Καρσίγιακα - Παναθηναϊκός 66-69: «Πράσινες» ψυχάρες μέσα στη Σμύρνη

Καρσίγιακα - Παναθηναϊκός 66-69: «Πράσινες» ψυχάρες μέσα στη Σμύρνη

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με ψυχή μέσα στη Σμύρνη νίκησε την Καρσίγιακα (69-66) και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκρισή του στο Top 16 - Συγκλονιστικοί Φελντέιν, Γκιστ, το τρίποντο που... έκρινε τον αγώνα από τον Καλάθη

Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα με τους Τούρκους να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν λίγο πριν το τέλος με τρίποντο του Κάρτερ… Ωστόσο η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της ελληνικής ομάδας χάρη σ’ ένα μεγάλο τρίποντο του Νικ Καλάθη στα 40’’ για το τέλος και μία εντυπωσιακή τάπα του Τζέιμς Γκιστ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.

Κορυφαίοι για τους θριαμβευτές οι Φελντέιν (17 π.), Γκιστ (14 π.) και Καλάθης, ενώ από την πλευρά των ηττημένων προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση ο Αλτιντίγκ με τον Μπαϊγκούλ.

Πλέον το «τριφύλλι» μετρά τρεις νίκες και τέσσερις ήττες και θα χάσει την πρόκριση στο Top 16 μόνο με... θαύμα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ιδανικά ξεκίνησε ο αγώνας για τον Παναθηναϊκό στην έδρα της Καρσίγιακα με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να προηγούνται 8-0 μόλις στο 3’ και να αποδεικνύουν ότι μπήκαν στο παρκέ πολύ διαβασμένοι, όπως ακριβώς έπρεπε σ’ ένα τόσο δύσκολο και ιδιαίτερης σημασίας παιχνίδι. Η ανωτερότητα των «πράσινων» και στις δύο πλευρές φαινόταν στον φωτεινό πίνακα του γηπέδου ο οποίος στο 10’ έγραφε 21-9 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Η δεύτερη περίοδος δεν είχε διαφορετική εξέλιξη και το «τριφύλλι» θα μπορούσε να είχε ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά αν δεν έκανε τόσα πολλά λάθη. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με… νύχια και με δόντια να πλησιάσουν τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τα κατάφερναν, καθώς οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τα μεγάλα σουτ που χρειάζονταν για να διατηρούν το προβάδισμα αλλά και τον έλεγχο του αγώνα. Κάπως έτσι το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους κυπελλούχους Ελλάδας μπροστά με 36-23, χάρη σ’ ένα τρίποντο του Αντώνη Φώτση από τα οκτώ μέτρα.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έδειχνε ότι ο αγώνας θα κυλούσε όπως μέχρι εκείνο το σημείο. Η Καρσίγιακα πάλευε να πλησιάσει, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να παίζει καλά στην άμυνα κι ακόμα κι αν δεν έβρισκε εύκολα τον δρόμο για το αντίπαλο καλάθι συντηρούσε μία διαφορά της τάξεως των δέκα πόντων. Λίγο πριν το 30’ ένα τρίποντο του Σιπάχι κατέβασε για πρώτη φορά την διαφορά στους έξι πόντους (41-47), αλλά ένα νέο τρίποντο του Φώτση έστειλε τους «πράσινους» ξανά στο +9 (41-50).

Το συγκρότημα του Ουφούκ Σαρίτσα όμως δεν είχε διάθεση να τα παρατήσει και παρά το γεγονός ότι έβλεπε να κυνηγάει… χίμαιρες κατόρθωσε τελικά να πλησιάσει σε 48-53 στο 33’ και να αναγκάσει τον «Σάλε» να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι και το -1 (59-60) με καλάθι του Αλτιντίγκ ο οποίος μαζί με τον Μπαϊγκούλ ήταν εκείνοι οι οποίοι έβαλαν ξανά την Καρσίγιακα μέσα στο… κόλπο. Τέσσερις σερί πόντοι του Φελντέιν έδωσαν… αέρα στον Παναθηναϊκό που ξέφυγε με πέντε (64-59), αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για πρώτη φορά στο 39’ με τρίποντο του Κάρτερ (64-64). Ωστόσο σ’ εκείνο το σημείο ο Καλάθης είχε κρύο αίμα και με τρίποντο έδωσε αέρα τριών πόντων, πριν ο Γκιστ με τάπα στον Μπαϊγκούλ βάλει τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για νίκη.

Δεκάλεπτα: 9-21, 23-36, 41-50, 66-69

Καρσίγιακα (Ουφούκ Σαρίτσα): Ράγκλαντ, Παλάσιος 5 (1), Άιβερσον 14, Μπαϊγκούλ 8 (2), Αλτιντίγκ 12 (1), Κάρτερ Τζάστιν 11 (2), Γκονλούμ 7, Γκάμπριελ 4, Κάρτερ Τζος, Σιπάχι 5 (1), Σεντούρκ

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 6 (1), Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 17 (3), Διαμαντίδης, Γκιστ 14 (2), Καλάθης 10 (2), Κούζμιτς 3

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Καρσίγιακα - Παναθηναϊκός 66-69: «Πράσινες» ψυχάρες μέσα στη Σμύρνη



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved