ΑΕΚ-Λαύριο 90-75: Απολαυστική νίκη με Kολόμ και «ραψωδία» τριπόντων (photos+video)

ΑΕΚ-Λαύριο 90-75: Απολαυστική νίκη με Kολόμ και «ραψωδία» τριπόντων (photos+video)

Η τρίποντη «ραψωδία» της ΑΕΚ έφερε τη 10η νίκη στη Stoiximan Basket League επικρατώντας του Λαυρίου με 90-75

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ στην 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League επικρατώντας του Λαυρίου με 90-75. 

Στο 10-10 ανέβηκε η «Ένωση», ενώ το Λαύριο χάνει έδαφος στην 8άδα, αφού υποχώρησε στο αρνητικό 7-12. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ο εντυπωσιακός Κίνο Κολόμ με 23 πόντους και 10 ασίστς για το double-double. Τέσσερις ακόμα διψήφιοι για την ομάδα του Κούρο Σεγκούρα με τους Ράουτινς (17π.), Κουζέλογλου (12π.), Χάμερ (12π.) και Μαυροειδή (11π.).

Ο αγώνας 

Το Λαύριο ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση στα Άνω Λιόσια και με καταιγισμό τριπόντων κατάφερε να προηγηθεί με +7 στο πρώτο πεντάλεπτο (10-17). Ωστόσο, η διαφορά εξανεμίστηκε με επιθετική πολυφωνία για να πάρει το πάνω χέρι η «Βασίλισσα» και το 27-21. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το «ανοιχτό» ματς συνεχίστηκε με τον Κίνο Κολόμ να βάζει «φωτιά» στην αντίπαλη μπασκέτα έχοντας 20 πόντους από το ημίχρονο! Το σύνολο του Σερέλη παρέμεινε κοντά μέχρι το 18’ αλλά το σερί 13-0 της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά και το 48-35 έφεραν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με το Λαύριο να έχει να ανέβει «βουνό» στο δεύτερο μισό. 

Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Κουζέλογλου κάρφωσε εντυπωσιακά για να στείλει τη διαφορά για πρώτη φορά στους 15 πόντους. Ο Μουράτος και ο Αμινού πάλευαν να κρατήσουν ζωντανό το Λαύριο στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά δεν έβρισκαν άξιους συμπαραστάτες την ίδια ώρα που η ΑΕΚ σούταρε με χαρακτηριστική συνέπεια πίσω από τα 6,75μ. Το τρίποντο του Ράουτινς διατήρησε τη διψήφια διαφορά στο 30ο λεπτό για το 66-52. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε πολλά στον αγώνα με τους Λαυριώτες να μην ανακόπτουν ουσιαστικά ποτέ το επιθετικό ρεσιτάλ των «κιτρινόμαυρων». Με το «καλησπέρα» ο Κουζέλογλου και πάλι τρύπησε την άμυνα της ΑΕΚ για να δώσει το +17 στους γηπεδούχους για πρώτη φορά στο ματς (71-54). Ο Σάβατζ προσπάθησε με μεγάλα σουτ να μειώσει όμως η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα είχε βάλει πλώρη για τη 10η νίκη της στο πρωτάθλημα έχοντας επί της ουσίας το πάνω χέρι μέχρι να μηδενίσει το χρονόμετρο για το τελικό 90-75.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 48-35, 66-52, 90-75

 



Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved