«Φωτιά» στην ουρά της Basket League! Ο Κολοσσός νίκησε το Λαύριο στα 31 δευτερόλεπτα!

«Φωτιά» στην ουρά της Basket League! Ο Κολοσσός νίκησε το Λαύριο στα 31 δευτερόλεπτα!

Ο Κολοσσός ήταν ο μεγάλος νικητής (71-69) της… ρεβάνς των 31 δευτερολέπτων με το Λαύριο, σε ένα ματς που ήταν προγραμματισμένο για την 6η αγωνιστική της Basket League.

Οι «θαλασσί» αν και πολύ δύσκολα θα σωθούν διατήρησαν τις μαθηματικές ελπίδες τους με τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν στο Λαύριο, το οποίο από την πλευρά του έχασε την ευκαιρία να παραμείνει και μαθηματικά στη Basket League.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχος να είναι μπροστά με 69-67 κι η κατοχή ήταν στον Κολοσσό, ο οποίος πέρασε μπροστά με τρίποντο του Μπράουνινγκ στα 25’’. Ο Δημάκος έκανε το κλέψιμο στον Μιλόσεβιτς στα 13’’, με τον Σέρβο να κάνει φάουλ στον Μπιλλή στα 6’’. Ο Έλληνας φόργουορντ έκανε με 1/2 βολές το 69-71, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, καθώς ο Περράκης αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε.

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε διεξαχθεί στις 17 Νοεμβρίου, όταν η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε πάρει τη νίκη. Η ομάδα της Ρόδου, όμως, κατέθεσε ένσταση στο ΑΣΕΑΔ διαμαρτυρόμενη για τις αποφάσεις των διαιτητών στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Κολοσσός στήριξε την ένσταση του στο γεγονός ότι οι ρέφερι δεν είχαν σφυρίξει παράβαση οκτώ δευτερολέπτων στην κατοχή του Λαυρίου, όταν το σκορ ήταν 74-70. Μετά από πέντε μήνες και κάτι το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε την επανάληψη των τελευταίων 31 δευτερολέπτων κι έτσι οι δύο ομάδες βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα ξανά στο κλειστό του Λαυρίου για να παίξουν τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αμφότερες είχαν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τους ξένους που είχαν από τότε στο ρόστερ, καθώς το φύλλο αγώνα παρέμεινε ίδιο. Ως  εκ τούτου για το Λαύριο έπαιξαν οι Μιλόσεβιτς, Νίξον και Λαμπ και για τον Κολοσσό οι Πίνκστον και Μπράουνινγκ.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΔΙΠΛΟ»

Όπως αναφέραμε πιο πάνω ο Κολοσσός ξύπνησε «αργά» και παρά τη νέα μεγάλη εκτός έδρας νίκη του θα πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (στο εξ αναβολής ματς) και την ΑΕΚ στη Ρόδο την τελευταία αγωνιστική για να έχει ελπίδες (σ.σ. χρειάζεται και συνδυασμό αποτελεσμάτων).

Από την πλευρά του, το Λαύριο αν είχε πάρει τη νίκη θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την παραμονή του αλλά πλέον θέλει νίκη στον εντός έδρας αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ήφαιστο Λήμνου και ήττα της Κύμης από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ή ήττα του Ρεθύμνου από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Σε περίπτωση ήττας από την ομάδα της Λήμνου, το Λαύριο θα πέσει στην Α2, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Κύμη.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved