ΠΑΟΚ: Ρεκόρ τριετίας στον συντελεστή ασίστ/λαθών

ΠΑΟΚ: Ρεκόρ τριετίας στον συντελεστή ασίστ/λαθών

Basket League: Δυο ρεκόρ κατέγραψε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΑΚΕ:

Ο ΠΑΟΚ Mateco έδωσε τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών του με την επικράτηση του επί του Απόλλωνα Oscar. Σε ένα «κλειστό» παιχνίδι σημαντική ήταν η επίδοση των γηπεδούχων στον συντελεστή ασίστ/λαθών αφού είχαν +13, μετρώντας 20 ασίστ και επτά λάθη έναντι του +5 της ομάδας της Πάτρας (16/11). Ήταν η δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια που ο Δικέφαλος είχε +13 συντελεστή ασίστ/λαθών.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τον ίδιο συντελεστή στο εντός έδρας ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Άρη, όταν στη στατιστική της καταγράφηκαν 24 ασίστ και 11 λάθη. Στη διάρκεια της περσινής σεζόν και στο σύνολο των 25 αγώνων του (κανονική περίοδος και πλέι οφ), ο ΠΑΟΚ Mateco είχε ως κορυφαία επίδοση το +12 με τη Λάρισα εκτός (22/10) και την ΑΕΚ εντός έδρας για τα προημιτελικά των πλέι οφ (21/9).

Στην περίοδο 2019-20 ο Δικέφαλος δεν είχε ξεπεράσει το +9 έχοντας 19 ασίστ και 10 λάθη στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα. Για να βρούμε επίδοση καλύτερη της χθεσινής από τον ΠΑΟΚ mateco, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2018-19. Τότε και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt είχε συντελεστή +14 με 23 ασίστ και εννιά λάθη.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, στην ημέρα των 32ων γενεθλίων του, ήταν με βάση το ranking ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ Mateco (15). Ο διεθνής γκαρντ πραγματοποίησε την 318η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League και ανέβηκε στην 42η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του, τους Γιώργο Μπαλογιάννη και Φράνκο Νάκιτς που είχαν από 317.

*Ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε την πιο παραγωγική, επιθετικά, εμφάνιση του με τον ΠΑΟΚ Mateco σημειώνοντας 15 πόντους, έναν παραπάνω από τα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Ο Γιώργος Καμπερίδης σημείωσε 10 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα πριν τραυματιστεί και αποχωρήσει. Πρόλαβε πάντως να ξεπεράσει τους 300 πόντους στην 103η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Νέιτ Ρένφρο σημείωσε την 6η επίδοση 5+ άστοχων βολών του φετινού Πρωταθλήματος αφού είχε 1/6 ενώ ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σημείωσε τη 10η φετινή, μηδενική επίδοση εύστοχων σουτ δύο πόντων με τουλάχιστον πέντε προσπάθειες αφού είχε 0/5. Στην ίδια λίστα έχει θέση και ο πρώην συμπαίκτης του Μάλκολμ Γκρίφιν που είχε επίσης 0/5 στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.


Δύο «14άρια» του Μπόγρη στο «παλατάκι» με απόσταση οχτώ χρόνων

 

Ο Γιώργος Μπόγρης πρόσθεσε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του με τον Απόλλωνα Oscar, συνδυάζοντας την με την ισοφάριση ενός ρεκόρ καριέρας. Τρεις μέρες πριν τα 33α γενέθλια του μάζεψε 14 ριμπάουντ, επίδοση που σημείωσε άλλη μία φορά στις 173 προηγούμενες εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League. Είχε 14 στο ίδιο γήπεδο, ως παίκτης του ΠΑΟΚ Mateco στο ματς της 20ής αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2013-14 κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.

Με αυτά τα 14 ριμπάουντ ο Μπόγρης ξεπέρασε τα 600 ριμπάουντ καριέρας στη Stoiximan Basket League.

Ακόμη για την ομάδα της Πάτρας…

*Με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, ο Γιώργος Τσαλμπούρης μπήκε στην πρώτη 40άδα της σχετικής λίστας του Απόλλωνα Oscar. Έφτασε τα 82 και ξεπέρασε τον Νταρνέλ Ρόμπινσον που έπαιξε στην ομάδα στη σεζόν 1998-99 και τον Τάιλερ Καλινόσκι που αγωνίστηκε στους Πατρινούς στη σεζόν 2016-17, που είχαν από 80.

*Η σημερινή ήττα ήταν για τον Νίκο Βετούλα η 100ή σε 170 αγώνες στους πάγκους της Stoiximan Basket League.



Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved