Ηρακλής-Σκουρτόπουλος: «Η αγάπη όλων για την ομάδα, βάση για κάτι καλύτερο»

Ηρακλής-Σκουρτόπουλος: «Η αγάπη όλων για την ομάδα, βάση για κάτι καλύτερο»

Ο προπονητής του Ηρακλή Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στην Media day της ομάδας για τους στόχους της νέας σεζόν

Για τον ανανεωμένο Ηρακλή, μίλησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και έθεσε ως πρώτο στόχο την πρόκριση των «κυανόλευκων» στο FIBA Europe Cup.

Ο τεχνικός του «γηραιού» αναφέρθηκε στο πως «χτίστηκε» η φετινή ομάδα των «κυανόλευκων», γιατί εστίασε σε πιο μικρό μέσο όρο ηλικίας και όπως είπε πλέον η ομάδα πορεύεται με ανθρώπους που θέλουν το καλό της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στη Media day της ομάδας:

«Πρώτα από όλα είμαστε χαρούμενοι, ξεκινάει μία νέα χρονιά, έχουμε χτίσει μία εντελώς νέα ομάδα, προσπαθήσαμε να μην μεταφέρουμε από πέρσι κάποια πράγματα στην ομάδα, να φτιάξουμε κάτι φρέσκο, με καθαρό μυαλό και νέες ιδέες, παίρνοντας καινούρια πρόσωπα και να τα βάλουμε αυτά στο γήπεδο. Η φιλοδοξία μας είναι μεγάλη, εκπροσωπούμε μια ομάδα ιστορική, με μεγάλο όνομα και φανέλα και πρέπει να το θυμόμαστε κάθε φορά που εμφανιζόμαστε στο γήπεδο.

Δε θέλω να οριοθετήσω τους στόχους, όχι ότι θέλω να αποφύγω κάτι αλλά είναι νωρίς, είμαστε μόλις 15-16 μέρες με τα παιδιά. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές και από άποψη δουλειάς και χαρακτήρων όμως έχουμε αγώνα με το χρόνο για να προλάβουμε να ετοιμαστούμε για τις επίσημες υποχρεώσεις που είναι κοντά. Γι’ αυτό δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα, προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά να γνωριστούμε ακόμη καλύτερα, έτσι χρησιμοποιήσαμε και τα τρία φιλικά. Να μοιράσουμε το χρόνο, κανένας παίκτης δεν αγωνίστηκε πάνω από 20 λεπτά. Η πρώτη εικόνα είναι πάρα πολύ καλή, είμαστε ευχαριστημένοι και πιστεύω θα συνεχίσουμε έτσι».

Αν υπάρχουν αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν:

«Είδαμε θετικά, είδαμε και αρνητικά. Όχι με βάση τα αποτελέσματα αλλά με βάση την εικόνα των αγώνων θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη ετοιμότητα και δεν υπάρχει η ετοιμότητα που θα θέλαμε. Θα το φτιάξουμε είναι θέμα χρόνου. Όσον αφορά την άμυνα, είχαμε βάλει κάποιες αρχές γενικές, δεν είχαμε δουλέψει τόσο. Περιμένοντας τον Τόνι Ντάγκλας, τον Γάιο Σκορδίλη που είναι πολύ σημαντικός στην άμυνα, δεν θέλαμε να έχουμε πισωγύρισμα. Τώρα μοντάρουμε το κομμάτι αυτό. Όλα είναι στο πλαίσιο που πρέπει αυτήν την περίοδο και τώρα είναι στο χέρι μας να τα ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για το ότι έπεσε ο μέσος όρος ηλικίας στην ομάδα:

«Είναι στοχευμένο. Να υπάρχει ένας συνδυασμός από νιάτα και εμπειρία. Έχουμε αθλητές με εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό και βάλαμε αρκετά νέα παιδιά, όπως και τρεις Αμερικάνους που είναι νέοι σε ηλικία και στην Ευρώπη, ώστε μέσα από την καλή πορεία που ευελπιστούμε ότι θα έχουν να πάρουμε την υπεραξία του εγχειρήματος αυτού. Μέχρι τώρα λειτουργεί πολύ καλά, έχουμε ένταση στις προπονήσεις και θα βγει και στα παιχνίδια».

Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο:

«Ένα μεγάλο συν. Περιμένουμε πως και πως για το πως θα είναι η τελική μορφή της παρουσίας του κόσμου που είναι πολύ σημαντική. Είναι ένα μεγάλο έξτρα για την ομάδα. Θέλουμε να είναι κοντά να δει την ομάδα, να την αγαπήσει, γι’ αυτό δουλεύουμε, να είμαστε αντάξιοι και αυτοί περήφανοι για την ομάδα που θα έχουν. Η καλή συνεργασία από όλες τις πλευρές βοηθάει για να βγει κάτι καλό, η αγάπη όλων προς την ομάδα να γίνει η βάση για κάτι καλύτερο. Ο κόσμος να την απογειώνει, ώστε όλοι να κερδίσουμε από αυτό».

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις:

«Ο πρώτος μας στόχος είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό κύπελλο, στη φάση των ομίλων. Φέτος είναι πολύ αναβαθμισμένο, είναι δύσκολο. Εμείς πιστεύω ότι στις 29 του μήνα, στα δύο παιχνίδια θα είμαστε έτοιμοι για να προκριθούμε. Για τη συνέχεια θα δούμε πως θα είναι τα πράγματα, αν θα είναι μονά παιχνίδια, ή όχι».

Για τη διαμόρφωση του ρόστερ και αν είναι κοντά σε αυτό που σκεφτόταν:
«Είναι πάρα πολύ κοντά. Έναν παίκτη μόνο, από αυτούς που θέλαμε να φέρουμε, δε φέραμε, τον Κακλαμανάκη. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια και στο οικονομικό κομμάτι και στις επαφές. Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν όλοι στόχοι μας. Και με τον Γιάννη Αθηναίου κάναμε μεγάλη προσπάθεια, πάνω από τα δεδομένα της ομάδας, προτίμησε να μείνει στην Αθήνα, είναι σεβαστό, δε νομίζω ότι η διαφορά ήταν στο συμβόλαιο. Δεν ήταν εύκολο καλοκαίρι στο να μιλάμε και να πείσουμε τους παίκτες, αλλά νομίζω ότι πήγε πολύ καλά».

Για το αν αισθάνεται φέτος πιο άνετα στον Ηρακλή:
«Πέρσι παρά το ότι ήταν δύσκολες οι συνθήκες όταν ήρθα στην ομάδα, δεν ένιωσα ποτέ πίεση από το περιβάλλον του Ηρακλή. Πίεση ένιωσα κάποια στιγμή από τα δρώμενα της ομάδας, γιατί κατάλαβα ότι δεν είμαστε όλοι στην ίδια πορεία. Φέτος είναι κάτι διαφορετικό, κι εμείς το υπερασπιστήκαμε, φροντίσαμε να φέρουμε ανθρώπους που έχουμε ίδιες φιλοδοξίες και όνειρα και ξεκινάμε όλοι για να κάνουμε κάτι καλό.

Κάποιοι δηλαδή (σ.σ. πέρσι) ήθελαν να τελειώσει το πρωτάθλημα, άλλοι να πάνε στα πλέι οφ. Ήταν κάτι που με λύπησε. Φέτος φροντίσαμε να μη γίνει αυτό και να λειτουργήσουμε όλοι προς το κοινό καλό».

 



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved