ΠΑΟΚ: Ο Χατζόπουλος έδειξε τον… συμπαίκτη για την επιβίωση της ΚΑΕ!

ΠΑΟΚ: Ο Χατζόπουλος έδειξε τον… συμπαίκτη για την επιβίωση της ΚΑΕ!

Τον τρόπο για να επιβιώσει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποκάλυψε ο Θανάσης Χατζόπουλος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (2/9)

Τον τρόπο για να… σωθεί η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποκάλυψε ο Θανάσης Χατζόπουλος, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (2/9). Ουσιαστικά, καθιστά συμπαίκτη τον κόσμο με το άνοιγμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, απευθυνόμενος στους φιλάθλους.

Αρχικά, υποστήριξε:

«Όπως είπε και ο πρόεδρος, μετά την περσινή καταστροφική χρονιά, η φετινή προβλεπόταν ακόμα χειρότερη και λόγω κορωνοϊού. Δε μπορούσα να αφήσω αυτήν την ομάδα να καταρρεύσει. Αποφάσισα να κάνουμε μία προσπάθεια, να σώσουμε αυτήν την ομάδα. Κακά τα ψέματα, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Αυτή η προσπάθεια για να πετύχει, χρειάζεται τη συσπείρωση όλου του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Στηριζόμαστε στον κόσμο, βγάλαμε διαρκείας, τα ονομάσαμε «διαρκείας στήριξης» γιατί είναι αβέβαιο αν θα επιτραπεί ο κόσμος στα γήπεδα. Μέχρι σήμερα, έχουν κοπεί 250 διαρκείας και έχουν ξεκινήσει τη διάθεσή τους και οι σύνδεσμοί. Ο αριθμός μπορεί να θεωρείται μικρός, αλλά με την παρούσα κατάσταση, ο κόσμος ίσως είναι λίγο διστακτικός. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα στηρίξει αυτήν τη νέα προσπάθεια.

Ξεκινήσαμε σα νέα διοίκηση, χωρίς βοήθεια στην ουσία. Έχουμε πληρώσει μέχρι στιγμής γύρω στις 253.000 σε διάφορα έξοδα και υποχρεώσεις. Δε φτάνουν μόνο αυτά. Οι διακανονισμοί είναι πάρα πολλοί. Μιλάμε για 47 υποθέσεις παικτών, προπονητών και μάνατζερ. Πάνω σε αυτό, θα χρειαστούμε βοήθεια από όποιον θέλει να δει αυτήν την ομάδα να συνεχίζει στην Α1. Έχουμε καταθέσει το φάκελο στην Ε.Ε.Α. Είμαστε η τρίτη ομάδα που το έχει κάνει παρά τις δυσκολίες που έχουμε». 

Για τη βοήθεια που αναφέρθηκε και τι περιμένει: «Η ομάδα χρειάζεται κυρίως οικονομική βοήθεια, για να μπορέσει να ανταποκριθεί. Το αγωνιστικό κομμάτι, έχει οργανωθεί, στελεχώθηκε γρήγορα. Πολλοί απόρησαν με την ταχύτητα που κάναμε την ομάδα. Κάθε μήνα όμως, υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν. Όλοι αυτοί οι διακανονισμοί που λέμε, έχουν πληρωθεί προκαταβολές. Κάθε μήνα θα χρειάζεται κάποια χρήματα, για να ξεπληρώνονται δόσεις Εφορία και ΕΦΚΑ που έχουμε ρυθμίσεις. Οι συμφωνίες που έγιναν με τη FIBA, αν δεν τηρηθούν οι διακανονισμοί, θα πρέπει να πληρώσουμε ολόκληρα τα ποσά και θα υπάρχει και απαγόρευση μεταγραφών στην ομάδα».

Για το αν περιμένει βοήθεια από Σαββίδη και Αμοιρίδη και το τηλεοπτικό: «Με τον κ. Αμοιρίδη έχουμε έρθει σε συμφωνία και είναι δίπλα μας. Με τον κ. Σαββίδη είμαστε σε συζητήσεις, εκκρεμεί μία συνάντηση που είναι δύσκολο λόγω κορωνοϊού να γίνει. Είμαστε σε επαφές, για να δούμε αν θέλει να βοηθήσει αυτήν την προσπάθεια. Περιμένουμε τις αποφάσεις από τον ΕΣΑΚΕ για την κεντρική διαχείριση αλλά και από το PAOK TV. Προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την ομάδα, που θα έχει το μεγαλύτερο έσοδο».

Για το ποσό που χρειάζεται για διακανονισμούς: «Σαν ομάδα ο προϋπολογισμός είναι περίπου στο 1,2 εκατομμύριο. Αυτά, είναι για τη λειτουργία της ομάδας. Οι συνολικές οφειλές που ήταν σε παίκτες, προπονητές και μάνατζερ, ήταν στο 1 εκατομμύριο. Κάποιοι πάνε σε βάθος 1,5 χρόνου, κάποιοι λιγότερο. Μέσα στη χρονιά αυτή, περίπου 700-800 χιλιάδες είναι φέτος, Για να βγει η χρονιά, η ΚΑΕ χρειάζεται έσοδα 2 εκατομμυρίων. Καταλαβαίνω ότι η συγκυρία είναι δύσκολη, γι’ αυτό περιμένουμε τη βοήθεια από το λαό του ΠΑΟΚ. Στο μυαλό μας έχουμε και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που ελπίζουμε να ανταποκριθεί ο κόσμος. Θα ξεκινήσει με την ελάχιστη τιμή. Για να σωθεί η ομάδα, θέλει μάζα και κόσμο και από τη στιγμή που η ΠΑΕ δε θα βγάλει διαρκείας, περιμένουμε τους χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδων που εξαφάνιζαν τα διαρκείας στο ποδόσφαιρο, να έρθουν και να μας βοηθήσουν. Η πρώτη χρονιά, είναι η πιο κρίσιμη, γιατί η ΚΑΕ ήταν αφερέγγυα. Μια ζωή ο ΠΑΟΚ, δεν πλήρωνε καλά και αυτό, θέλουμε να προσπαθήσουμε να το αντιστρέψουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο σωματείο, με μεγάλη δημοφιλία. Πέρσι είχαμε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, στο ματς με τον Άρη. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο brand name, απλά λόγω συγκυριών και της μη επίτευξης εσόδων, υποφέρει. Είμαι κοντά στην ομάδα και ήξερα που μπλέκω. Πιστεύω πάρα πολύ στον κόσμο του ΠΑΟΚ, μόνο ο κόσμος έχει σώσει τον ΠΑΟΚ και στο παρελθόν και μπορεί να τον σώσει και τώρα».

Για τη διοικητική εμπλοκή του τώρα, ενώ ήταν δίπλα και σε προηγούμενα χρόνια: «Στον κάθε άνθρωπο, υπάρχει και ο παράγοντας προσωπική ζωή. Η οικογένεια μου έχει μια επιχείρηση, που απαιτεί πολύ χρόνο για τη διοίκησή του. Επειδή τα προηγούμενα χρόνια, κάναμε συνεχείς επενδύσεις, δεν υπήρχε χρόνος για μένα. Ήταν καθαρά θέμα προσωπικού χρόνου που μπορούσα να διαθέσω. Όχι ότι μου περισσεύει τώρα, απλώς τον δημιουργώ, γιατί αν αφήναμε και φέτος μια κατάσταση όπως πέρσι, δε θα υπήρχε ΠΑΟΚ. Αν δεν έμπαινα φέτος, δε θα υπήρχε ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ποιος θα έμπαινε; ΠΑΟΚτσήδες, κοιτάνε και αλλάζουν δρόμο... Έχω μάθει στα δύσκολα. Με εξιτάρει η δυσκολία. Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αυτό το 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ οπαδοί, 3 ευρώ να βάλουν, είναι 3 εκατομμύρια. Ο ΠΑΟΚ θα έχει ξεχρεώσει. Αν μπορούσαμε να έχουμε ρευστότητα στις συμφωνίες που κάνουμε θα είχαμε λιγότερο χρέος. Για μένα είναι ο λαός, γιατί τον κ. Σαββίδη τον έχουμε τρελάνει. Δεν έχει βοηθήσει άλλος τον ΠΑΟΚ τόσο πολύ. Πρέπει κι ο λαός να δείξει μια ευγνωμοσύνη και να δείξει ότι είναι δίπλα του και να του πούμε κι ένα «ευχαριστώ» και όχι μόνο να ζητάμε».

Για τη δική του ενεργοποίηση και αν παραδειγματίσει κι άλλους: «Από τον έναν, οι πολλοί είναι πιο δυνατοί, ακόμα κι αν είναι και μικρότερου μεγέθους. Μόνος μου μπορώ να φτάσω μέχρι σε ένα σημείο. Ο χορηγός για να έρθει, πρέπει να δει μία ενεργοποίηση, πρέπει να δει μια ομάδα που να λειτουργεί σωστά, μια ομάδα που λειτουργεί σωστά και να είναι ενωμένη. Όχι να βρίζονται και να ξεκατινιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν είμαστε ενωμένοι, μπορεί να δει κι ο χορηγός ότι τα χρήματα».

Για το πως προέκυψε η απόφαση για το άνοιγμα της ΑΜΚ στον κόσμο και τις επαφές στο χορηγικό κομμάτι: «Πάντα πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανήκει στο λαό του. Να έχει μετοχές όλος ο κόσμος. Είχα συμμετάσχει κι εγώ στην ΑΜΚ της ΠΑΕ στο ποδόσφαιρο όταν άνοιξε τον κόσμο. Έχω δει κόσμο με το υστέρημα του, να αγοράζει μετοχές. Μου δίνει ελπίδα ότι αυτό, μπορεί να γίνει και στην ΚΑΕ. Γιατί να μη θέλει να είναι μέτοχος αυτής της προσπάθειας; Έχουν γίνει επαφές με χορηγούς, δε σταματάμε. Έχουμε κάνει και κάποιες συμφωνίες. Δε θα σταματήσουμε σε αυτό...».

Για το αν έχει διαπιστώσει διάφοροι πόλοι αποφάσεων γύρω από την ΚΑΕ: «Οι αποφάσεις εννοείται ότι προέρχονται από τα γραφεία του γηπέδου. Όταν μπαίνεις να διοικήσεις μια εταιρεία, δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει μοναρχία. Ακούει τους άλλους, αλλά ένας παίρνει την απόφαση. Όσο είμαι εγώ εδώ, εγώ παίρνω την απόφαση. Ό,τι γίνεται στην ομάδα, θα παίρνεται απόφαση μέσα από το Δ.Σ. όσο είμαι εγώ εδώ. Έτσι λειτουργώ και στην επιχείρησή μου, έτσι θα λειτουργώ και εδώ. Πόλοι αποφάσεων όχι, αλλά πόλοι κουτσομπολιού και να μιλάμε δεξιά κι αριστερά. Πέρσι πως δούλευε το Δ.Σ., δε μπορώ να το ξέρω. Ήμουν κοντά στην ομάδα, αλλά όχι στη διοίκηση»

Για το αν σκέφτεται να γίνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης: «Όχι. Ο νέος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, πρέπει να είναι κάποιος άνθρωπος επιφάνειας Ιβάν Σαββίδη ή να έχει μια οικονομική ευχέρεια μεγαλύτερα. Το όραμα μου είναι να επιβιώσει η ομάδα. Να εξυγιανθεί ο ΠΑΟΚ, να καταφέρουμε να την ξεχρεώσουμε. Αυτή θα είναι η ευχαρίστηση στην ψυχή μου».

Για τη συμφωνία με τον κ. Αμοιρίδη: «Είναι χορηγική η συμφωνία. Κάθε χρόνο στηρίζει την ομάδα, έτσι και φέτος θα είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς. Είναι ο πρώτος που στέκεται δίπλα στην προσπάθεια που κάνουμε».

Για το αν υπάρχει plan b με την AMK: «Δε μπορεί να υπάρχει plan b, γιατί πολύ απλά, αν δεν υπάρχουν έσοδα, δε θα μπορούμε να υπάρχουν. Είναι τόσα πολλά τα χρέη και τώρα που αρχίσαμε να πληρώνουμε κάποια, όλοι έχουν πέσει σαν τα κοράκια. Για να εμφανιστούν κάποια εκατομμύρια, η μάζα του κόσμου πρέπει να βοηθήσει. Μόνο έτσι, μπορούμε να έχουμε μια ομάδα, ξεχρεωμένη και μόνο τότε, θα υπάρξει κάποιος που μπορεί να επενδύσει».

«Τα περισσότερα έρχονται από πολύ παλιότερα. Τα περισσότερα χρέη έχουν δημιουργηθεί από 15 χρόνια πριν... Κάθε χρόνο, οι διοικήσεις που υπήρχαν, δημιουργούσαν δικά τους χρέη, ξεχρέωναν πιο παλιά. Αν δεν ήταν κάποιες χρονιές καλά τα έσοδα, ανέβαιναν και τα χρέη. Το θέμα είναι να μην παρασύρεσαι, να βλέπεις τις έσοδα έχεις. Θέλει εγκράτεια. Η άποψη μου είναι αυτή πάντα. Ο ΠΑΟΚ τόσα χρόνια, δεν έπρεπε να ξεφεύγει και φέρνοντας έσοδα, να μπορεί να «τρώει» από το χρέος. Αν μαζευτεί ο κόσμος και μπορέσουμε να τα εξαφανίσουμε, θα υπάρχει μια καλή ομάδα. Να μη γίνουμε ρεζίλι... Να μη γίνουμε ασανσέρ, να μην ανεβοκατεβαίνουμε κατηγορίες. Μίλησα με τη ΦΙΜΠΑ πρόσφατα και ακόμα και αυτόν τον ΠΑΟΚ, τον έχουν τεράστιο brand name. Παρακαλούν τον ΠΑΟΚ να παίξει στην Ευρώπη».

Για την περσινή συμφωνία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας: «Υπήρχαν συζητήσεις με την προηγούμενη διοίκηση. Ήταν θετική η Τράπεζα να μας δώσει την εγγυητική των 140.000 ευρώ, αλλά κάτι τέτοιο τελικά, δε χρειάστηκε. Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό, δε χρειάστηκε να πάμε σε περαιτέρω συνεργασία».



ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved