Ράις: «Μόνο οι αγώνες του Final Four συγκρίνονται με το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός» (audio)

Ράις: «Μόνο οι αγώνες του Final Four συγκρίνονται με το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός» (audio)

Ο Ταϊρίς Ράις στάθηκε στο πάθος που υπάρχει στα ντέρμπι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό

Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στο podcast «The Crossover» του Τζο Αρλάουκας και μίλησε για την πορεία του στα παρκέ. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που βίωσε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, αλλά και στην Βαρκελώνη. Παράλληλα, μίλησε για τη σχέση με το γιο του, αλλά κι εκείνη για τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Μεταξύ άλλων, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού δήλωσε:
Για το ξεκίνημά του στο μπάσκετ: «Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν τεσσάρων-πέντε ετών. Έπαιζα απέναντι σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Οι παππούδες μου έχουν βίντεο από τότε».

Για τον γιο που απέκτησε όταν ήταν 18 ετών και το γεγονός πως η μητέρα του τον έπεισε να συνεχίσει το μπάσκετ στο κολέγιο: «Ξέρουν όλοι πόσο τους εκτιμώ. Δεν υπάρχει τίποτα που θα μου έλεγε η μητέρα μου και δεν θα το έκανα. Ξέρω ότι χωρίς εκείνη και την οικογένειά της δεν θα ήμουν εδώ που είμαι τώρα».

Για την πρώτη του σεζόν με τον Πανιώνιο: «Ο ατζέντης μου με έπεισε ότι ήταν η καλύτερη κατάσταση. Θα παίζαμε στο Eurocup, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη. Το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν τότε το δεύτερο καλύτερο. Ήταν εξαιρετικοί παίκτες στη λίγκα. Το πρόβλημα είναι ότι ήμουν για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι μου».

Για το γεγονός πως πολλοί σχολιάζουν αρνητικά ότι έχει περάσει από πολλές ομάδες: «Θα τους έλεγα να μην κοιτάξουν ότι έχω αλλάξει ομάδες, αλλά να δουν ποιες ομάδες είναι αυτές και τι έχω καταφέρει μαζί τους. Ποτέ δεν έχει πει κανείς ότι είμαι κακός συμπαίκτης. Νομίζω ότι πάντα έκανα ένα step up».

Για την κατάσταση στην Μπαρτσελόνα: «Ποτέ δεν είχα σε άλλη ομάδα θέματα. Οπότε σε αφήνω να το πάρεις όπως θες. Θα μπορούσα να έχω πει πολλά, αλλά δεν το έκανα. Θεώρησα καλύτερο να μην το κάνω. Κάποια στιγμή θα δώσω όλες τις λεπτομέρειες, όταν δεν θα παίζω ακόμη».

Για τον κόουτς Μπλατ και αν ήταν εύκολο να παίζει για εκείνον: «Δεν με ήξερε πολύ όταν με πήρε στην Μακάμπι. Δεν ήμουν ο παίκτης του. Χτίσαμε αμοιβαίο σεβασμό που μεταφράστηκε στο γήπεδο. Χρειάστηκε χρόνος. Πολλές φορές διαφωνήσαμε, αλλά βρήκαμε κοινό έδαφος. Τον σέβομαι πάρα πολύ. Eπρόκειτο να φύγω».

Για το βραβείο του MVP στο Final Four του 2014 και το ότι το πανηγύρισε αγκαλιά με τον γιο του: «Έχω μια φωτογραφία από αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι ενδεικτικό όλης της ζωής μας. Είμαστε σε όλα μαζί, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η κατάσταση εκεί».

Για την εμπειρία του από το πρώτο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που έπαιξε: «Αυτό το παιχνίδι ήταν τρελό. Ακόμη και το να ετοιμάζεσαι για το γήπεδο ήταν τρελό. Συνήθως πάω στο γήπεδο περίπου δύο ώρες πριν από το τζάμπολ και δεν υπάρχει άνθρωπος. Εκείνη τη μέρα το πάρκινγκ ήταν γεμάτο τόση ώρα πριν. Πήγα για τα αναγνωριστικά σουτάκια και το γήπεδο ήταν ήδη μισογεμάτο. Μου... ταίριαξε εκείνο το ματς. Ήταν μια εμπειρία την οποία μπορώ να συγκρίνω μόνο με το Final Four. Τα συναισθήματα που μπαίνουν σ' αυτό το ματς είναι κάτι τρελό».

Για το γεγονός πως σημείωσε 41 πόντους: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, ακόμη και για ένα παιχνίδι σαν αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο ένιωσα ότι θα είναι η μέρα μου. Δεν περίμενα ότι θα βάλω 41 πόντους. Ήμουν στη... ζώνη. Τα σουτ είχαν ξεχωριστή σημασία στο τέλος. Είναι ευχάριστο που βγάλαμε αυτές τις φάσεις».

 



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved