ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 88-79: Κυρίαρχος στο ντέρμπι «Δικεφάλων» με τρομερό Χάτσερ!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 88-79: Κυρίαρχος στο ντέρμπι «Δικεφάλων» με τρομερό Χάτσερ!

Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ουίλιαμ Χάτσερ επικράτησε 88-79 της ΑΕΚ, στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» της Basket League.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη που τους επιτρέπει να έχουν βλέψεις για την πρώτη τετράδα.Άλλωστε ο ΠΑΟΚ έπιασε την ΑΕΚ στη βαθμολογία...

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ουίλιαμ Χάτσερ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 27 πόντους κι ήταν αυτός που ηγήθηκε στο… τρίποντο πάρτι του ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 6/11 τρίποντα, με τους γηπεδούχους να μετρούν συνολικά 12/32!

Την ίδια ώρα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μόλις 6/18 τρίποντα και 25/60 σουτ συνολικά! Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες επιλογές κάτι που φαίνεται κι από τη διαφορά στους πόντους που πέτυχαν οι «παγκίτες» του (50), έναντι των αντίστοιχων της ομάδας του Μπάνκι (16).

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου μετά τις βολές του Τζέιμς απάντησε με επιμέρους 11-2 και πήραν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος και βρέθηκε ακόμα και στο +18 (34-16), με τους «κιτρινόμαυρους» να δείχνουν εκτός τόπου και χρόνου.

Οι παίκτες του Μπάνκι είχαν 1/9 τρίποντα και 11/32 σουτ συνολικά, την ώρα που οι γηπεδούχοι πήραν πόντους από οκτώ παίκτες! Κάπως έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα το comeback που πήγε να κάνει η ΑΕΚ, η οποία μείωσε σε 34-26.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος και πως να γίνει από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ «βομβάρδιζε» το καλάθι της «Ένωσης». Οι γηπεδούχοι έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι, με χαρακτηριστικότερη φάση το τρίποντο που έβαλε ο Τέπιτς από τα περίπου 13 μέτρα!

Με τους παίκτες του Παπαθεοδώρου να κυριαρχούν σε όλους τους τομείς, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 21 πόντους (67-46 στο 27’) αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω.

Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήταν ένα επιμέρους 16-4, το οποίο την έφερε στο -9 (71-62) αλλά σε εκείνο το σημείο το τρίποντο του Ζάρα (έκανε το 74-62 στο 32’) έμοιαζε με «μαχαιριά» στους «κιτρινόμαυρους». Αυτό, πάντως, που τους έριξε… νοκ άουτ ήταν το εύστοχο σουτ του Τέπιτς έξω από τα 6μ75, με το οποίο έγινε το 83-69 στο 36’.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να ρίξει σε μονοψήφιο νούμερο τη διαφορά, ενώ Χάντερ και Μαργαρίτης είχαν αψιμαχία λίγο πριν το φινάλε αλλά τα πνεύματα ηρέμισαν σχετικά γρήγορα.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 44-31, 71-58, 88-79.

Δείτε τα στατιστικά των ομάδων στο gallery...

 

 



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved