Προμηθέας-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-76: Ντάριλ Μέικ-on fire, «συναγερμός» με Παπαπέτρου (video+photos)

Προμηθέας-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-76: Ντάριλ Μέικ-on fire, «συναγερμός» με Παπαπέτρου (video+photos)

Χάρη σε ένα απίθανο δεύτερο ημίχρονο του Ντάριλ Μέικον (25 από τους 29 πόντους του με 11/19 σουτ) ο Παναθηναϊκός επικράτησε 67-76 του Προμηθέα στην Πάτρα, αλλά το μυαλό όλων είναι στον Ιωάννη Παπαπέτρου που έπαιξε μόλις 4,5 λεπτά, λόγω τραυματισμού. 

Βελτιωμένος σε ένα ακόμα παιχνίδι αμυντικά, αλλά και με τον Ντάριλ Μέικον να «πυροβολεί» κατά ριπάς στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στην Πάτρα επί του Προμηθέα, ξεπερνώντας και το νέο πρόβλημα που προέκυψε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου (απουσίαζε και ο Νεμάνια Νέντοβιτς).

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ασυναγώνιστος με 29 πόντους και είχε τις απαντήσεις κάθε φορά που ο Προμηθέας επιχειρούσε να πλησιάσει και να απειλήσει την ομάδα του Γιώργου Βόβορα. Καθοριστικά τρίποντα πέτυχε και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ενώ ο Οκάρο Ουάιτ ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στο πρώτο μέρος με 12 πόντους. 


Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένες» στο παρκέ, κατά την πρώτη περίοδο, με τον Προμηθέα να έχει μόλις 5/14 σουτ εντός παιδιάς και τον Παναθηναϊκό 5/13. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 11-7 στο 6’, αλλά οι «πράσινοι» (παρότι έχασαν με τραυματισμό τον Ιωάννη Παπαπέτρου) απάντησαν με σερί 0-7 αρχικά, το οποίος έφτασε μέχρι το 1-11 για να βρεθουν μπροστά στο σκορ με 12-18 με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Κυρίως χάρη στην εξαιρετική επιθετική επίδοση του Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος είχε 7 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο.


Οι δύο ομάδες άρχισαν να «ανταλλάσσουν» καλάθια, αλλά με την επιστροφή του «δαιμονισμένου» στο πρώτο ημίχρονο Οκάρο Ουάιτ στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και με 5 σερί πόντους του Αμερικανού ξέφυγε για πρώτη φορά με +9 (18-27), ενώ λίγο αργότερα με τρίποντο του Μποχωρίδη οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο +10 (20-30).  Το τριφύλλι έδειχνε να αρχίζει να ελέγχει το παιχνίδι και βρέθηκε μέχρι και το +12 (22-34), αλλά ο Προμηθέας αντέδρασε και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Παναθηναϊκού έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με σερί 7-0 (29-34).

Οι Πατρινοί μπήκαν με φορά στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το εξαιρετικό τελείωμα στο πρώτο μέρος και κατάφεραν  να μειώσουν σε απόσταση βολής (36-38). Ωστόσο, ο Ντάριλ Μέικον πήρε τη… σκυτάλη από τον Ουάιτ και με 13 πόντους στα πρώτα 5 λεπτά της τρίτης περιόδου, έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό και διψήφιο προβάδισμα (36-47)! Οι «πράσινοι» δεν πάτησαν πάνω σε αυτό το ξέσπασμα για να τελειώσουν  το ματς και ο Προμηθέας για μια ακόμα φορά, με μεγάλα τρίποντα του Σίμπσον κατάφερε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης στο τέλος της τρίτης περιόδου (53-56).

Οι Πατρινοί επιχείρησαν να δώσουν συνέχεια στην αντεπίθεσή τους και μείωσαν στους 2 (58-60), αλλά δύο μεγάλα τρίποντα του Λευτέρη Μποχωρίδη κι ένα ακόμα από τον ΑΠΙΘΑΝΟ Μέικον στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν το τριφύλλι και πάλι στο +11 (60-71), καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη για τους πράσινους.

Δεκάλεπτα: 12-16, 29-34, 53-56, 67-76

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ GALLERY:



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved