Euroleague: Τα «όργια» του Καλάθη, η αφιέρωση του Βόβορα και η… απόπειρα ληστείας (videos+photos)

Euroleague: Τα «όργια» του Καλάθη, η αφιέρωση του Βόβορα και η… απόπειρα ληστείας (videos+photos)

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες σε ένα «γεμάτο» ματς στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις, με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο και τον Νικ Καλάθη σε μαγική βραδιά, κόντρα σε όλους και σε όλα.

Όλα όσα πρέπει να έχει μια ομάδα για να πάρει μια σημαντική εκτός έδρας νίκη στην Euroleague, τα διέθετε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ το βράδυ της Τρίτης (19/11) στη «Zalgirio Arena». Σε μια από τις πιο δύσκολες έδρας στην Ευρώπη, η οποία ήταν ξανά κατάμεστη, κόντρα στην… καλοκουρδισμένη ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον Γιώργο Βόβορα στο «τιμόνι» το «τριφύλλι» έκανε όλα όσα έπρεπε για να φύγει με τη νίκη από τη Λιθουανία και να μπει ξανά στον… σωστό δρόμο.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε και πάλι την ομάδα μετά την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη κι όπως είχε συμβεί και πριν από τρία χρόνια στη Μόσχα, έτσι και στο Κάουνας παρουσίασε έναν διαβασμένο, με σχέδιο και πλάνο, κι απόλυτα συγκεντρωμένο Παναθηναϊκό. Τότε, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε χάσει… οριακά, όμως, αυτή τη φορά κατάφερε να νικήσει 86-85 και να επαναφέρει τα χαμόγελα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Γιώργου Βόβορα σε επίπεδο Euroleague, με τον νεαρό τεχνικό μετά τον αγώνα να κάνει μια ξεχωριστή αφιέρωση. «Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι, να χάνουμε για ένα πόντο. Η κόρη μου έχει γενέθλια και είπα στους παίκτες μου να κάνουν τη νίκη ως δώρο. Αξίζαμε τη νίκη, ήμασταν καλύτεροι», είπε ο Βόβορας στη συνέντευξη Τύπου.

Για να φτάσει, βέβαια, ο Παναθηναϊκός να κρατάει την τύχη του αγώνα στα χέρια του χρειάστηκε αρκετά πράγματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήρθαν από τα χέρια του Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός ήταν… χάρμα οφθαλμών και επιβεβαίωσε πως όποτε εκείνος είναι καλά στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν στην Euroleague. Ο Νικ Καλάθης με 19 πόντους (5/7 τρίποντα) και 12 ασίστ καθοδήγησε εκ του ασφαλούς το «τριφύλλι» στη νίκη, έφτασε στους 32 βαθμούς στο ranking και φλερτάρει με το βραβείο του MVP της αγωνιστικής. Στο τελευταίο λεπτό, βέβαια, καθηλώθηκε στον πάγκο αφού οι διαιτητές τον χρέωσαν με πέμπτο φάουλ, σε μια από τις προσπάθειές τους να αλλάξουν τη… μοίρα του αγώνα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο… μίλησαν και οι μουγγοί με τις αποφάσεις των Πέρεζ, Νέντοβιτς και Ταρβίτσκι. Ειδικότερα ο δεύτερος έγραψε… ιστορία καταλογίζοντας ένα από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο, φάουλ όλων των εποχών στην Euroleague. Το φάουλ που χρεώθηκε ο Τζόνσον στο τρίποντο του Μιλάκνις ήταν κάτι παραπάνω από… φάντασμα και συνιστά πρόκληση, όπως και η συνολική αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού από τους διαιτητές της Euroleague για ακόμα μια φορά.

 

Το σημαντικό, πάντως, ήταν πως το «τριφύλλι» έφυγε με τη νίκη από το Κάουνας και άρχισε να… ξεχρεώνει τις κακές ήττες που έχει κάνει ως τώρα στη σεζόν. Παράλληλα, έδωσε χαρά και στον κόσμο του που ταξίδεψε ως τη Λιθουανία με το τσάρτερ του Aktina Travel Group αλλά και όσους είχαν την τρέλα να πάνε… οδικώς (όπως τα παιδιά από το Μεσολόγγι που έκαναν 6.500 χιλιόμετρα!) από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο!

Zalgiris Kaunas - Panathinaikos OPAP Athens Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 9



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved