Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα Βερολίνου 105-106: Μαύρη νύχτα και σκληρή ήττα στο ΟΑΚΑ… (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα Βερολίνου 105-106: Μαύρη νύχτα και σκληρή ήττα στο ΟΑΚΑ… (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος απέναντι στην Άλμπα, έδωσε δικαιώματα, έπαιξε με τη φωτιά και για ακόμα μια φορά… κάηκε αφού μετά από δυο παρατάσεις ηττήθηκε 105-106 από τους Γερμανούς.

Για μια ακόμα φορά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έπαιξε ένα παιχνίδι κλειστό, στον πόντο, και μετά από δυο παρατάσεις… κατάφερε να χάσει μέσα στο ΟΑΚΑ από την Άλμπα Βερολίνου. Μια ήττα καταδικαστική για τους «πράσινους» που… θυμήθηκαν να παίξουν άμυνα αποσπασματικά σε κάποια λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου και στις δυο παρατάσεις. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πλέον είναι σε δεινή θέση με το 4-4 μετά από οκτώ αγωνιστικές, με το 105-106 της Άλμπα να προκαλεί εκ νέου «τριγμούς» στο «τριφύλλι». Δεδομένα οι ευθύνες βαραίνουν το τεχνικό τιμ και τους παίκτες που για ακόμα μια φορά δεν μπόρεσαν να δικαιώσουν τις προσδοκίες και γνώρισαν μια ήττα… μαχαιριά στην προσπάθεια της ομάδας να πάρει την πρόκριση για τα play offs της Euroleague…

Ο Παναθηναϊκός, με την εικόνα του στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με την Άλμπα, έδειξε να είναι… αλλού για αλλού και έδωσε συνέχεια στην άθλια παρουσία του στον αγώνα Κυπέλλου με τον  Προμηθέα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε το ματς της ζωής του και πήγε κάποια στιγμή μόνος του να… πάρει το παιχνίδι, αφού σε 48’53’’ συμμετοχής είχε  39 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 ασίστ, με τον Τζέικομπ Ουάιλι επίσης να προσπαθεί με 22 πόντους, τον Τόμας να έχει 16 αλλά και αρκετές λάθος επιλογές απόρροια και της κούρασης αφού αγωνίστηκε 45’11’’, ενώ ο Νίκος Παππάς έπαιξε 37’30’’ και σκόραρε 14 πόντους. Στα 42’35’’ συμμετοχής σταμάτησε ο Νικ Καλάθης που είχε 10 πόντους, 10 ασίστ αλλά και 9 λάθη, με τον Παναθηναϊκό πλέον να έχει μπει για τα καλά σε… περιπέτειες αφού ακολουθούν δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις με Ζαλγκίρις και Μπάγερν, πριν τις αναμετρήσεις με Μπασκόνια και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ…

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην αρχική του πεντάδα για πρώτη φορά μετά από τον περασμένο Ιανουάριο τον Νίκο Παππά. Μαζί με τους Καλάθη, Τόμας, Μήτογλου και Ουάιλι ο Πεδουλάκης ουσιαστικά ήθελε ένα ψηλό σχήμα αλλά και δυο περιφερειακούς που να μπορούν να απειλήσουν. Αυτό δεν φάνηκε να δουλεύει, με τον Παναθηναϊκό να είναι κάκιστος στην άμυνα. Με τους Τόμας και Ουάιλι, όμως, να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα δεν έχασε την επαφή από την Άλμπα που ήταν «ζεστή» από την αρχή, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει ισόπαλο με το πολύ υψηλό 31-31 στο ΟΑΚΑ. Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε την ίδια μορφή, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να συνεχίζει να είναι τραγική, ενώ την ίδια ώρα υπήρχε  και επιθετικό πρόβλημα, με τον Παπαπέτρου και τον Παππά να δίνουν κάποιες λύσεις, που δεν ήταν όμως αρκετές. Το επί μέρους 18-27 της Άλμπα να τη στέλνει στα αποδυτήρια με +9 και σκορ 49-58.

Μετά τη βράβευση του Κριστόφ Βαζέχα και τις συγκινητικές στιγμές του ημιχρόνου, οι δυο ομάδες μπήκαν ξανά στο παρκέ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν… καυτός και σκόραρε από παντού, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί αυτό όσο δεν έπαιζε άμυνα. Οι Γερμανοί με τον Γκιεντράιτις από την περιφέρεια και τον Ενόκο μέσα από τη ρακέτα έκαναν μεγάλη «ζημιά» και διατήρησαν την πρωτοπορία τους. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να «κυνηγάει» και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν κάποια στιγμή… αποφάσισε να παίξει άμυνα και να δυσκολέψει την ομάδα του Ρενέσες που μέχρι και τρία λεπτά πριν το τέλος σκόραρε… ανενόχλητη. Στο τελευταίο λεπτό με 1/2 βολές του Καλάθη ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ισοφάρισε 88-88, έβγαλε την άμυνα αλλά ο αρχηγός του μπερδεύτηκε στην τελευταία επίθεση. Η Άλμπα πήρε την ευκαιρία της, αστόχησε και ο Παππάς σκαμπίλισε τη μπάλα στα 0,8 δευτερόλεπτα. Οι Γερμανοί στην επαναφορά δεν σκόραραν και το… θρίλερ συνεχίστηκε  με την πεντάλεπτη παράταση.

Ο έξτρα χρόνος ξεκίνησε με ένα τρίποντο του Νίκου Παππά και το πρώτο προβάδισμα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο παιχνίδι μετά από πάρα πολύ ώρα. Η Άλμπα, όμως, «χτύπησε» με τον ίδιο τρόπο, μέσα από το «ζωγραφιστό» και έμεινε κοντά. Οι «πράσινοι» σκόραραν με βολές του Καλάθη και οι Γερμανοί με βολές του Ενόκο, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να μπουν στο τελευταίο δίλεπτο με το ισόπαλο 95-95. Εν τω μεταξύ, η τριάδα των διαιτητών έκανε… άνω-κάτω το ματς με τα σφυρίγματά της σε κάποια σημεία, εκνευρίζοντας και την εξέδρα, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κρατήσει τη συγκέντρωσή του.

Παρόλα αυτά, ο Σάσα Πουκλ είχε αναλάβει… δράση για τα καλά. Στα 55’ πριν το τέλος της παράτασης, οι διαιτητές δεν έδωσαν επιθετικό φάουλ του Γκίφεϊ στον Παππά, με τον Πουκλ να έρχεται… από την άλλη άκρη του παρκέ για να δώσει δυο βολές στον παίκτη της Άλμπα που έβαλε μόνο τη μία για το 95-96. Ο Νίκος Παππάς πήρε την ευθύνη για το μεγάλο σουτ, έβαλε το τρίποντο για το 98-96 του «τριφυλλιού», αλλά ο Χέρμανσον με λέι-απ… προσευχή στα 20’’ πριν το τέλος  ισοφάρισε ξανά! Στην τελευταία επίθεση, μετά το play των παικτών του Πεδουλάκη ο Τόμας δεν έβαλε το χουκ, η μπάλα βρήκε σίδερο και το ματς πήγε στη δεύτερη παράταση… Το δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, ξεκίνησε με κάρφωμα του Γκιερντράιτις και  κακές επιθέσεις από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» σκόραραν 2/2 βολές με τον Τόμας, στο πρώτο φάουλ που δόθηκε υπέρ του μετά από αρκετά στα οποία οι ρέφερι έκλεισαν τα μάτια, και με 1/2 βολές του Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 101-101 αλλά ο Τίεμαν με ένα ακόμα επιθετικό ριμπάουντ έκανε το 101-103 με το οποίο μπήκαν οι δυο ομάδες στα τελευταία 77 δευτερόλεπτα. Ο Παπαπέτρου είχε ξανά την απάντηση (103-103) και ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να βγάλει την άμυνα, με τον Νικ Καλάθη να τα καταφέρνει εξαιρετικά  πάνω στον Τίεμαν και να κερδίζει την κατοχή, 41’’ πριν από το τέλος.

Στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει σωστή επιλογή με τον Ουάιλι να κερδίζει δυο βολές. Ευστόχησε για το 105-103, όμως, στην άμυνα και πάλι οι «πράσινοι» δεν έκαναν αυτό που έπρπεε με τον Σίκμα να βάζει γκολ – φάουλ για το 105-105, ενώ ευστόχησε και στη βολή για το 105-106. Στην τελευταία επίθεση ο Ράις, που δεν είχε παίξει σχεδόν καθόλου στις δυο παρατάσεις ήταν αυτός που πήρε το σουτ για να αστοχήσει και να γνωρίσει ο Παναθηναϊκός μια οδυνηρή ήττα στο ΟΑΚΑ...

Δείτε το φωτορεπορτάζ, τα στατιστικά και τα highlights του αγώνα

Panathinaikos OPAP Athens - ALBA Berlin Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 8



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved