνουν τρίποντο ούτε με… αίτηση (1/12 στο τέλος του ημιχρόνου) και την ίδια ώρα ο Τίμα και ο Γερέμπκο μείωναν την διαφορά. Η διαφορά όχι μόνο εξανεμίστηκε αλλά ο Μπέρταςν έδωσε και προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά στα δύο τελευταία λεπτά ο Παπαπέτρου (με την συμβολή του Καλαϊτζάκη) «οδήγησε» τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια προηγούμενους με 39-41.

Τη ζημιά ο Ζάιτσεφ, την «βόμβα» ο Μποχωρίδης


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρίποντο του Μήτογλου (δεύτερο για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό) και οι «πράσινοι» έμοιαζαν να πατούν καλά στα πόδια τους. Ο Νέντοβιτς πέτυχε το πρώτο του με την φανέλα του «τριφυλλιού» και ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 43-47, αλλά ο Μπούκερ στην φάση της… αγωνιστικής, κάρφωσε, πέτυχε και την βολή και έκανε το 46-48. Ο Μήτογλου ήταν… καυτός πέτυχε και άλλο τρίποντο για το 46-51. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός… κατέβασε ρολά. Δέχθηκε σερί 16-5 (με τον Ζάιτσεφ να κάνει την μεγάλη ζημιά πετυχαίνοντας 11 πόντους) και η Χίμκι πέρασε μπροστά με 62-56. Στην τελευταία επίθεση όμως ο Λευτέρης Μποχωρίδης πέτυχε buzzer beater τρίποντο (φτάνοντας τους 10 πόντους) και μείωσε σε 62-59.

Θρίλερ μέχρι τέλους

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν ξέφυγε από τα παιδικά λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στην Χίμκι να έχει το προβάδισμα στο σκορ και να το διατηρεί. Αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει. Πότε ο Νέντοβιτς, πότε ο Φόστερ «απαντούσαν» για τους «πράσινους» και στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ο Γιώργος Παπαγιάννης με 2/2 βολές έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 70-71. Οι δύο ομάδες πήγαινα χέρι-χέρι, ο Μποχωρίδης πέρασε στο παρκέ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με μεγάλο καλάθι, λιγότερα από δύο λεπτά για το τέλος, έκανε το 73-75 και με τη βολή από το φάουλ που κέρδισε το 73-76. Λίγο αργότερα ο Παπαπέτρου έχασε ευκαιρία να τελειώσει το ματς με τρίποντο, αλλά ο Φόστερ έβγαλε μια μεγάλη άμυνα πάνω στον Μίκι πήρε και το φάουλ και πήγε στις βολές για το 73-78, 36 δεύτερα πριν το τέλος. Όλα έδειχναν Παναθηναϊκό, αλλά 10 δεύτερα μετά ο Μπέρτανς με απίθανο τρίποντο μείωσε σε 76-78 και κράτησε την ομάδα του «ζωντανή».Ο Μποχωρίδης έχασε την ευκαιρία να "κλειδώσει" την νίκη και ο Μπέρτανς αστόχησε στο τελευταίος τρίποντο με τους "πράσινους" να κάνουν ιδανικό ξεκίνημα στην νέα σεζόν. 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χίμκι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το φινάλε που έφερε την «πράσινη» νίκη (videos)

Χίμκι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το φινάλε που έφερε την «πράσινη» νίκη (videos)

Παπαπέτρου: «Αρνηθήκαμε να χάσουμε»

Παπαπέτρου: «Αρνηθήκαμε να χάσουμε»

Βόβορας: «Η άμυνα μας έδωσε την ευκαιρία»

Βόβορας: «Η άμυνα μας έδωσε την ευκαιρία»

Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved