Προμηθέας-Άρης: Διπλό ρεκόρ διαφοράς και αμυντικού παθητικού της ομάδας του Καστρίτη

Προμηθέας-Άρης: Διπλό ρεκόρ διαφοράς και αμυντικού παθητικού της ομάδας του Καστρίτη

Προμηθέας-Άρης:  Οι 93 βαθμοί στο ranking της ομάδας της Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση 

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Άρης σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του για τη φετινή Stoiximan Basket League επικρατώντας του Προμηθέα στην Πάτρα με μία πειστική εμφάνιση που αποτυπώθηκε και στους αριθμούς. Οι 93 βαθμοί στο ranking του δείχνουν ότι έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του –είχε 85 με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ- και αποτελούν ισοφάριση της μεγαλύτερης επίδοσης των τελευταίων 14 εκτός έδρας αγώνων του.

93 ομαδικό ranking είχε στο ματς του περσινού Πρωταθλήματος στη Λάρισα όπου νίκησε την τοπική ομάδα με 88-84 ενώ ξεπέρασε αυτήν την επίδοση στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2019-20 με τον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο έχοντας 94, αν και ηττήθηκε με 90-86.

Η διαφορά των 20 πόντων είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των έξι νικηφόρων αποτελεσμάτων του Άρη κόντρα στον Προμηθέα αφού είχε επικρατήσει με 16 ως γηπεδούχος στη σεζόν 2016-17 (80-64). Παράλληλα το παθητικό των 62 πόντων είναι το μικρότερο που είχε στα 10 ματς με τον Προμηθέα αφού είχε δεχτεί από 64 στα δύο πρώτα ματς της Θεσσαλονίκης, τις σεζόν 2016-17 και 2017-18.

Ο Άρης οικοδόμησε την κυριαρχία του, μεταξύ άλλων, στα αμυντικά ριμπάουντ. Είχε 12 περισσότερα από τον Προμηθέα (35 έναντι 23) και ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ της φετινή Stoiximan Basket League αφού στο +12 ήταν και ο Ολυμπιακός έναντι του Προμηθέα για ην 3η αγωνιστική (27-15).

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Τζέιμς Κέλι ήταν εντυπωσιακός στη δεύτερη εμφάνιση του με τον Άρη, αφού έφτασε στο double-double με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ. Έτσι οι δύο κορυφαίες επιδόσεις ριμπάουντ της φετινής Stoiximan Basket League ήρθαν από παίκτες του Άρη, αφού ο Σακούρ Τζούστον είχε 18 στο ματς με την ΑΕΚ.

*Ο Έρικ Λόκετ έκανε την καλύτερη από τις έξι εμφανίσεις του με τον Άρη, τελειώνοντας το παιχνίδι με double-double αφού είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Είχε 21 πόντους, 16 ριμπάουντ και πέντε ασίστ στα δύο τελευταία ματς του Άρη (με Λαύριο Megabolt και Προμηθέα) ενώ στα πρώτα τέσσερα είχε επτά πόντους, 10 ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

*Οι δύο Αμερικανοί έγιναν ο δεύτερος και ο τρίτος αντίστοιχα παίκτης του φετινού Άρη με double-double μετά τον Σακούρ Τζούστον. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τα τέσσερα και είναι πρώτοι στη σχετική λίστα μπροστά από τον Προμηθέα που έφτασε χθες τα τρία. Παράλληλα έχουν και τους περισσότερους παίκτες με τέτοια επίδοση αφού έφτασαν τους τρεις έναντι δύο του Προμηθέα, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή.

*Ο Άντονι Κάουαν σημείωσε 11 από τους 20 πόντους του από τη γραμμή του φάουλ και ισοφάρισε το ρεκόρ περισσότερων εύστοχων βολών στη σεζόν αφού 11 είχε και ο Ολιβιέ Χάνλαν στον αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels για την 3η αγωνιστική.

Παράλληλα ο Κάουαν ισοφάρισε και το ρεκόρ περισσότερων κερδισμένων φάουλ. Είχε 10 όσα μία εβδομάδα πριν στο ματς με το Λαύριο Megabolt ο Ολιβιέ Χάνλαν.

Στον αντίποδα, ο Αμερικανός γκαρντ υπέπεσε σε οχτώ λάθη που αποτελούν νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι της Πάτρας το μοιράζονταν με επτά οι Τζέι Θριτ, Ιωσήφ Κολοβέρος και Ολιβιέ Χάνλαν.

Μετά από τρία χρόνια άποντος με 10+ ασίστ

Δεν βρήκε τον στόχο σε κανένα από τα οχτώ σουτ που επιχείρησε και έμεινε άποντος, όμως ο Κέντρικ Ρέι μοίρασε 10 ασίστ. Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο τέταρτος παίκτης της φετινής Stoiximan Basket League που έφτασε σε διψήφια επίδοση μετά τους Βασίλη Ξανθόπουλο (δύο φορές), Βασίλη Μουράτο και Νίκο Δίπλαρο.

Αυτή ήταν η 15η φορά που παίκτης του Προμηθέα έφτασε σε διψήφια επίδοση ασίστ αλλά η πρώτη στην οποία τη συνδύασε με μηδενική επίδοση πόντων. Ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Ήταν 26 Ιανουαρίου 2019 όταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος ως παίκτης της ΑΕΚ είχε μοιράσει 10 ασίστ χωρίς να σκοράρει στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (88-79). Η διαφορά βέβαια ήταν ότι σε εκείνο το ματς ο διεθνής γκαρντ δεν επιχείρησε ούτε σουτ.

Κατά τα άλλα…

*Ξεχωριστό ήταν το χθεσινό παιχνίδι για τον Νίκο Γκίκα αφού ήταν το 200ό του στη Stoiximan Basket League ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης του Προμηθέα που έφτασε τα 100 στην κατηγορία. Τα υπόλοιπα 100 τα έκανε με τον Άρη (32), την Κηφισιά (28) και την ΑΕΚ (40).

Με τους τρεις πόντους του ο διεθνής γκαρντ έφτασε τους 1.400 στην κατηγορία ενώ σημείωσε τη δεύτερη τάπα του στη σεζόν μετά το ματς με το Περιστέρι Vitabiotics. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2016-17 που ξεπερνάει τη μία τάπα σε μία σεζόν, αφού τότε είχε κάνει τέσσερις και πάλι ως παίκτης του Προμηθέα.

*Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο τρίτος παίκτης του χθεσινού ματς της Πάτρας που έφτασε σε double-double έχοντας 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Έγινε μάλιστα ο 4ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην κατηγορία, που έφτασε τα 300 ριμπάουντ.

Ο διεθνής φόργουορντ έγινε ο δεύτερος παίκτης του φετινού Προμηθέα, μετά τον Τζεράι Γκραντ, που έφτασε σε double-double ενώ το χθεσινό παιχνίδι ήταν τρίτο που είχε τέτοιες επιδόσεις και από τις δύο ομάδες. Είχαν προηγηθεί εκείνο της πρεμιέρας μεταξύ του ΠΑΟΚ-Λαύριο Megabolt και τις δύο διψήφιες επιδόσεις του Μάρβιν Τζόουνς από τη μία και του Βασίλη Μουράτου από την άλλη πλευρά αλλά και το ματς της 4ης αγωνιστικής μεταξύ του Προμηθέα και τη Λάρισα, με τα double-double των Τζεράι Γκραντ και Ουσμάν Κρουμπάλι.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Οι 62 πόντοι στους οποίους έμεινε ο Προμηθέας είναι αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 19 αγώνων του στο Πρωτάθλημα. Το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο έμεινε χαμηλότερα ήταν εκείνο της 24ης Απριλίου κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην Πάτρα (61-83).

*Το χθεσινό ήταν το 155ο παιχνίδι του Προμηθέα που ανέβηκε στην 23η θέση της σχετικής, ιστορικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Ηλυσιακό (154).



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved