ΑΕΚ: Αυτά προβλέπει το «Μνημόνιο Συνεργασίας» για το κλειστό των Άνω Λιοσίων
8 SHARES

ΑΕΚ: Αυτά προβλέπει το «Μνημόνιο Συνεργασίας» για το κλειστό των Άνω Λιοσίων

Οι όροι της συμφωνίας ανάμεσα σε ΚΑΕ ΑΕΚ και ΓΓΑ για το κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Με την υπογραφή δεκαετούς «Μνημονίου Συνεργασίας», ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Πολιτείας με την ΚΑΕ ΑΕΚ για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού κλειστού των Άνω Λιοσίων. Στην ειδική τελετή που έγινε το πρωί στην κεντρική αρένα του γηπέδου, το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, η πρόεδρος του ΔΣ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου υπάγεται η εγκατάσταση, Χριστίνα Τσιλιγγίρη, και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ταεκβοντό, πάλης, τζούντο, καράτε, παγκρατίου, ζίου ζίτσου, kick boxing και γουσού κουνγκ φου. Παραβρέθηκαν ο ο γ.γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, στελέχη της δημοτικής αρχής, της διοίκησης του ΣΕΦ και σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ με τον προπονητή της, Ηλία Παπαθεοδώρου.

Στο «Μνημόνιο Συνεργασίας», με το οποίο η χρήση της εγκατάστασης περνάει στην ΚΑΕ ΑΕΚ με την φιλοξενία των οκτώ αθλητικών Ομοσπονδιών, περιγράφονται οι όροι συνεργασίας και αξιοποίησης της Ολυμπιακής εγκατάστασης, αλλά και οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων μερών, δεδομένου ότι «το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό και αθλητικό έργο που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, αλλά και μία από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

* Η Γ.Γ.Α.

1) Στο πλαίσιο ανάπτυξης και προώθησης του αθλητισμού και αναβάθμισης του αθλητικού και του πολιτιστικού επιπέδου του κοινωνικού συνόλου συνεργάζεται με το Δήμο Φυλής για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και την καλύτερη αξιοποίηση των εν γένει αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής, τμήμα των οποίων αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

2) Στηρίζοντας τις προσπάθειες του Δήμου Φυλής, θα συνδράμει στην πρωτοβουλία ανάδειξής του ως αθλητικού προορισμού, υψηλών προδιαγραφών, με διοργάνωση ποικίλων αθλητικών και εν γένει πολιτιστικών γεγονότων.

3) Σε συνεργασία με τις συμβαλλόμενες αθλητικές Ομοσπονδίες θα διερευνηθούν δυνατότητες χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Φυλής για την προετοιμασία και τις προπονήσεις, αλλά και την αγωνιστική δραστηριότητα των αθλητών τους.

4) Στο πλαίσιο της καλλιέργειας, προαγωγής και διάδοσης του αθλητικού πνεύματος, της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας, αναλαμβάνει σε συνεργασία τόσο με την ΚΑΕ ΑΕΚ, όσο και τις συμβαλλόμενες αθλητικές Ομοσπονδίες, τον προγραμματισμό, την οργάνωση και την υποστήριξη αθλητικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών, επιστημονικών και συνεδριακών εκδηλώσεων και εκθέσεων, διεθνούς, εθνικού, περιφερειακού και δημοτικού επιπέδου, αλλά και την υποστήριξη με κάθε μέσο αθλητικών και εν γένει πολιτιστικών δραστηριοτήτων στους χώρους λειτουργίας του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων.

* Ο Δήμος Φυλής

1) Στο πλαίσιο χωρικής ανασυγκρότησης της πόλης, προβλέπει τη μετεγκατάσταση της ΚΑΕ ΑΕΚ, αλλά και όλων των ακαδημιών του μπάσκετ αλλά και τμημάτων ομαδικών σπορ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και των συμβαλλόμενων Ομοσπονδιών μαχητικών αθλημάτων, με τρόπο που εναρμονίζεται πλήρως με το σχεδιασμό για οικονομική, κοινωνική και χωρική ανάπτυξη της πόλης.

2) Θέτοντας ως στρατηγικό στόχο τη δημιουργία μιας νέας πολιτισμικής ταυτότητας και ενός νέου brand name για την πόλη της Φυλής, αναλαμβάνει να συνεργαστεί στενά με όλους τους συμβαλλόμενους φορείς (ειδικότερα ΓΓΑ, ΚΑΕ ΑΕΚ και Ομοσπονδίες), στο πλαίσιο σχετικών δράσεων.

3) Σε συνεργασία με τις ΓΓΑ, ΚΑΕ ΑΕΚ και Ομοσπονδίες αναλαμβάνει την ήπια ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, με μακροπρόθεσμο στόχο την καθολική μεταμόρφωση της περιοχής (δημιουργία πάρκου, χώρου αθλοπαιδιών και πρασίνου κ.α.) ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες του Δήμου Φυλής, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

4) Αναλαμβάνει τη διευκόλυνση της πρόσβασης των φιλάθλων στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, θέτοντας στη διάθεσή τους τη δημοτική συγκοινωνία, η συχνότητα των δρομολογίων της οποίας θα ρυθμιστεί αναλόγως.

* Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

1) Εκμισθώνει στην ΚΑΕ ΑΕΚ το σύνολο της αθλητικής εγκατάστασης του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, με όλα τα συστατικά και τα παραρτήματά της και δη το σύνολο των αγωνιστικών και προπονητικών αιθουσών, των γραφειακών, συνεδριακών, αποθηκευτικών και εν γένει περίκλειστων χώρων, καθώς και τους αύλειους, εξωτερικούς και τους εν γένει περιβάλλοντες χώρους του συγκροτήματος, καθώς και συγκεκριμένους χώρους (γραφειακούς, προπονητικούς και αποθηκευτικούς) εντός της ίδιας αθλητικής εγκατάστασης στις α) Ελληνική Ομοσπονδία TAEKWON-DO, β) Ελληνική Ομοσπονδία ΠΑΛΗΣ γ) Ελληνική Ομοσπονδία ΚΑΡΑΤΕ, δ) Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ, ε) Πανελλήνια Ομοσπονδία KICK BOXING, στ) Ελληνική Ομοσπονδία ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ Αθλήματος, ζ) Ελληνική Ομοσπονδία ΓΟΥΣΟΥ- ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ και η) Ελληνική Ομοσπονδία ΤΖΟΥΝΤΟ.

2) Διατηρεί το δικαίωμα να συνάψει συμβάσεις με τις πιο πάνω αθλητικές ομοσπονδίες, στις οποίες θα καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και οι συμφωνίες για την παραχώρηση σε αυτές της χρήσεως συγκεκριμένων, αυτοτελών και ανεξάρτητων χώρων του «Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων» έναντι συμβολικού ανταλλάγματος.

3) Αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαθέτει τις εγκαταστάσεις του στις συμβαλλόμενες στο παρόν αθλητικές ομοσπονδίες, για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή Πανελληνίων Πρωταθλημάτων των αντίστοιχων αθλημάτων, κατά τη διάρκεια όχι περισσοτέρων των οκτώ (8) Σαββατοκύριακων ετησίως, συγκεκριμένα δε εντός της 10μηνης χρονικής περιόδου από Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο κάθε αγωνιστικής περιόδου. Στην τελευταία περίπτωση, δύναται το ΣΕΦ να καταλογίζει στις Ομοσπονδίες-διοργανωτές των εν λόγω αγωνιστικών δραστηριοτήτων, συνολικά ή εν μέρει, το κόστος μετατροπής του αγωνιστικού χώρου στη μορφή διεξαγωγής του αντίστοιχου αθλήματος, αλλά και το κόστος οποιωνδήποτε άλλων τυχόν απαιτουμένων αλλαγών.

4) Υποχρεούται να απέχει από κάθε ενέργεια, που θα παρακωλύει τη σύννομη χρήση του Ολυμπιακού συγκροτήματος από τους συμβαλλόμενους στο παρόν, αντιθέτως υποχρεούται να διευκολύνει με κάθε μέσο την απρόσκοπτη και σύμφωνη με τους σκοπούς του παρόντος λειτουργία του.

 

* Η ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014

1) Αναλαμβάνει να χρησιμοποιεί το μίσθιο ως έδρα των αγώνων της ανδρικής ομάδας της και των ομάδων των τμημάτων υποδομών και ακαδημιών και ως έδρα όλων ομάδων της για προπονήσεις και αγώνες όλων των διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχουν, να παραχωρεί τη χρήση αιθουσών, προπονητικών και αγωνιστικών χώρων σε αθλητικά τμήματα του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία : «ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014».

2) Αναλαμβάνει με αποκλειστικά δική της επιμέλεια, δικές της φροντίδες, ενέργειες και δαπάνες να μετατρέψει και να μετασκευάσει τον κεντρικό αγωνιστικό χώρο του μισθίου, από αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής αγώνων πάλης και άλλων συναφών μαχητικών αθλημάτων, σε αγωνιστικό χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει διεθνούς επιπέδου αγώνες καλαθοσφαίρισης.

3) Αναλαμβάνει αποκλειστικά όλες ανεξαιρέτως τις λειτουργικές δαπάνες της εγκατάστασης, στο μέτρο που της αναλογούν και ιδίως τις δαπάνες για τον καθαρισμό του, την αδιάκοπη φύλαξη του επί 24ώρου βάσεως, τη συντήρησή του, τη λειτουργία και τη συντήρηση των πάσης φύσεως μηχανολογικών και λοιπών εγκαταστάσεών του, τη θέρμανσή του, την υδροδότησή του και την ηλεκτροδότηση του.

4) Υποχρεούται να ανεχθεί τη χρήση συγκεκριμένων χώρων της εγκατάστασης, για γραφειακούς, προπονητικούς και αποθηκευτικούς λόγους, από διοικητικά στελέχη, υπαλλήλους, προπονητές και αθλητές των συμβαλλόμενων στο παρόν αθλητικών ομοσπονδιών, ήτοι: α) Ελληνική Ομοσπονδία TAEKWON-DO, β) Ελληνική Ομοσπονδία ΠΑΛΗΣ, γ) Ελληνική Ομοσπονδία ΚΑΡΑΤΕ, δ) Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ, ε) Πανελλήνια Ομοσπονδία KICK BOXING, στ) Ελληνική Ομοσπονδία ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ Αθλήματος, ζ) Ελληνική Ομοσπονδία ΓΟΥΣΟΥ- ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ και η) Ελληνική Ομοσπονδία ΤΖΟΥΝΤΟ.

5) Έχοντας την απόλυτη προτεραιότητα χρήσης της αθλητικής εγκατάστασης για τις εγχώριες και διεθνείς αγωνιστικές υποχρεώσεις και τις προπονητικές ανάγκες των ομάδων της, οφείλει να διαθέτει αυτή, χωρίς αντάλλαγμα, στις ανωτέρω αθλητικές ομοσπονδίες, για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή Πανελληνίων Πρωταθλημάτων των αντίστοιχων αθλημάτων, κατά τη διάρκεια όσων Σαββατοκύριακων εντός της 10μηνης χρονικής περιόδου από Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο κάθε αγωνιστικής περιόδου αυτά δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στο ΣΕΦ, το οποίο έχει αναλάβει παραπάνω την υποχρέωση αυτή και πάντως όχι περισσότερα των οκτώ (8) Σαββατοκύριακων ετησίως. Στην τελευταία περίπτωση, η εκάστοτε Ομοσπονδία αναλαμβάνει την υποχρέωση αφενός να καλύπτει το κόστος μετατροπής της αρένας στη μορφή διεξαγωγής του αντίστοιχου αθλήματος και το κόστος οποιωνδήποτε άλλων τυχόν απαιτουμένων αλλαγών, αφετέρου να παραδίδει την εγκατάσταση στην ΑΕΚ στην προτέρα της κατάσταση. Επισημαίνεται ότι η χρήση των εν λόγω εγκαταστάσεων παραχωρείται από την ΚΑΕ ΑΕΚ κατά προτεραιότητα στις Ολυμπιακές εκ των συμβαλλομένων Ομοσπονδιών.

6) Οφείλει κατόπιν εγκαίρως υποβληθέντος σε αυτήν αιτήματος να διαθέτει την εγκατάσταση, ή συγκεκριμένους χώρους εντός ή εκτός αυτής άνευ ανταλλάγματος, για τις πάσης φύσεως ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, χωρίς να θίγεται η απόλυτη προτεραιότητα χρήσης της εγκατάστασης για τις προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες των ομάδων της.

7) Οφείλει, πριν τη διοργάνωση πάσης φύσεως εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων, να εξασφαλίζει τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Φυλής.

* Οι συμβαλλόμενες Αθλητικές Ομοσπονδίες Μαχητικών Αθλημάτων

1) Υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τους χώρους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, όπως αυτοί θα τους υποδειχθούν από την ΚΑΕ ΑΕΚ ή σε κάθε περίπτωση θα συμφωνηθούν μεταξύ τους.

2) Υποχρεούνται να καταβάλουν συμβολικό μίσθωμα για τη χρήση των χώρων του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, αλλά και του ΣΕΦ για τη χρήση των εγκαταστάσεών του για τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες, όπως αυτό θα καθοριστεί ειδικότερα στις συμβάσεις, που θα συναφθούν μεταξύ αυτών και του ΣΕΦ.

3) Η εκάστοτε Ομοσπονδία αναλαμβάνει την υποχρέωση, σε περίπτωση χρήσης των εγκαταστάσεων για τις αγωνιστικές της δραστηριότητες, σύμφωνα με τα παραπάνω ειδικότερα συμφωνηθέντα, αφενός να καλύπτει το κόστος μετατροπής της αρένας του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων ή του αγωνιστικού χώρου του ΣΕΦ στη μορφή διεξαγωγής του αντίστοιχου αθλήματος και το κόστος οποιωνδήποτε άλλων τυχόν απαιτουμένων αλλαγών, αφετέρου να παραδίδει τις εγκαταστάσεις στην ΑΕΚ ή το ΣΕΦ στην προτέρα τους κατάσταση.

4) Υποχρεούνται να ανέχονται και διευκολύνουν τις εργασίες προς ανάπλαση και ανακαίνιση της εγκατάστασης εκ μέρους της ΚΑΕ ΑΕΚ.

5) Υποχρεούνται να σχεδιάζουν το προπονητικό και αγωνιστικό τους πρόγραμμα, κατά τρόπο που δεν θα υποσκάπτει την αρμονική τους συνύπαρξη με την έχουσα προτεραιότητα χρήσης μισθώτρια του χώρου Α.Ε.Κ.

6) Κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο Φυλής, δύνανται να χρησιμοποιούν τις αθλητικές του υποδομές και σε αντάλλαγμα υποχρεούνται να παρέχουν τη συνδρομή τους σε προγράμματα του Δήμου, που θα αποσκοπούν να εμφυσήσουν το αθλητικό ιδεώδες και να κάνουν γνωστά, τα αθλήματα που καλλιεργούν, στη νεολαία της περιοχής.Γκέρσον: «Στον Ολυμπιακό οι πρόεδροι διάλεγαν τους παίκτες με βάση τα στατιστικά-Δεν ταιριάζαμε»
Γκέρσον: «Στον Ολυμπιακό οι πρόεδροι διάλεγαν τους παίκτες με βάση τα στατιστικά-Δεν ταιριάζαμε»
Live Chat Κοπεγχάγη-ΠΑΟΚ 0-2
Live Chat Κοπεγχάγη-ΠΑΟΚ 0-2
Πετρούνιας: «Ειλικρινέστατα συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες για την δήλωσή μου» (video)
Πετρούνιας: «Ειλικρινέστατα συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες για την δήλωσή μου» (video)
Μακάμπι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Πρώτο «πράσινο» ζέσταμα για Φέρελ στο Τελ Αβίβ (video)
Μακάμπι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Πρώτο «πράσινο» ζέσταμα για Φέρελ στο Τελ Αβίβ (video)

Κορονοϊός: Αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας - «Συναγερμός» για 8 περιοχές

Κορονοϊός: Αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας - «Συναγερμός» για 8 περιοχές

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)

Λευτέρης Πετρούνιας: «Έκανα λάθος! Ζητώ ένα τεράστιο συγγνώμη απ’ όλους τους Έλληνες» (video)

Λευτέρης Πετρούνιας: «Έκανα λάθος! Ζητώ ένα τεράστιο συγγνώμη απ’ όλους τους Έλληνες» (video)

Η «κούρσα» των έξι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε: Στον Ανδρουλάκη ο πρώτος γύρος των εντυπώσεων

Η «κούρσα» των έξι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε: Στον Ανδρουλάκη ο πρώτος γύρος των εντυπώσεων

Ελληνοτουρκικά: Τετ-α-τετ οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ελληνοτουρκικά: Τετ-α-τετ οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ρόδος: Ντόμινο αποκαλύψεων για την κακοποίηση της 8χρονης- «Το έχει ξανακάνει» λέει η κόρη της θείας

Ρόδος: Ντόμινο αποκαλύψεων για την κακοποίηση της 8χρονης- «Το έχει ξανακάνει» λέει η κόρη της θείας

ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες

ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες

Δακτύλιος: Όρια και ωράριο – Ποια οχήματα κινούνται ελεύθερα, τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Δακτύλιος: Όρια και ωράριο – Ποια οχήματα κινούνται ελεύθερα, τα πρόστιμα για τους παραβάτες