Περίπατο στο ΣΕΦ!

Περίπατο στο ΣΕΦ!

Η ψυχολογία του Ολυμπιακού μετά από την κατάκτηση του κυπέλλου δεν μπορούσε να επιτρέψει στους Πειραιώτες να αντιμετωπίσουν προβλήματα απέναντι στον Άρη.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πρώτο αγώνα της σειράς με τους «κίτρινους» επικράτησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 95-63.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα με τον Μίλος Τεόντοσιτς να είναι καταπληκτικός. Δύο τρίποντα από τον Σέρβο και ένα από τον Γκόρντον δίνει γρήγορα γρήγορα «αέρα» 11 πόντων στους Πειραιώτες, 15-4 στο 3ο λεπτό. Οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν στα πρώτα λεπτά παρά την ζώνη που έπαιξαν να περιορίσουν τους γηπεδούχους και ιδιαίτερα τον Τεόντοσιτς που είχε σημειώσει εύκολα 15 πόντους. 20-8 μπροστά οι κυπελλούχοι Ελλάδας στο 6ο λεπτό. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν πραγματικά ασταμάτητη με μεγάλη ευστοχία στα σουτ 3 πόντων είχε «χτίσει» με άνεση μια πολύ μεγάλη διαφορά 18 πόντων, 28-10 στο 9ο λεπτό. Ο «Ντούντα» χρησιμοποίησε στο πρώτο δεκάλεπτο και τον Βασίλη Σπανούλη θέλοντας να τον βάλει σε φουλ ρυθμούς και να πάρει λεπτά συμμέτοχης ώστε να επανέλθει πλήρως. Σκορ 1ης περιόδου 30-10 με επιμέρους σκορ 15-2.

Η ενέργεια και η διάθεση που έδειχναν οι κυπελλούχοι Ελλάδας σε άμυνα και επίθεση ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρίσκουν δύσκολα λύσεις. Με καλάθι του Χαλπερίν το σκορ γίνεται 34-16 στο 13ο λεπτό. Ο Σπανούλης έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και με 5 πόντους έως εκείνο το σημείο βοηθούσε στις προσπάθειες των Πειραιωτών. Πέρα από την μεγάλη ευστοχία στην επίθεση και στην άμυνα η ομαδική δουλειά που γινόταν ήταν πολύ καλή. Με 4 διαδοχικούς πόντους από τον Θοδωρή Παπαλουκά και δυο τρίποντα από τους Χαλπέριν η διαφορά και Πρίντεζη η διαφορά «εκτοξεύεται» στους 27, 51-24 στο 19. Με ένα ακόμη τρίποντο του Πρίντεζη κλείνει το 2ο δεκάλεπτο, σκορ ημιχρόνου 54-26.

Τα 10/15 τρίποντα που σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα δύο δεκάλεπτα είχαν «καταστρέψει» κάθε αμυντικό σύστημα που είχε δοκιμάσει ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν διάθεση να κατεβάσουν τον ρυθμό και με την ίδια διάθεση σε άμυνα και επίθεση συνέχιζαν τον αγώνα. Το σκορ με σουτ του Γλυνιαδάκη γίνεται 58-32 στο 24. Πολύ καλή και η παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη που δείχνει ότι μέρα με τη μέρα βελτιώνεται και ανεβάζει την απόδοση του. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μοίραζε τον χρόνο και στους 12 παίκτες που είχε στην διάθεση του για να μπορεί να τους έχει έτοιμους και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πέντε πόντοι από τον Τεόντοσιτς και το σκορ γίνεται 68-41 3 λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου. Ο Άρης δεν είχε την ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν ότι θέλουν μέσα στο γήπεδο και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να δοκιμάζει σχήματα. Σκορ 3ης περιόδου 73-45.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι η ψυχολογία του ήταν στα ύψη, η ευστοχία και η απόδοση των Πειραιωτών κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα δείχνοντας ότι όλα λειτουργούν ρολόι σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία της σεζόν. Το μπάσκετ που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» κατά διαστήματα ήταν απολαυστικό με πολλού συνδυασμούς, ομαδική δουλειά και εντυπωσιακά καρφώματα. Οι 12 παίκτες που αγωνίστηκαν σκόραραν και έδειξαν στον «Σοφό» ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν. Δύο ακόμα θετικά στοιχεία από το σημερινό ματς είναι η επιστροφή του Σπανούλη αλλά και η βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε ο Πρίντεζης. Επόμενο ραντεβού για τις 2 ομάδες είναι το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη. Τελικό σκορ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 95-63.

Δεκάλεπτα: 30-10, 54-26, 73-45, 95-63.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 13 (1), Γκόρντον 4 (1), Σπανούλης 7 (1), Πρίντεζης 8 (2), Μπουρούσης 8, Κέσελ 4, Μαυροκεφαλίδης 6, Χαλπερίν 5 (1), Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 6, Έρτσεγκ 8 (1), Τεόντοσιτς 20 (3).
Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 6, Ουίντερς 3 (1), Κινγκ 12, Τσαϊρέλης 5, Χατζηβρέττας 4, Χαραλαμπίδης 4, Κασίροφ 13, Κουμπούρας 2, Μπάβτσις 4, Χρυσικόπουλος 5 (1), Βεργίνης 5 (1), Μποχωρίδης.

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved