Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ζαλγκίρις Κάουνας 96-94: Το πήρε κι αυτό το θρίλερ! (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ζαλγκίρις Κάουνας 96-94: Το πήρε κι αυτό το θρίλερ! (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πάτησε… γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε ότι θα «καθαρίσει» τη Ζαλγκίρις αλλά στο τέλος το έκανε… ντέρμπι και πήρε δύσκολη νίκη 96-94 για την 20ή αγωνιστική της Euroleague.

Τα παιχνίδια με τη Ζαλγκίρις πάντα είναι… παγίδες για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να κάνει το 2/2 τη φετινή σεζόν κόντρα στους Λιθουανούς. Στο ματς του ΟΑΚΑ το «τριφύλλι» κέρδισε πολύ πιο δύσκολα από ότι στο Κάουναςς, αφού ένα ματς που ήταν στο +11 περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος, έγινε… ντέρμπι και οι «πράσινοι» χρειάστηκαν την ψυχραιμία του Φριντέτ στις βολές και μια καλή άμυνα του Παπαπέτρου για να μην ζήσουν τον… εφιάλτη. Για να φτάσουμε, βέβαια, στο τελικό 96-94, ο Ταϊρίς Ράις είχε κάνει μια μυθική εμφάνιση με 20 πόντους, 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο, ενώ ο Καλάθης έκανε ένα ακόμα double-double με 14 πόντους και 11 ασίστ.

Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν εξαιρετικός επιθετικά με 16 πόντους και στα ριμπάουντ (είχε 8, τα 2 επιθετικά), παρόλα αυτά στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε δυο λάθη που λίγο έλειψε να κοστίσουν στο «τριφύλλι». Η «ασφάλεια» του Φριντέτ από τη γραμμή των βολών, με τον Αμερικανό να έχει 2/2 στο φινάλε για το 96-91 με ελάχιστα δευτερόλεπτα στο ρολόι, βοήθησε τους «πράσινους» να πάρουν τη 12η νίκη τους σε 20 αναμετρήσεις και να εδραιωθούν για τα καλά στην πρώτη εξάδα της Euroleague. Σειρά έχει, πλέον, το ματς της Παρασκευής (24/01) με τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ για να συνεχιστεί το «πράσινο» σερί ενώ μεσολαβεί και  το ματς της Κυριακής στην Πάτρα με αντίπαλο τον επικίνδυνο Προμηθέα για το πρωτάθλημα…

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Ζαλγκίρις να προσπαθεί να «χτυπήσει» στη ρακέτα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους είχαν καλές επιλογές και ξεκίνησαν το ματς με 8/8 δίποντα. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο αντέδρασε με Παπαπέτρου και Τόμας να δίνουν λύσεις στην επίθεση, όμως, όταν στην εξίσωση μπήκε και το τρίποντο των Λιθουανών (με Ρίβερς και Λεντέι να σουτάρουν καλά από μακριά), η Ζαλγκίρις πήρε προβάδισμα. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους στο +9 (18-27). Ο Πιτίνο άλλαξε  αρκετά σχήμα μέχρι να βρει το κατάλληλο που θα έβαζε «φρένο» στους εύκολους πόντους της Ζαλγκίρις. Αυτό το βρήκε και με την είσοδο του Τζόνσον στο παρκέ, ο οποίος έβγαλε μεγάλες άμυνες ενώ πήρε και ένα σημαντικό τρίποντο και το έβαλε, με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει για πρώτη φορά στο -1 (40-41). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση και η διαιτητική τριάδα, κυρίως ο Παστούσιακ, που στην αντεπίθεση του «τριφυλλιού» για να πάρει προβάδισμα, κράτησε… όρθια τη Ζαλγκίρις. Είτε κλείνοντας τα «μάτια» σε βήματα του Λεντέι στη ρακέτα των «πράσινων», είτε σφυρίζοντας με διαφορετικά  κριτήρια στις δυο άκρες του παρκέ. Κάπως έτσι, παρά το καλό δεκάλεπτο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (28-22 επί μέρους), οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια όντας στο -3 (46-49).

Το… μια σου και μια του δευτέρου δεκαλέπτου, συνεχίστηκε και στο τρίτο με τους Λιθουανούς να βρίσκουν λύσεις με τους Ρίβερς και Ουόκαπ, με αποτέλεσμα να διατηρούν το προβάδισμά τους. Ο Παναθηναϊκός έμενε κοντά με τον Τόμας και τον Παπαπέτρου να βοηθούν ξανά επιθετικά και τον Καλάθη να μπαίνει στην… εξίσωση. Όσο όμως η ομάδα του Πιτίνο πλησίαζε, τόσο έβρισκε τρόπο να μένει «ζωντανή» η Ζαλγκίρις. Είναι ενδεικτικό πως το πρώτο προβάδισμα του Παναθηναϊκού (64-61), ήρθε στο 27’ του αγώνα. Οι «πράσινοι» ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν πλέον το ματς να φύγει από τα χέρια τους και το έδειξαν και στις δυο άκρες του παρκέ. Με μπροστάρη τον Ταϊρίς Ράις, τόσο στην άμυνα – με τρομερή πίεση στη μπάλα – όσο και στην επίθεση με φοβερές επιλογές και σκοράρισμα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε στο +5 (71-66) το τρίτο δεκάλεπτο, ενώ καθοριστική ήταν και η συνεισφορά του Ουέσλι Τζόνσον σε ένα ακόμα ματς.

Στο ξεκίνημα του τέταρτο δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» ένα επί μέρους 11-6 και βρέθηκε για πρώτη φορά στο +10 (82-72) πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς. Η ομάδα του Πιτίνο έχασε τρεις ευκαιρίες να ανεβάσει κι άλλο τη διαφορά και στην επόμενη κατοχή της Ζαλγκίρις, με δυο συνεχόμενα  φάουλ οι διαιτητές την έστειλαν στις βολές για να πέσει ξανά σε μονοψήφιο η διαφορά. Ένα λάθος στην επαναφορά έφερε νέο καλάθι των Λιθουανών (82-76) με τον Πιτίνο να καλεί άμεσα τάιμ-άουτ 4’07’’ για να ηρεμίσει τους παίκτες του. Στην επιστροφή στο παρκέ ο Καλάθης είχε 1/2 βολές, με τη Ζαλγκίρις να σκοράρει και το παιχνίδι να πηγαίνει στο +5 (83-78), όμως, ο Τόμας με δυο συνεχόμενα τρίποντα από ασίστ του Ράις το έστειλε στο +11 (89-78). Ο Λαντέιλ έδωσε «ανάσα» στη Ζαγκίρις με δυο «μεγάλα» τρίποντα (89-81 και 91-86), με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις με τις δημιουργίες του Ράις για Καλάθη και Παπαγιάννη.

Οι Λιθουανοί δεν… άφηναν με τίποτα το ματς να φύγει από τα χέρια τους, ωστόσο, και… κατάφεραν να «αγχώσουν» τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Οι  «πράσινοι» βρήκαν δυο εύστοχες βολές που ήθελαν απεγνωσμένα στο φινάλε από τον ψύχραιμο Τζίμερ Φριντέτ, έφτασαν στους 96 πόντους αλλά η Ζαλγκίρις με νέο τρίποντο πήγε το ματς στο καλάθι (96-94) με 7.5’’ στο ρολόι. Στην επαναφορά ο Τόμας και πάλι πήγε να κάνει… δώρο στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους, αλλά ο Παπαπέτρου σταμάτησε τον Ρίβερς και το ματς τελείωσε με νίκη  της ομάδας του Ρικ Πιτίνο.

Panathinaikos Athens - Zalgiris Kaunas Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 20



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved