ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 77-78: Τεράστιος Παναθηναϊκός με… καρυδάτο Καλάθη!

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 77-78: Τεράστιος Παναθηναϊκός με… καρυδάτο Καλάθη!

Με τρίποντο του Νικ Καλάθη από τα 8,5 μέτρα, ο Παναθηναϊκός νίκησε (78-77) την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα!

Εκεί όπου όλοι τον είχαν ξεγραμμένο ο Παναθηναϊκός δείχνει γιατί είναι ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» έκαναν μια τρομερή εμφάνιση στη Μόσχα και πέτυχαν ένα τεράστιο «διπλό» που πλέον του επιτρέπει να κρατά την κατάσταση στα χέρια του, όσον αφορά στην πρόκριση στα playoffs.

Το «τριφύλλι» έδωσε μεγάλη μάχη αλλά στο 38’ είδε την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με 74-67. Κι όμως ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να χάσει και το έκανε με τον πιο… αξέχαστο τρόπο, με ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τρίποντο του captain Νικ Καλάθη, 0.3’’ πριν το φινάλε!

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ξεκάθαρο στόχο να «χτυπήσουν» τον Καλάθη στην άμυνα, με τον Χάκετ να σημειώνει τους 6 από τους πρώτους 14 πόντους της ΤΣΣΚΑ. Την ίδια ώρα ο Πιτίνο άλλα από τα πρώτα λεπτά τα 3/5 της πεντάδας του και γενικά έκανε διαρκώς αλλαγές. Κάτι που απέδωσε καρπούς καθώς το «τριφύλλι» πήρε από… κάτι απ’ όλους τους παίκτες.

Με 3/6 τρίποντα οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά (16-14 στο 7’) μετά το αρχικό 3-0, ωστόσο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου δεν μπόρεσαν να επιτεθούν ορθολογικά. Αποτέλεσμα ήταν ο αγώνας να αποκτήσει γρηγορότερο ρυθμό, κάτι που ευνοούσε την ΤΣΣΚΑ, η οποία άρχισε να βρίσκει ρυθμό.

Ο Ροντρίγκεθ σημείωσε 13 πόντους σε 13 λεπτά στο πρώτο μέρος, όπου η «ομάδα του στρατού» μέτρησε 6/8 τρίποντα! Ο Παναθηναϊκός έμεινε για περίπου 4 λεπτά δίχως πόντο και βρέθηκε στο -7 (35-28) αλλά έβγαλε αντίδραση στο σημείο που έδειχνε ότι του ξεφεύγει το ματς.

Σε γενικές γραμμές οι «πράσινοι» έκαναν καλή δουλειάς σε άμυνα και επίθεση αλλά οι γηπεδούχοι έβλεπαν σαν βαρέλι το καλάθι έξω από τα 6μ75. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και με τους παίκτες του Ιτούδη να φτάνουν τα 7/9 τρίποντα, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (49-39 στο 23’).

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του και μολονότι «έδωσε» κάποια επιθετικά ριμπάουντ στην ΤΣΣΚΑ, άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά με τη second unit του. Οι Λεκαβίτσιους και Αντετοκούνμπο ήταν καθοριστικοί και με επιμέρους 12-2, το «τριφύλλι» πέρασε μπροστά (58-57 στο 29’) για πρώτη φορά μετά το 12ο λεπτό!

Με τον Ροντρίγκεθ να φτάνει τα 5/7 τρίποντα, η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 62-58 αλλά οι παίκτες του Πιτίνο βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πέρασαν ξανά μπροστά με 65-64 (34’). Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως, οι «πράσινοι» έχασαν κρίσιμα ριμπάουντ, ενώ ο Παπαγιάννης έκανε παράβαση τριών δευτερολέπτων και στην επόμενη φάση χρεώθηκε με αντιαθλητικό. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 4/4 βολές και ξέφυγαν με 74-67 (38’)…

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν… ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στη Μόσχα και σερί 7-0 ισοφάρισε σε 74-74! Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το σημείο ήταν ο Τόμας, ο οποίος πέτυχε 6 πόντους (γκολ φάουλ και τρίποντο). Οι διαιτητές ανακάλυψαν φάουλ του Κιλπάτρικ στον Χίγκινς, ο οποίος με 2/2 βολές έκανε το 76-74, ο Γκιστ από την πλευρά του είχε 1/2 (76-75) για να τον… μιμηθεί ο Κλάιμπερν (77-75).

Οι «πράσινοι» είχαν 9.9 δευτερόλεπτα στη διάθεση τους με τον Καλάθη να παίρνει το τελευταίο σουτ από τα 8,5 μέτρα! Ο αρχηγός του «τριφύλλι» ευστόχησε με ταμπλό κι ο Παναθηναϊκός έφυγε με τη νίκη από τη Μόσχα.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-35, 59-58, 77-78.



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved