Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ιωνικός 102-64: Ο αρχηγός έδειξε τον δρόμο για το 1-0 (videos+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ιωνικός 102-64: Ο αρχηγός έδειξε τον δρόμο για το 1-0 (videos+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ιωνικός: Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να... ξυπνάει τους «κοιμισμένους» συμπαίκτες του με 21 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και τον Ντίνο Μήτογλου να «καθαρίζει» με εντυπωσιακό double-double, το Τριφύλλι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά των play offs της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 100άρα και σχεδόν 40 πόντους διαφορά (102-64) του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο παιχνίδι των Play Offs. Ωστόσο, η νίκη κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, καθώς για ένα ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί και μπροστά στο σκορ.

Κι αυτό γιατί βρήκαν μπροστά τους έναν αδειασμένο Παναθηναϊκό μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ωστόσο, η έκπληξη δεν κράτησε πολύ χάρη στον Ιωάννη Παπαπέτρου κατά κύριο λόγο. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού ήταν ο μοναδικός που βρέθηκε από την αρχή στο πνεύμα του αγώνα. Πέτυχε 21 πόντους (από τους 23 συνολικά) στο πρώτο μέρος σε 15 λεπτά και αφού... ξύπνησε τους συμπαίκτες του με τη φανταστική του απόδοση, στη συνέχεια ξεκουράστηκε και έδωσε την... μπαγκέτα στον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος έκανε ένα εντυπωσιακό double-double (18 πόντους, 10 ριμπάουντ).

Έτσι το 40-39 του πρώτου μέρους, με εξαιρετική άμυνα και μεγαλύτερη ευστοχία, έγινε 102-64 με ένα επιμέρους 62-25!

Πλέον οι «πράσινοι» θα πάνε στη Νίκαια την Παρασκευή (14/5) για να κάνουν το 2-0 και να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν έναν εκ των ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ.


Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πολύ... χαλαρός και χωρίς συγκέντρωση στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Δεν πήγαινε με διάθεση στα ριμπάουντ και άφησε ανενόχλητους τους αντιπάλους να σουτάρουν υπό καλές προϋποθέσεις. Ο Ιωνικός με εξαιρετική άμυνα, οδήγησε σε λάθη τους «πράσινους» και με πρωταγωνιστή τον Χάλογουελ στην επίθεση (7 πόντους σε αυτό το διάστημα) πήρε προβάδισμα με 4-13 πριν ο Παπαπέτρου απαντήσει με το πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων. Με την είσοδο των Μήτογλου, Μπέντιλ και Κασελάκη η «πράσινη» άμυνα έσφιξε και δυσκόλεψε τους φιλοξενούμενους, ωστόσο η αστοχία στην επίθεση συνεχίστηκε (1/7 τρίποντα). Με τον Χεζόνια να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής, ο Παπαπέτρου ήταν ο μοναδικός αξιόπιστος σκόρερ (8 από τους 14 πόντους του Παναθηναϊκού), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 14-20.

Παρά τις φωνές του Όντεντ Κάτας ο Ιωνικός ξεκίνησε με σερί 0-5 και εκτόξευσε τη διαφορά στο +11 μέσα στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν με τον αρχηγό τους, Ιωάννη Παπαπέτρου να τους παίρνει από το χέρι προσπαθώντας να τους ξυπνήσει, ενώ στο παρκέ πέρασε και ο Χεζόνια στο 13ο λεπτό. Με 6 συνεχόμενους πόντους του διεθνή Έλληνα φόργουορντ, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 3 (28-31), αλλά ο Τολιόπουλος ήταν σε τρομερή κατάσταση και με νέο μακρινό τρίποντο (είχε ήδη άλλα δύο), έδωσε εκ νέου «αέρα» στους φιλοξενούμενους.

Ο Παπαπέτρου όμως ήταν ασταμάτητος και κατάφερε να ξυπνήσει και τους υπόλοιπους. Με 4 δικούς του συνεχόμενους πόντους (21 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο) μείωσε στους 2 και στη συνέχεια με καλές άμυνες και βολές των Σαντ Ρος και Μήτογλου το Τριφύλλι πέρασε μπροστά, με το ημίχρονο να κλείνει τελικά στο 40-39.

Κι αφού ο Παπαπέτρου «κράτησε» σχεδόν μόνος του τον Παναθηναϊκό στο κάκιστο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήρθε η σειρά των υπόλοιπων να ξυπνήσουν και να απλοποιήσουν τα πράγματα για τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Με σταθερά καλή άμυνα πλέον και με τους Χεζόνια αρχικά και Μήτογλου εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός έκανε ένα επιμέρους 29-11 στην τρίτη περίοδο, η οποία έκλεισε στο 69-50.

Η τελευταία περίοδος ήταν πλέον διαδικαστική, τα τρίποντα άρχισαν να μπαίνουν και ο Όντεντ Κάτας βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και να κάνει τις δοκιμές του ενόψει και της συνέχειας. Το τελικό 102-64 και τη νέα «100άρα» υπέγραψε για μια ακόμα φορά με τρίποντο ο Δίπλαρος.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 40-39, 69-50, 102-64

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:



O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved