Χετσεϊμέιρ στο Onsports: «Θέλει… κρύο αίμα το φετινό Final 4!» (photos+videos)

Χετσεϊμέιρ στο Onsports: «Θέλει… κρύο αίμα το φετινό Final 4!» (photos+videos)

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Ράφαελ Χετσεϊμέιρ, μιλάει στο Onsports, για τη συμμετοχή της «βασίλισσας» στο Final 4 του Λονδίνου και επισημαίνει τα κλειδιά για τη διεκδίκηση της νίκης επί της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό, αλλά και τα στοιχεία που πρέπει να διακρίνουν μια ομάδα για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο.

Ο διεθνής Βραζιλιάνος που την τρέχουσα περίοδο μετρά 3.4 πόντους (52.6% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα, 84.6% στις βολές) και 2.1 ριμπάουντ σε 8:34 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, τονίζει ότι η Ρεάλ είναι πανέτοιμη και απολύτως συγκεντρωμένη στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και θεωρεί ότι δεν θα ήταν έξυπνο να «έβλεπε» από τώρα τον τελικό.

Ο 26χρονος σέντερ πιστεύει ότι καμία από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4 του Λονδίνου δεν είναι φαβορί και ότι όλες έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να κατακτήσουν τον τίτλο παρά το γεγονός ότι κάθε μία παίζει διαφορετικό μπάσκετ.

Ο Χετσεϊμέιρ εκμυστηρεύεται στο Onsports ότι αυτός που θα έχει… κρύο αίμα στις κρίσιμες στιγμές των αγώνων και θα είναι καλά προετοιμασμένος ψυχολογικά θα αναδειχθεί και πρωταθλητής Ευρώπης για το 2013.

Τι έχει μάθει η Ρεάλ από τις φετινές ήττες από την Μπαρτσελόνα ώστε να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη στον ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας; Είναι το τελευταίο ματς κόντρα στους Καταλανούς που νικήσατε, αντιπροσωπευτικό για εσάς;

«Είμαστε 2-2 μέχρι στιγμής στη σεζόν και είναι προφανές ότι όλοι μπορεί να μάθουμε από κάθε παιχνίδι που έχουμε παίξει εναντίον τους. Όταν χάνεις, μαθαίνεις από τα λάθη που έχεις κάνει, αλλά επίσης και όταν κερδίζεις υπάρχουν πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις. Αυτό είναι το κλειδί: η επιθυμία μας να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι ακόμη και όταν νικάμε. Από αυτή την άποψη, κάθε ματς είναι σημαντικό και το τελευταίο μας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα ήταν όπως και τα προηγούμενα».

Τι πρέπει να κάνει η Ρεάλ για να κατακτήσει τον ένατο τίτλο της, αν προκριθεί;

«Ξεκινάμε από τον ημιτελικό. Αντιμετωπίζουμε την Μπαρτσελόνα, που είναι μια σπουδαία ομάδα. Το να πάμε πέρα από αυτό θα ήταν ένα φρικτό λάθος που θα μπορούσε να μας στοιχίσει. Είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στο πρώτο ματς που ακόμη δεν έχουμε σκεφτεί για έναν πιθανό τελικό. Αν κερδίσουμε, θα υπάρχει χρόνος να το κάνουμε αυτό.

Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και να προσπαθήσουμε να παίξουμε όπως έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Αν καταφέρουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα. Παρ' όλα αυτά, θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να μην μας αφήσουν να παίξουμε όπως θέλουμε. Θα είναι ένας πολύ συναρπαστικός αγώνας».

Η Ρεάλ είναι η ομάδα που έχει περισσότερα χρόνια από τις υπόλοιπες να κερδίσει τον τίτλο (από το 1995). Θα είστε πιο «πεινασμένοι» από όλους τους άλλους εξαιτίας αυτής της συγκυρίας;

«Αυτή τη στιγμή είμαστε μόνο συγκεντρωμένοι στο να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα την Παρασκευή (10/5). Το να προσθέσουμε επιπλέον πίεση στη μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, δεν θα ήταν μια έξυπνη τακτική. Από τη στιγμή που έχουν φτάσει σε αυτό το στάδιο, όλοι οι παίκτες θέλουν τον τίτλο της Ευρωλίγκας και δεν έχει σημασία πόσες φορές τον έχουν κερδίσει. Το ανταγωνιστικό ένστικτο είναι μέσα σε όλους μας και σε κάνει να παλεύεις για κάθε μπάλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ενός ματς. Κανείς δεν θέλει να χάνει».

Υπάρχει κάποια ομάδα που πιστεύεις ότι έχει ίσως μεγαλύτερο αβαντάζ από τις άλλες για τον τίτλο;

«Όχι. Νομίζω ότι όλοι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες παρά το γεγονός ότι κάθε ομάδα αντιπροσωπεύει έναν διαφορετικό τρόπο που βλέπει και καταλαβαίνει το μπάσκετ».

Κάποιοι θεωρούν ότι ο νικητής του ημιτελικού ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός θα πάρει τον τίτλο λόγω της κούρασης που θα έχουν οι παίκτες του νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε εσάς και την Μπαρτσελόνα, εξαιτίας της μεγάλης σημασίας που έχει αυτός ο αγώνας για διάφορους λόγους. Ποια είναι η άποψή σου;

«Σέβομαι κάθε άποψη. Είναι δύσκολο να προβλέψεις ποιος θα νικήσει, ποιος θα χάσει και γιατί. Αυτός είναι ο αθλητισμός και στον αθλητισμό όλα είναι πιθανά. Το είδαμε πέρσι στον τελικό της Ευρωλίγκας, οπότε ποτέ δεν ξέρεις. Σε ένα Final 4 Ευρωλίγκας δεν υπάρχουν φαβορί».

Τι θα παίξει το μεγαλύτερο ρόλο για τον τίτλο στο φετινό Final 4 της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο;

«Η ομάδα με το πιο κρύο αίμα στις κρίσιμες στιγμές θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να το κατακτήσει. Νομίζω ότι η ψυχολογική μάχη ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες μπορεί να καθορίσει ποιος θα είναι ο φετινός πρωταθλητής Ευρώπης…»

Χετσεϊμέιρ στο Onsports: «Θέλει… κρύο αίμα το φετινό Final 4!» (photos+videos)



ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved