Δεμερτζής: Είχαμε ενθουσιασμό και για αυτό κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ

Δεμερτζής: Είχαμε ενθουσιασμό και για αυτό κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Δόξα Λευκάδας στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ. Στην παρθενική της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, η ομάδα του Ιονίου επικράτησε 84-78 του ΠΑΟΚ. Κάτι που μόνο χαμόγελα μπορούσε να φέρει στον Χάρη Μαρκόπουλο και τους παίκτες του.

Ο Γιάννης Δεμερτζής, μιλώντας στο ‘’Πρακτορείο FM 104,9’’ και τους Γιώργο Ζαχαριάδη, Κώστα Βρουλή για το παιχνίδι που έγινε στη Λευκάδα, στάθηκε στη σημασία της νίκης: «Η Δόξα είναι μια καινούρια ομάδα που ‘’χτίστηκε’’ τις τελευταίες 10 μέρες. Όλοι μαζί έχουμε κάνει 4-5 προπονήσεις. Υπήρχε ενθουσιασμός πριν από το παιχνίδι ενώ υπάρχει χαρά και αισιοδοξία μετά το αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον που ήρθε η νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου, όπως ο ΠΑΟΚ. Είχαμε μαζί μας τον παράγοντα του ενθουσιασμού αλλά και το γεγονός πως δεν μας ήξεραν. Τους αιφνιδιάσαμε».

Ο πρώην γκαρντ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ – μεταξύ άλλων – αφού τόνισε ότι η νίκη «συζητιέται πολύ στη Λευκάδα και είναι λογικό, αφού ο κόσμος της δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες διοργανώσεις και νίκες», ξεκαθάρισε πως «για μας είναι απλά δύο βαθμοί. Αυτούς κρατάμε και συνεχίζουμε, καθώς χρειαζόμαστε εντατική δουλειά για να γίνουμε ομάδα. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Όσο για το πώς αντέδρασε ο Χάρης Μαρκόπουλος που βγήκε νικητής στη ‘’μάχη’’ με τον πατέρα του, Σούλη; «Φυσικά ήταν χαρούμενος, μας έδωσε συγχαρητήρια αλλά μέχρις εκεί. Συνέστησε ψυχραιμία και ‘’χαμηλά την μπάλα’’. Το θέμα της συγγένειας με τον Σούλη Μαρκόπουλο δεν συζητήθηκε καθόλου», είπε ο Γιάννης Δεμερτζής.

Στο βιογραφικό του έχει να επιδείξει ομάδες της περιφέρειας, όπως η Καβάλα και η Χαλκίδα. «Κάνει καλό στο άθλημα το ότι υπάρχουν στο πρωτάθλημα ομάδες της επαρχίας. Ο κόσμος στην περιφέρεια διψάει για μπάσκετ. Είναι προτιμότερο να υπάρχουν αυτές οι ομάδες παρά κάποιες που μαζεύουν ελάχιστο κόσμο και σε 2-3 χρόνια ουσιαστικά εξαφανίζονται», επεσήμανε για το θέμα της… αποκέντρωσης του ελληνικού μπάσκετ ο 33χρονος Δεμερτζής που πέρασε και από την Κύπρο.

Για τη Δόξα Λευκάδας, ακολουθεί το παιχνίδι με τον Προμηθέα στην Πάτρα. «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο Προμηθέας είναι ομάδα με σχετικά μεγάλο μπάτζετ, καλούς παίκτες και έμπειρο προπονητή ενώ είχε καλή παρουσία με τον Παναθηναϊκό (σ.σ. ηττήθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ 81-71). Έχει ανακαινισμένο γήπεδο, ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, ο πρόεδρος είναι συνεπής και, φυσικά, θα ψάχνουν την πρώτη τους νίκη», είπε ο γκαρντ της Λευκάδας.

Κι αφού αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ λέγοντας πως «κάνει μια καινούρια προσπάθεια φέτος, άλλαξαν πολλοί παίκτες στο ρόστερ και του λείπει η χημεία, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα», ο Γιάννης Δεμερτζής κατέληξε: «Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Έχει ανέβει πολύ η ΑΕΚ και ο Άρης. Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, μετά την πρώτη πεντάδα, λίγο-πολύ όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο καζάνι. Ξεχωρίζει ο Κολοσσός Ρόδου που έχει χρόνια τον ίδιο προπονητή και δουλεύουν καλά».46



Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved