Ο Λουκάς του ΠΟΚ κρίνει την πρωτιά

Ο Λουκάς του ΠΟΚ κρίνει την πρωτιά

O Μαυροκεφαλίδης επιστρέφει «αγριεμένος» από την Κίνα για βάλει δύσκολα στους «αιώνιους»

Χορτάσαμε να βλέπουμε Παναθηναϊκός Superfoods -  Ολυμπιακός τον Ιανουάριο και η αλήθεια είναι ότι θα μας λείψει αυτή η συνήθεια. Τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα και τα ντέρμπι εξελίχθηκαν σε αγαπημένη μας συνήθεια τα βράδια του Γενάρη. Πλέον βέβαια έφτασε η ώρα να βάλουμε λιγάκι φρένο καθώς η επόμενη αντάμωση θα περιμένει. Είτε είναι για το πρωτάθλημα, είτε για τα Euroleague PlayOffs ή ακόμα για το Final Four.

Όσον αφορά τη Stoiximan.gr Basket League τα πράγματα είναι λίγο πολύ δεδομένα. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, με τους «πράσινους» ωστόσο να πληρώνουν τη μεγάλη ήττα στο ΣΕΦ (88-63) με αποτέλεσμα η πρόσφατη ρεβάνς του ΟΑΚΑ (72-59) να ξεκινάει από το -25 αντί για 0-0. Με δεδομένο το ότι και οι δύο έχουν περάσει νικηφόρα από το «Nick Galis Hall» όλα δείχνουν πως και το φετινό πλεονέκτημα πάει στον Ολυμπιακό.

Οι υπόλοιπες έδρες δεν φοβίζουν τους «αιώνιους» που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα βρουν τρόπο να αποδράσουν. Όλες εκτός από μία. Που πλέον θα έχει και νέο ηγέτη...

 

Όποιος περάσει από το «κιτρινόμαυρο» ΟΑΚΑ θα καθίσει στον Iron Throne

Η ΑΕΚ είναι το τελευταίο ισχυρό κάστρο που θα κληθούν να κατακτήσουν Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός. Η Ένωση στον πρώτο γύρο δυσκόλεψε μάλιστα τους Κυπελλούχους Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας πως έχει το μέταλλο φέτος για να κάνει τη ζημιά. Τα ματς λοιπόν στις 11ης και 25ης Μαρτίου απέναντι σε «ερυθρόλευκους» και «πράσινους» αντίστοιχα αποκτούν χαρακτήρα... Game of Thrones. Ειδικότερα από τη στιγμή που στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχει πλέον ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

luk1 copy

Ξέχωρα του νεοαποκτηθέντος (ποιου;) σέντερ ρίχνοντας μια ματιά στις υποχρεώσεις των «κιτρινόμαυρων» μέσα στον Ιανουάριο μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι καθώς έχει ρεκόρ 6-2 σε Τσάμπιονς Λιγκ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι δύο ήττες μάλιστα – από τη Σάσαρι στο καλάθι (80-78) και από τον Άρη για το Κύπελλο στον πόντο (77-76) – θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αποφευχθεί, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι το σύνολο του Ζντοβτς έχει δεθεί και ετοιμάζεται να βάλει δύσκολα στους δύο πρώτους.

 

 

 

Ο παράγοντας «Sweet Λου»

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο μεταγραφικό «μπαμ» των τελευταίων ημερών που μετά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έψαξε να βρει το περασμένο καλοκαίρι ένα καλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη. Δεν το κατάφερε. Αντ’ αυτού περίμενε καιρό στα πιτς, υπογράφοντας πλουσιοπάροχο συμβόλαιο δίμηνης διάρκειας με την κινέζικη Κουιντάο.

Ο «Sweet Λου» κάνει ότι θέλει στη CBA έχοντας μέχρι στιγμής 19,2 πόντους, 8,5 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε 28,3 λεπτά και μετά του Αγίου Βαλεντίνου θα μετακομίσει στο ΟΑΚΑ προκειμένου να συνεχίσει την ερωτική του σχέση με τα καλάθια για λογαριασμό της ΑΕΚ. Με τους Ούκιτς και Ντίξον να είναι σταθεροί επιθετικά, τον Λαρεντζάκη να ανεβαίνει, τον Βασιλειάδη να επιστρέφει και τον Σάκοτα να παίζει πραγματικά ηγετικό ρόλο, η προσθήκη του Μαυροκεφαλίδη στην εξίσωση λογικό είναι να τρόμαζε τον οποιοδήποτε αντίπαλο.

 

Τι θα προσφέρει

Ο 32χρονος είναι μία λύση που οποιοσδήποτε προπονητής θα ήθελε να έχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα του. Ιδιαίτερα για τον Ζντοβτς ένας παίκτης σαν τον Λουκά εξυπηρετεί πλήρως τα σχέδιά του.

Αρχικά έχει αγωνιστικό ρυθμό από το δίμηνο στην Κίνα και θα μπει απευθείας στα βαθιά χωρίς έξτρα προετοιμασία. Επίσης ένα δίμηνο έχει αγωνιστεί όλο και όλο, οπότε είναι βέβαιο ότι δεν έχει καταπονηθεί, ενώ το γεγονός ότι γνωρίζει τα κατατόπια και τον προπονητή, σημαίνει ότι θα έχει άμεση προσαρμογή.

luk copy

Ο Μαυροκεφαλίδης μπορεί να δώσει λύσεις μέσα στη ρακέτα, ενώ μην ξεχνάμε πως άμα τα βρει σκούρα δεν διστάζει να τραβηχτεί προς τα έξω για να τελειώσει τις φάσεις. Το σουτάκι από τα 4 μέτρα έχει εξελιχθεί σε σπεσιαλιτέ του άλλοτε παίκτη των δύο «αιωνίων» οι οποίοι θα χρειαστούν ψηλό με πόδια προκειμένου να τον κυνηγήσει και έξω από τη ρακέτα.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς η πρωτιά περνάει από το ΟΑΚΑ (της ΑΕΚ) και ο Μαυροκεφαλίδης μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στο ποιος θα πάρει την πρώτη θέση στη regular season. Αν και για να λέμε τα σύκα… σύκα, με βάση τους περσινούς τελικούς αλλά και τα φετινά παιχνίδια και οι δύο έδρες στα PlayOff της Stoiximan.gr Basket League μπορούν να σπάσουν.



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved