Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λάρισα 69-60: Του έκανε την ζωή δύσκολη!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λάρισα 69-60: Του έκανε την ζωή δύσκολη!

Η Λάρισα έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, στην πρεμιέρα της Basket League, με τους "πράσινους" να παίρνουν την νίκη με 69-60 χάρις σε ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο

Πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος απ ότι όλοι φανταζόντουσαν αποδείχτηκε η ομάδα της Λάρισας. Οι πρωταθλητές τα βρήκαν σκούρα για τρεις περιόδους στ ΟΑΚΑ, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά και να την κρατήσουν, φτάνοντας στην νίκη με 69-60. 

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης πουτ τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο πολύ καλοί ήταν οι Κασελάκης και Μπέντιλ που αποδείχθηκαν κομβικοί σε συγκεκριμένα σημεία του ματς. Από πλευράς Λάρισας ο Γκούντγουιν είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 9 επιθετικά.

Η...κακή μέρα από το πρωί φαίνεται και στον Παναθηναϊκό το κατάλαβαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Γιώργος Βόβορας ορθώς ξεκούρασε παίκτες και μοίρασε χρόνο, αλλά οι "πράσινοι" δεν διαχειρίστηκαν σωστά την αναμέτρηση. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ... παιδικού, 13-11 και τους 13 πόντους του Παναθηναϊκού τους είχαν πετύχει τα δύο πεντάρια του. Ο Ζακ Όγκαστ είχε 8 και ο Γιώργος Παπαγιάννης 5. Την ίδια ώρα οι "πράσινοι" έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ξεφύγει με τον Παπαγιάννης να... πρωταγωνιστεί σε άμυνα και επίθεση και στο 11΄το σκορ ήταν 19-11. Αλλά αυτό ήταν το τελευταίο καλό σημάδια (για το πρώτο μέρος) από πλευράς Παναθηναϊκού. Ο Βόβορας ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα, αλλά ελάχιστοι ανταπεξήλθαν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 31-30 για τους "πράσινους" και την Λάρισα να κλέβει την παράσταση. Για τους φιλοξενούμενους από 8 πόντους είχαν οι Ρας και Σμιθ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε κάνει σε 20 λεπτά 11 λάθη.



Αυτοκαταστροφικός

Ο Παναθηναϊκός και στην τρίτη περίοδο ήταν... αυτοκαταστροφικός. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν εξαιρετικά με τον Λεωνίδα Κασελάκη να έχει πάρει.. φωτιά. Ο Έλληνας παίκτης πέτυχε 9 από τους 11 πόντους του Παναθηναϊκού σε 3.30 και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 42-32. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, η Λάρισα επέστρεφε και πάλι και έφερνε το ματς στα ίσια έπειτα από τρίποντο του Ρας, 43-43.

Κάπου εκεί ο Παπαγιάννης το πήρε πάνω του και προσπάθησε να αφυπνίσει και τους συμπαίκτες του. Το 43-43 στο τέλος του δεκαλέπτου είχε γίνει 51-44, με τον Έλληνα σέντερ να "οδηγεί" τον Παναθηναϊκό σε σερί 8-1.

 
 

"Κλειδί" ο Μπέντιλ

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε έστω και.. καθυστερημένα να τελειώσει το ματς. Και το κατάφερε. Με τον Παπαγιάννη να συνεχίζει να σκοράρει και τον Μπέντιλ να αποδεικνύεται παίκτης "κλειδί" (καθώς λειτούργησε και σαν δημιουργός μέσα στην ρακέτα) οι "πράσινοι" κατάφεραν να ξεφύγουν και πάλι. Έξι λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 60-49, έπειτα από καλάθι του Μπέντιλ στον αιφνιδιασμό. Και κάπου εκεί έπεσαν οι τίτλοι τέλους, με την Λάρισα να συνεχίζει να "μάχεται".

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 31-30, 51-44, 69-60



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved