Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Προμηθέας Π. 78-80: Τεράστιο «διπλό» των Πατρινών (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Προμηθέας Π. 78-80: Τεράστιο «διπλό» των Πατρινών (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Προμηθέας Π. 78-80: Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε με 78-71 στα τελευταία 70 δεύτερα, πλήρωσε τα λάθη του και οι Πατρινοί πήραν μια μεγάλη νίκη στην Αθήνα

Σε έναν απίστευτο αγώνα που έμελλε να είναι θρίλερ μέχρι το τέλος ο Προμηθέας πήρε τεράστια νίκη στο ΟΑΚΑ με 80-78. Ιδανικός αυτόχειρας ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε με 78-71, 70 δεύτερα πριν το τέλος και με συνεχόμενα λάθη έχασε το ματς μέσα από τα χέρια του. Κορυφαίος ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 26 πόντους, μοιραίος ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Ήταν ξεκάθαρο πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης ότι το αποψινό παιχνίδι θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Παρά το γεγονός πως το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τους δύο αντιπάλους να πατάνε με νευρικότητα το παρκέ, ο Ντίνος Μήτογλου προσπάθησε για τον Παναθηναϊκό να κάνει την διαφορά. Στα πρώτα λεπτά είχε 5 πόντους και 5 ριμπάουντ και μαζί με τον Νέντοβιτς και τον Παπαγιάννη έκρυψαν την μπάλα με τον τελευταίο να κάνει το 11-8 με τη συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα. Ο Προμηθέας κυρίως με εμπνεύσεις του Γκραντ έμεινε στο παιχνίδι και με τη λήξη του δεκαλέπτου ο Λούντζης έκλεψε τη μπάλα έπειτα από κακή πάσα του Όγκαστ και με τρίποντο από τα 8 μέτρα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με έναν πόντο. Το τρίποντο όμως ήταν εκπρόθεσμο και σωστά οι διαιτητές δεν το μέτρησαν μετά τη χρήση του instant replay. 

Ακόμα και στο +10 ο Προμηθέας

Το τρίποντο του Λούντζη στη λήξη της πρώτης περιόδου μπορεί να μη μέτρησε, του Γκραντ όμως στο ξεκίνημα της δεύτερης μέτρησε κανονικότατα και ο Προμηθέας πήρε το προβάδισμα με 16-17. Οι "πράσινοι" πήραν το 3ο φάουλ του Αγκμπελέσε αλλά δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν στη συνέχεια. Μέχρι το 14' οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με τον Αγραβάνη με προσωπική ενέργεια να κάνει το 26-28. Ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε στην επίθεση, αμυντικά δεν μπορούσε να σταματήσεις τους "Πατρινούς" με τους τελευταίους να "τρέχουν" σερί 2-10 και να παίρνουν προβάδισμα με 28-38. Μέσα σε όλα ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει και τις παλινωδίες του διαιτητή Μαγκλογιάννη που ήταν σε πολύ κακό βράδυ και αφού αποφάσισε να μη δώσει φάουλ στον Νέντοβιτς στο 33-36, τιμώρησε με "Τ" τον παίκτη του Παναθηναϊκού και οι Πατρινοί έφτασαν την διαφορά στους; 10 πόντους, 33-43, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα τρίποντο από τον Νέντοβιτς και να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 7 πόντους. 

Ιωάννης εναντίον Γιάννη

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο και με ηγέτη τον Ιωάννη Παπαπέτρου "έτρεξε" σερί 7-0 και έφερε το ματς στα ίσια. Σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τον Παπαπέτρου να ηγείται των προσπαθειών του Παναθηναϊκού και τον Αθηναίου του Προμηθέα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώτος σημείωσε 14 πόντους στην τρίτη περίοδο και ο δεύτερος 9. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 58-55 για τους "πράσινους" και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο όλα ήταν ανοιχτά. 

"Καυτός" Παπαπέτρου, θρίλερ μέχρι το τέλος

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παπαπέτρου συνέχιζε να είναι ασταμάτητος. Σε λιγότερο από 5 λεπτά παιχνιδιού πέτυχε άλλους 9 πόντους, έφτασε στους 23 και με πολύτιμες βοήθειες από τον Μπεν Μπέντιλ, οι "πράσινοι" πήραν προβάδισμα με 9 πόντους, 70-61, φέρνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι στα μέτρα τους. Την ίδια ώρα ο Αθηναίου συνέχιζε τη δική του παράσταση και με ένα ακόμα τρίποντο έφτανε τους 18 πόντους (14 στο δεύτερο μέρος) και κράταγε "ζωντανό" τον Προμηθέα , 5 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.  Οι διαιτητές ήταν σε πάρα πολύ κακό βράδυ, ήταν όλη την ώρα στο instant replay και αυτό ο Προμηθέας το εκμεταλλεύτηκε. Και μάλιστα 3 λεπτά πριν το τέλος με τρίποντο του Γκραντ πέρασε μπροστά με 70-71, αλλά ο Μήτογλου απάντησε άμεσα δίνοντας και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ο Παπαπέτρου ήταν μια ομάδα μόνος του και με τον 26ο πόντο του "έγραψε" το 75-71. Ο Μήτογλου με το 15ο ριμπάουντ του και γκολ-φάουλ έκανε το 78-71, αλλά ένα ακόμα τρίποντο του Γκραντ, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, έφερε το ματς και πάλι στους 4 πόντους. Ο Προμηθέας έφτασε ακόμα πιο κοντά, αφού με προσωπική ενέργεια έκανε το 78-76, 28 δεύτερα για το τέλος. Ο Παναθηναϊκός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και ο Προμηθέας με δύο συνεχόμενα κλεψίματα και ένα ακόμα λάθος του Μποχωρίδη στην τελευταία επίθεση έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ με 78-80.


Δεκάλεπτα
: 16-14, 36-43, 58-55, 78-80



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved