Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ 89-68: Με «εκτελεστή» Τόμας μπήκε με το «δεξί» στο Πρωτάθλημα (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ 89-68: Με «εκτελεστή» Τόμας μπήκε με το «δεξί» στο Πρωτάθλημα (photos)

Παίζοντας καλό μπάσκετ και με έναν ασταμάτητο Ντεσόν Τόμας ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε 89-68 της ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Basket League στο ΟΑΚΑ

 

Την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πραγματοποίησε ο ΝτεΣόν Τόμας και οδήγησε την ομάδα στη νίκη με 89-68 κόντρα στη ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Basket League στο ΟΑΚΑ. Ο Αμερικανός άσος του «τριφυλλιού» σημείωσε 26 πόντους και έκανε νέο ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα του συλλόγου.

Με αυτή την απόδοση, ο Τόμας έκανε ρεκόρ με την φανέλα του Παναθηναικού σε όλες τις διοργανώσεις, αφού το υψηλότερο νούμερο ήταν οι 25 πόντοι απέναντι στην Χίμκι, ενώ έκανε ρεκόρ και στην Basket League (ξεπέρασε τους 21 πόντους που είχε κόντρα στο Περιστέρι).

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είδε την ΑΕΚ να ξεκινάει με 2/4 τρίποντα και τον Κακλαμανάκη να κάνει «ζημιά» μέσα στη ρακέτα. Αυτό επέτρεψε στην «Ένωση» να είναι ανταγωνιστική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (13-13), αλλά από τη στιγμή που οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκαν τρόπο να τρέξουν, μπόρεσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Οι «πράσινοι» το έπραξαν ανεβάζοντας κατακόρυφα της απόδοση τους στην άμυνα, κάτι που τους έδωσε τη δυνατότητα να βρουν εύκολους πόντους στο... ανοικτό γήπεδο. Με 10 αναπάντητους πόντους μετέτρεψαν το 13-15 σε 23-15 (9'). Την ίδια ώρα, ο Ράις συνέχισε να αποδεικνύει πόσο χρήσιμος μπορεί να εξελιχθεί, παίζοντας ως back up του Καλάθη αλλά και μαζί του σε κάποιες περιπτώσεις. Ο Αμερικανός έτρεξε εξαιρετικά το γήπεδο και με δικό του τρίποντο η διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα στο 11' (29-17). Ο Κακλαμανάκης, πάντως, συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην «πράσινη» άμυνα, επιτρέποντας στην ΑΕΚ να πλησιάσει στο -5 (35-30) αλλά ο Τόμας είχε την... απάντηση! Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε πέντε σερί πόντους, στέλνοντας τη διαφορά ξανά σε διψήφιο νούμερο, με τον ίδιο να έχει σε εκείνο το σημείο 12 πόντους με 3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 3/3 βολές σε 10'11''! Όταν, μάλιστα, στην επιθετική εξίσωση άρχισαν να μπαίνουν και τα τρίποντα η διαφορά έφτασε στο +16 (48-32) λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε 7/13 τρίποντα ως το 19'.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού μετά την ανάπαυλα δεν ήταν καλό, με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να μην έχουν καθόλου ρυθμό και στα πρώτα 3,5 λεπτά του δεύτερου μέρους είχαν 1/4 δίποντα και 4 λάθη. Αυτό ανάγκασε τον Έλληνα τεχνικό να καλέσει τάιμ άουτ και τελικά ο Τόμας ήταν αυτός που έδωσε ξανά τη λύση. Με τρίποντο του Αμερικανού, το «τριφύλλι» ξέφυγε με 53-41, αν και τα ποσοστά των «πράσινων» άρχισαν να πέφτουν, μολονότι οι επιλογές ήταν καλές. Βέβαια, κι από την άλλη κράτησαν «κολλημένη» την ΑΕΚ στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ελέγχουν τον αγώνα, ο ρυθμός του οποίου έπεσε σε μεγάλο βαθμό στην τρίτη περίοδο. Ο Νίκος Παππάς μπήκε για πρώτη φορά στο παρκέ 3'46'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου και γνώρισε αποθέωση για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήθελε με τον τρόπο του να τον βάλει και πάλι στο κλίμα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Την ίδια ώρα, ο Τόμας συνέχιζε ακάθεκτος να «φορτώνει» το αντίπαλο καλάθι με πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσε 12 τους από τους 19 πόντους του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο κι ενώ είχε 14 σε όλο το πρώτο ημίχρονο! Ήταν ο βασικός λόγος που το «τριφύλλι» έκανε το... ξέσπασμα, με το οποίο μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την τέταρτη περίοδο, καθώς έφτασε τη διαφορά στο +18 (67-49 στο 30'). Βέβαια, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, προσφέροντας και θέαμα στον κόσμο, με τη διαφορά να φτάνει ως το +28 (85-57).



ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved