Περιστέρι-Ιωνικός 79-82: Ντεμπούτο με το... αριστερό για τον Τόμιτς (video)

Περιστέρι-Ιωνικός 79-82: Ντεμπούτο με το... αριστερό για τον Τόμιτς (video)

Περιστέρι-Ιωνικός: Μπορεί ο Ιωνικός να προερχόταν από περίπου έναν μήνα αγωνιστικής απραξίας, ωστόσο πήρε ένα σπουδαίο διπλό (79-82) στα δυτικά προάστια

Σε μια από τις καλύτερες αναμετρήσεις στην Basket League εξελίχθηκε το Περιστέρι-Ιωνικός στο κλειστό «Αν. Παπανδρέου». 

Ο Μίλαν Τόμιτς πραγματοποίησε ντεμπούτο με το αριστερό στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με σκορ 79-82.

Κορυφαίοι για άλλη μια φορά για την ομάδα της Νίκαιας ήταν οι Γιουτζίν Τζέρμαν και Νικος Χουγκάζ, ο οποίος πρώτος σκόραρε 20 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενλω ο δεύτερος μέτρησε 17 με 8 ριμπάουντ.

Διψήφιοι ήταν επίσης οι Αθηναίου(14π.), Ράις(12) και Γόντικας(10π).

Για το Περιστέρι από 14 είχαν οι ΜακΚρί και Πέτεγουεϊ, 13 είχε ο Μίλερ, ενώ 11 μέτρησε ο Σαλούστρος. Στους 10 σταμάτησε ο Κόζι.

Ο αγώνας 

Στο ντεμπούτο του Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο της ομάδας των δυτικών προαστίων το Περιστέρι μπήκε ζεστό με τον Ιωνικό να «ακολουθεί» αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους και το +7 στο 9ο λεπτό να αποτελεί την μεγαλύτερη διαφορά(21-14). Ο πρωταγωνιστής για ακόμη μια φορά Γιουτζίν Τζέρμαν ευστόχησε σε λέι-απ για το 21-16. 

Στη δεύτερη περίοδο ο Ιωνικός απείλησε τους γηπεδούχους μειώνοντας σε απόσταση ενός πόντου, για να περάσει μπροστά με το τρίποντο του Ράις(26-24 στο 14’). Ο Χουγκάζ λίγο αργότερα έκανε το 26-34 για να δώσει μια διαφορά 8 πόντων στην ομάδα της Νίκαιας και το μεγαλύτερο προβάδισμα στο ματς. Με μεγάλα καλάθια το Περιστέρι πήρε ξανά τα ηνία του ματς και το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο μέχρι το 41-44 του ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη ο Μπράουν με δυο εύστοχες βολές έκανε το 44 όλα(στο 23’). Από εκεί και πέρα το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια με το 30ο λεπτό να βρίσκει την ομάδα του Τόμιτς να προπορεύεται με δυο πόντους 63-59. Αξίζει να σημειωθεί πως στην τρίτη περίοδο ο νέος τεχνικός των γηπεδούχων έριξε στη «μάχη» τον 17 χρονών Σωτήρη Σταυρακόπουλο, γιο του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Τζανή Σταυρακόπουλο, ο οποίος είχε κατακτήσει και την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό, τον επίσης έφηβο Ιωάννη Φύτρο, ενώ λίγο αργότερα στο παρκέ πέρασε και ο 18χρονος Ηλία Μανίας, δυο παίκτες που αγωνίζονται στην εφηβική ομάδα και πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην πρώτη κατηγορία. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ντέρμπι... καλά κρατούσε στο «καυτό» κλειστό του Περιστερίου με το πρώτο πεντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 68-74 μετά το εύστοχο δίποντο του Γόντικα. Με δυο μεγάλα καλάθια του Μίλερ και του αρχηγού του Περιστερίου, Λίνου Χρυσικόπουλου η διαφορά ήρθε στην απόσταση ενός καλαθιού(76-78) αλλά ο Αθηναίου «είδε» τον διάδρομο και κατάφερε να δώσει μια «ανάσα» στον Ιωνικό για το 76-80 15” πριν το τέλος. Ο Τόμιτς πήρε τάιμ άουτ για να καθοδηγήσει την ομάδα του στη νίκη αλλά ο Πέτεγουεϊ αστόχησε, ο Σαλούστρος έκανε το φάουλ  και ο Χουγκάζ έκανε το 76-82 με 2/2 εύστοχες. Ο Μίλερ σούταρε από μακριά για το 79-82 αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να ανατραπεί η κατάσταση και ο Ιωνικός πήρε μια μεγάλη νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-44, 63-59, 79-82

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιστέρι-Ιωνικός: Στη δωδεκάδα του Τόμιτς ο γιός του Τζανή Σταυρακόπουλου

Περιστέρι-Ιωνικός: Στη δωδεκάδα του Τόμιτς ο γιός του Τζανή Σταυρακόπουλου

Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved