Περιστέρι-Ηρακλής: Ρεκόρ καριέρας με πόντους για τον Σταμάτη

Περιστέρι-Ηρακλής: Ρεκόρ καριέρας με πόντους για τον Σταμάτη

Περιστέρι-ΗρακλήςΙστορικό ρεκόρ στην καριέρα του πέτυχε ο Δημήτρης Σταμάτης 

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ΕΣΑΚΕ:

«Ο Στίβεν Γκρέι είναι ένας από τους συνεπέστερους ξένους που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια στη Stoiximan Basket League και μέσα από αυτή τη διαδρομή, «σκαρφαλώνει» στις λίστες του ελληνικού Πρωταθλήματος και του Περιστερίου Vitabiotics. Χθες μέσα από τον αγώνα με τον Ηρακλή, μπήκε στην πρώτη 15άδα των παικτών των «κυανοκίτρινων» με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο γκαρντ των «κυανοκίτρινων» φόρεσε για 71η φορά τη φανέλα τους στο Πρωτάθλημα, για να «πιάσει» στη 15η θέση της λίστας τον χθεσινό αντίπαλο του αλλά συμπαίκτη του στη διετία 2018-20, Γάιο Σκορδίλη.

Ο Γκρέι λογικά μέσα από την εξέλιξη της σεζόν θα φτάσει μέχρι και την 11η θέση της σχετικής λίστας αφού εκεί βρίσκεται ο Αντώνης Μάντζαρης με 75 συμμετοχές με τη φανέλα του Περιστερίου Vitabiotics. Η 10άδα όμως είναι σχετικά πιο μακριά με τους Γιάννη Κρητικό και Κώστα Τσαρτσαρή να μοιράζονται την 9η θέση έχοντας από 89 παιχνίδια.

Ακόμη για το Περιστέρι Vitabiotics…

*Ο Τεράν Πέτεγουεϊ είχε 4/4 βολές και μέσα από την 56η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League έφτασε τις 100 εύστοχες. Μετράει πλέον 102/144 (70,83%).

Ο Αμερικανός γκαρντ παράλληλα, έχοντας χθες 1/2 δίποντα, έγινε ο 34ος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου Vitabiotics στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 100.

*Ο Τσαντ Μπράουν ήταν με βάση τους αριθμούς ο κορυφαίος του Περιστερίου Vitabiotics ωστόσο έκλεισε το παιχνίδι με ένα αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Έγινε ο πρώτος που αστόχησε και στις τέσσερις βολές που εκτέλεσε. 0/3 είχαν πριν το χθεσινό παιχνίδι από μία φορά ο ίδιος (11η αγωνιστική) και οι Διαμαντής Σλαφτσάκης (1η), Ιωσήφ Κολοβέρος (7η) και Λίνος Χρυσικόπουλος (7η).

*Σε ομαδικό επίπεδο, το Περιστέρι Vitabiotics σημείωσε 18 πόντους μέσα από τη ρακέτα του Ηρακλή, μένοντας δύο πόντους μακριά από το αρνητικό ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League. Το μοιράζεται με την ΑΕΚ από την 8η και τον Απόλλωνα Oscar από την 9η αγωνιστική με 16 πόντους, αφού τόσους είχε κόντρα στον Άρη.

 

Ρεκόρ καριέρας με πόντους για τον Σταμάτη

Ο Δημήτρης Σταμάτης έφυγε με ένα ρεκόρ καριέρας από το κλειστό του Περιστερίου αφού σημείωσε 19 πόντους, έναν παραπάνω από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του. Ο 26χρονος γκαρντ είχε 18 πόντους με την Κύμη στο ματς της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2016-17 κόντρα στην ΑΕΚ εκτός έδρας και με τον Ήφαιστο στο ματς της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2019-20 κόντρα στον Ηρακλή.

Παράλληλα με αυτούς τους 19 πόντους, ο γκαρντ του Ηρακλή ξεπέρασε τους 700 στην 176η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Το ρεκόρ καριέρας ήρθε μέσα και από την καλύτερη εμφάνιση του Σταμάτη στην κατηγορία, με βάση τουλάχιστον τη «γλώσσα» των αριθμών και το ranking. Είχε 22 ενώ το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν εκείνο των 20 βαθμών που είχε στο ματς Κύμη-Άρης του 2016-17 και στο ματς Ήφαιστος-Ηρακλής του 2019-20.

Ακόμη…

*Ο Ηρακλής παρουσίασε το τέταρτο δίδυμο που έφτασε σε double-double στο ίδιο παιχνίδι του φετινού Πρωταθλήματος, με τους Μάικ Χένρι και Μπράντον Γκάρετ να φτάνουν σε τέτοια επίδοση. Κάτι ανάλογο έκαναν στην 6η αγωνιστική οι Λόκετ-Κέλι του Άρη, στην 8η αγωνιστική Φαλ-Βεζένκοφ του Ολυμπιακού και στη 14η αγωνιστική Τζόουνς-ΝτιΛέο του ΠΑΟΚ Mateco.

*Ο Γκάρετ έφτασε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σε τέτοια επίδοση αφού είχε 18 πόντους με 10 ριμπάουντ και κόντρα στον Προμηθέα.

*Με το double-double του Χένρι, ο Ηρακλής έγινε η πρώτη ομάδα που έχει πέντε διαφορετικούς παίκτες με τέτοια επίδοση αφού τέσσερις έχει ο Ολυμπιακός. Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν τα επτά double-double και είναι πίσω μόνο από τον Άρη που έχει οχτώ.

*Ο Αμερικανός που έκανε ντεμπούτο στη Stoiximan Basket League έγινε ο δεύτερος μετά τον Τζέιμς Κέλι του Άρη στο ματς με τη Λάρισα, που έφτασε σε double-double έχοντας έξι λάθη.

*Ο Γάιος Σκορδίλης πρωταγωνίστησε στο «πάρτι» επιθετικών ριμπάουντ του Ηρακλή παίρνοντας επτά από τα 21 του. Έμεινε ένα επιθετικό ριμπάουντ μακριά από το ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League αφού ο Έρικ Γκρίφιν είχε οχτώ στο ίδιο γήπεδο και στο παιχνίδι της ΑΕΚ με το Περιστέρι.

Ήταν όμως άστοχος έχοντας 4/13 δίποντα και ισοφαρίζοντας την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση άστοχων σουτ δύο πόντων. Το αρνητικό ρεκόρ κρατάει με 11 άστοχα δίποντα ο Τζόρνταν Φλόιντ του Κολοσσού H Hotels (είχε 2/13 στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ) ενώ 10 είχε ο Γιανίκ Μορέιρα στο παιχνίδι του Περιστερίου Vitabiotics με τον Ολυμπιακό (2/12).

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ηρακλής σημείωσε μία εντυπωσιακή επίδοση αφού το 56,75% των άστοχων σουτ που επιχείρησε εντός παιδιάς ακολουθήθηκε από επιθετικά ριμπάουντ (21 επιθετικά μετά από τα 37 άστοχα σουτ)! Είναι νέο ρεκόρ περιόδου αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν το 50% που είχε ο Ολυμπιακός στο ματς της 2ης αγωνιστικής στο Λαύριο.

*Τα 21 επιθετικά ριμπάουντ του Ηρακλή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Το ρεκόρ παραμένει πάντως δικό του αφού είχε 2 στο εντός έδρας παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Oscar.

*H ομάδα του Κώστα Μέξα είχε συνολικά 48 ριμπάουντ μένοντας ένα ριμπάουντ μακριά από την κορυφαία φετινή επίδοση που μοιράζονται ο Ιωνικός (1η) και ο Προμηθέας (5η αγωνιστική).

*Αυτό ήταν το τέταρτο παιχνίδι στο οποίο δεν νίκησε η ομάδα με το καλύτερο ranking αφού ο Ηρακλής είχε 73 και το Περιστέρι Vitabiotics 70. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια αφού έχασε από τον Απόλλωνα Oscar έχοντας καλύτερο ranking (86-84) αλλά νίκησε τον Ιωνικό έχοντας μικρότερο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης (87-96)».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιστέρι - Ηρακλής 71-68: Καθάρισε ξανά ο Γκίελο

Περιστέρι - Ηρακλής 71-68: Καθάρισε ξανά ο Γκίελο

Παπαδάκης: «Στοίχημα για μας πως θα παρουσιαστούμε κόντρα στο Περιστέρι»

Παπαδάκης: «Στοίχημα για μας πως θα παρουσιαστούμε κόντρα στο Περιστέρι»

ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved