Μπαρτζώκας: «Δεν είμαστε έτοιμοι για το Final Four, μεσολαβεί ένα παιχνίδι ακόμα»

Μπαρτζώκας: «Δεν είμαστε έτοιμοι για το Final Four, μεσολαβεί ένα παιχνίδι ακόμα»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως τα παιχνίδια του Ολυμπιακού για την Stoiximan Basket League αποτελούν την ιδανική προετοιμασία ενόψει του Final Four

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: 

Για την νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας: «Ήταν ένα "ελεύθερο" παιχνίδι, επιθετικό. Ο Απόλλων είναι καλή επιθετική ομάδα. Είχαμε στόχο να μοιράσουμε τον χρόνο. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε για το πλεονέκτημα. Έρχεται το επόμενο παιχνίδι το Σάββατο τώρα».

Για τα παιχνίδια που αποτελούν προετοιμασία ενόψει του Final Four: «Είναι καλύτερα αυτά τα παιχνίδια από προπονήσεις. Οι προπονήσεις από την Κυριακή θα είναι πιο σημαντικές. Αυτή την ώρα προέχουν τα παιχνίδια».

Για την υποστήριξη του κόσμου: «Τους ευχαριστούμε πολύ. Τα παιδιά αξίζουν αυτή την αποδοχή, έκαναν σκληρή δουλειά όλο τον χρόνο. Μετά από καιρό θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε ένα Final Four της Euroleague».

Eνώ στη συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά να παίζουμε σε αυτό το γήπεδο που είναι μπασκετικό. Και το κοινό είναι μπασκετικό. Και φυσικά είναι μεγάλη χαρά να παίζουμε και μπροστά στους φιλάθλους μας που ήρθαν από τη Δυτική Πελοπόννησο. Ήταν ένα ευχάριστο παιχνίδι για τους φιλάθλους και όχι τόσο απαιτητικό για τις δύο ομάδες. Ήταν περισσότερο σα παιχνίδι επίδειξης, δεν είχε πολλές άμυνες, με ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα. Η Πάτρα πέτυχε τον στόχο της εδώ και κάποιες αγωνιστικές και θέλω να της δώσω συγχαρητήρια για αυτό. Εμείς κοιτάμε τώρα το πρόγραμμά μας από δω και πέρα, που είναι πολύ απαιτητικό».

Για το αν οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Εφές:«Δεν είμαστε έτοιμοι γιατί μεσολαβεί ένα παιχνίδι ακόμα με τον Κολοσσό και μετά έχουμε άλλες 3-4 προπονήσεις μέχρι το συγκεκριμένο ματς. Καταλαβαίνετε πως η σειρά με την Μονακό στα πέντε παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα μας, είχε μεγάλη ένταση και είναι φυσιολογικό οι παίκτες για αρκετές μέρες μετά, δεν θα πω να χαλαρώσουν, αλλά να χρειαστούν ανάσες. Όσο περνάνε, όμως, οι μέρες θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να προετοιμαστούμε γιατί το επίπεδο της έντασης σε ένα φάιναλ φορ είναι τεράστιο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».

 

 

Από πλευράς του ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε πως το πλεονέκτημα έδρας δεν παίζει ρόλο στους τελικούς της Basket League:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του άσου των «ερυθρόλευκων» στην ΕΡΤ: 

Για το ματς: «Το πόσο εύκολο θα γίνει μία δουλειά το καθορίζει αυτός που είναι πιο δυνατή ομάδα. Ήμασταν σοβαροί όλοι από το πρώτο λεπτό και αυτό έκανε τη δουλειά μας πιο εύκολη. Ο Απόλλωνας είναι μία καλή ομάδα και έχει παίξει καλό μπάσκετ μέσα στη σεζόν. Αυτά είναι παιχνίδια που τα χρησιμοποιούμε ως προετοιμασία για τo Final Four». 

Για την παρουσία των φίλων του Ολυμπιακού: «Να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας αλλά και τον κόσμο του Απόλλωνα γιατί μας χειροκρότησε και μας έδειξε την αγάπη του. Μας επιβράβευσε για αυτό που έχουμε καταφέρει και είναι πολύ όμορφο να έχεις την αναγνώριση των φίλων μίας άλλης ομάδας». 

Για το αν κοιτάνε από τώρα το ματς με τη Εφές: «Το πιο σωστό είναι να επικεντρωθούμε στον Κολοσσό και να κλείσουμε τον κύκλο των ματς και το πλεονέκτημα έδρας είναι στο χέρι μας. Να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί όταν δεν είσαι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός τραυματισμού, κάτι που φυσικά δεν θέλουμε».

Για το πλεονέκτημα έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Όταν έρθει η στιγμή θα επικεντρωθούμε στην Ελλάδα. Έχουμε και φέτος δει πως το πλεονέκτημα έδρας δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν σε κάθε έδρα. Και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Όταν φτάσουμε στους τελικούς θα το δούμε αυτό. Αλλά λέω και πάλι ότι δεν μετράει το πλεονέκτημα».



Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved