Άρης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 81-71: Θρίαμβος του Άρη, με ανατροπή από το -19 (video+photos)

Άρης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 81-71: Θρίαμβος του Άρη, με ανατροπή από το -19 (video+photos)

Άρης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ντροπιαστική εμφάνιση και ήττα για τους «πράσινους» στη Θεσσαλονίκη - Αν και προηγήθηκε με +19 στο ημίχρονο, δέχθηκε 57 πόντους σε 20 λεπτά και δεν αντέδρασε καμία στιγμή. 

Με τον Ολιβιέ Χάνλαν να πετυχαίνει 35 πόντους και να κάνει πάρτι απέναντι στην τραγική άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Άρης πέτυχε την έκπληξη της πρεμιέρας στη Basket League και επικράτησε με 81-71, παρότι βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους (24-43) στο ημίχρονο.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη εμφανίστηκε μόνο για 13 λεπτά στο «Nick Galis Hall» (στα πρώτα 7 λεπτά έχανε με 13-7) και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο εξαφανίστηκε, έχοντας σε τραγική μέρα για μια ακόμα φορά (και μοιραίο στο τέλος με τις επιλογές του) τον Κέντρικ Πέρι.

Για τον Άρη καθοριστικός ήταν στην 4η περίοδο και ο Όμηρος Νετζηπόγλου, ο οποίος είχε συνολικά 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, παίζοντας καταπληκτικές άμυνες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, κανείς δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του στο δεύτερο ημίχρονο, με τα προβλήματα δημιουργίας από τη θέση «1» να είναι εμφανέστατα στα δύο τελευταία παιχνίδια με Μονακό και Άρη! 


Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νευρικά την αναμέτρηση και ο νεανικός και αθλητικός Άρης, με ηγέτη τον Χάνλαν (9 πόντους στην πρώτη περίοδο) προηγήθηκε με 13-7, 2:41 πριν από το τέλος του δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο όμως οι Πρωταθλητές Ελλάδας ευστόχησαν σε δύο συνεχόμενα τρίποντα μετά από 8 άστοχες προσπάθειες και με σερί 10, προηγήθηκε με 13-17, κλείνοντας την περίοδο στο 15-20 υπέρ του με συνεχόμενους πόντους του Μέικον.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κυριάρχησε. Μέσα από την καλή και πιεστική του άμυνα (δέχθηκε μόλις 9 πόντους στο δεκάλεπτο) βρήκε και τις λύσεις επιθετικά. Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Νέντοβιτς «ξεκλείδωσαν» έφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Οκάρο Ουάιτ με 10 πόντους και Παπαγιάννης με τρία εντυπωσιακά καρφώματα έκαναν πάρτι στη ρακέτα των γηπεδούχων και το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά να αγγίζει τους 20 πόντους (24-43).

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει βάλει τις βάσεις για τη νίκη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με την τραγική του απόδοση στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε το παιχνίδι ντέρμπι. Με την άμυνά του από εκεί που ήταν όπλο να μετατρέπεται σε αχίλλειος πτέρνα και να κάνει έξαλλο τον Πρίφτη. Οι «πράσινοι» δέχθηκαν 31 πόντους σε 10 λεπτά, με τον Χάνλαν να βάζει καλάθια με κάθε τρόπο. Παράλληλα, η κακή άμυνα τον επηρέασε και επιθετικά, με την μπάλα να «κολλάει» στα χέρια των παικτών του και να μην γυρνάει, με αποτέλεσμα να πετύχει μόλις 4 καλάθια εντός παιδιάς. Το αποτέλεσμα ήταν ένα επιμέρους 31-14 που έφερε τη διαφορά στο καλάθι (55-57).

Με τον κόσμο του Άρη να έχει μπει πλέον στην εξίσωση και το άγχος να έχει κυριέψει εμφανέστατα τους πράσινους, ο Άρης όχι μόνο ισοφάρισε με το ξεκίνημα του αγώνα με τον Τζούστον, αλλά προσπέρασε με 64-62 και 66-64 και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Με τον Χάνλαν να φτάνει τους 35 πόντους, ο Αρης προηγήθηκε 76-66, ένα λεπτό πριν από το τέλος και σφράγισε μια εντυπωσιακή νίκη (81-71) με τρομερή ανατροπή από το -19 του ημιχρόνου, αφού στο τέλος ο Κέντρικ Πέρι είχε κάκιστες επιλογές, ενώ όταν μπήκε ξανά ο Νέντοβιτς στο παιχνίδι, μετά από μεγάλο διάστημα στον πάγκο, ήταν ήδη αργά.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 23-44, 55-57, 81-71.

Δείτε τα στατιστικά:

 



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved