ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 68-74: Αγκαλιά με την πρωτιά και κέρδος τον Μακ (videos)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 68-74: Αγκαλιά με την πρωτιά και κέρδος τον Μακ (videos)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Παίζοντας σοβαρά στο πρώτο ημίχρονο το Τριφύλλι έφτασε στη νίκη στην Πυλαία και θέλει μια ακόμα για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία (68-74) σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Basket League, πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ και είναι μια νίκη μακριά από την εξασφάλιση της πρωτιάς στη βαθμολογία και του απόλυτου πλεονεκτήματος εδρας στα play off.

Παίζοντας σε υψηλό επίπεδο για τα πρώτα 25 λεπτά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε μέχρι και το +22 τη διαφορά του, με εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ, ωστόσο στη συνέχεια χαλάρωσε, ο Όντεντ Κάτας δοκίμασε διάφορα σχήματα (μέχρι και τους Βουγιούκα και Μαρτίνς μαζί στο παιχνίδι) και επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ρίξει σταδιακά τη διαφορά μέχρι και το τελικό 68-74.

Κορυφαίος για τους «πράσινους» ήταν ο Σέλβιν Μακ, ο οποίος τον τελευταίο μήνα δείχνει σημάδια βελτίωσης και ήταν πολύ καλός δημιουργικά, έχοντας 11 πόντους με 3/4 τρίποντα, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Πολύ καλοί και οι Μποχωρίδης (πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 13 πόντους), Χεζόνια (11 π., 3 ασ. σε 14 λεπτά) και Ουάιτ (10π.).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, βρέθηκε στο +5 (5-0) με 2/2 σουτ, πολύ γρήγορα όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του και... πάτησε το γκάζι. Με 5/5 σουτ σε δυόμισι λεπτά, η διαφορά πήγε σε διψήφια επίπεδα για το τριφύλλι, το οποίο πολύ εύκολα έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +14 (12-26).

Ανάλογη ήταν και η συνέχεια. Με τα ψηλά σχήματα ο Κάτας εξουδετέρωσε πλήρως τον ΠΑΠΟΚ επιθετικά, ήλεγξε τα ριμπάουντ και με τον Μακ σε ρόλο καλού δημιουργού έφτασε τη διαφορά και στο +21, με το ημίχρονο να κλείνει στο 29-47. Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση, με πολλά σουτ να είναι πάνω σε άμυνα και υπό κακές προϋποθέσεις. Τα ποσοστά των πράσινων ήταν εξαιρετικά με 11/19 δίποντα και 6 στα 12 τρίποντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά στο +22 με τρίποντο του Μποχωρίδη και κάπου εκεί, έσβησε σταδιακά τις μηχανές. Ο Κάτας δοκίμασε διάφορα σχήματα ενόψει και των play offs, μέχρι και πεντάδα με Παπαγιάννη και Βουγιούκα μαζί, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με Λαβ και Γκρίφιν ψαλίδισε τη διαφορά και τελικά την έριξε σε κολακευτικά επίπεδα με το τελικό 68-74.

Το ματς μάλιστα έκλεισε με τρίποντο του 18χρονου Ρούμογλου του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας τους πρώτους επαγγελματικούς του πόντους, μέσα σε πανηγυρισμούς για τους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 29-47, 47-63, 68-74.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:



Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved