Τζόρτζεβιτς: «Αυτοί μου είπαν κάτι και αντέδρασα»

Τζόρτζεβιτς: «Αυτοί μου είπαν κάτι και αντέδρασα»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 73-69.

Ο Σέρβος τεχνικός ερωτηθείς για το συμβάν με τον Μίλαν Τόμιτς τόνισε ότι προκλήθηκε κι απλά απάντησε, αλλά «ό,τι γίνεται στο παρκέ, μένει στο παρκέ» και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

Τέλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των «πράσινων», αλλά και στη μελλοντική χρησιμοποίηση του Χαραλαμπόπουλου και του Παπαγιάννη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο «Σάλε» στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και σημαντικό για την ομάδα μας. Δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες κόντρα στον Ολυμπιακό. Μετά από πολλά ταξίδια σε Κίνα και Ρωσία δύο φορές με αεροπλάνα και λεωφορεία. Είχαμε έξι προπονήσεις όλοι μαζί από κασέτες. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου για τρία δεκάλεπτα, εκτός από το πρώτο. Μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά. Αλλά στη συνέχεια μπορέσαμε να παίξουμε δυνατά και να παλέψουμε. Τα τρίποντα του Ολυμπιακού ήταν απίστευτα εύστοχα στο πρώτο δεκάλεπτο. Προετοιμάζαμε αυτόν τον αγώνα στα αεροδρόμια αντίθετα με εκείνους που ήταν όλοι μαζί κι έκαναν προπονήσεις. Θέλαμε να αρχίσουμε να ελέγχουμε και να χτίζουμε το παιχνίδι μας από την άμυνα. Αλλάξαμε αμυντικά, επιθετικά και βελτιωθήκαμε, χρησιμοποίησαν οι παίκτες μου τα χέρια τους και μπορέσαμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αν δεν το παίρναμε απόφαση δεν θα μπορούσαμε. Τέσσερις-πέντε παίκτες ήταν η πρώτη φορά που παίξανε μπροστά στον εκπληκτικό κόσμο μας. Το πλήθος μας έδωσε την έξτρα ώθηση και έξτρα πίεση. Τα έξι τρίποντα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο μας έβαλαν δύσκολα, αλλά φτάσαμε στην ανατροπή. Θεωρώ ότι έχω έξυπνους παίκτες και νιώθω ότι είμαι τυχερός που έχω καλούς παίκτες και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Για το επεισόδιο με τον Τόμιτς που επικαλέστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και για το αν θεωρεί ότι έχει ψυχολογικό προβάδισμα ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού: «Ό,τι γίνεται στο παρκέ, μένει στο παρκέ. Αυτοί θέλησαν να το μοιραστούν αλλά δεν με νοιάζει. Τίποτα δεν ξεκίνησε από την πλευρά μας. Μου είπαν κάτι και αντέδρασα με τον τρόπο που θεώρησα. Αν θέλουν να μιλάω γι’ αυτούς θα πρέπει να με πληρώνουν για να τους κάνω διαφήμιση. Δεν θέλω να μιλήσω για κανέναν.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και είμαστε. Θέλω να αναρρώσουν σωματικά οι παίκτες μου επειδή είναι κουρασμένοι. Βλέπουμε μπροστά και συνεχίζουμε γιατί σε τρεις μέρες έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για το αν η δημιουργία των ψηλών του ήταν καθοριστική και αν υπερτερεί ο Παναθηναϊκός σε αυτό το κομμάτι: «Θεωρώ ότι αποτέλεσαν το κλειδί. Ίσως έπρεπε να το έχουν κάνει τρεις μέρες πριν. Αλλά το έκαναν τώρα και στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κάθε ριμπάουντ και ασίστ είναι σημαντικά».

Για το αν αυτό το διάστημα θα χαλυβδώσει τον Παναθηναϊκό ή θα προτιμούσε ένα εύκολο πρόγραμμα: «Προφανώς και δεν επιλέγουμε τους αγώνες και τα πρόγραμμα. Προσπαθούμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μας λείπει ο τραυματίας ο Μποχωρίδης. Ο Χαραλαμπόπουλος και ο Παπαγιάννης θα αποτελέσουν κομμάτι της ομάδας, αλλά δεν θέλω να τους επιβαρύνω τώρα με πίεση κι ευθύνες».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης είπε:

«Σήμερα πιστεύω στην αρχή δεν μπήκαμε προετοιμασμένοι. Σε κάθε επίθεση βάζανε εύκολα καλάθια. Πήραν μεγάλη διαφορά λόγω της άμυνάς μας. Αλλά στη διάρκεια του παιχνιδιού είδαμε ότι έπρεπε να γίνουμε πιο σκληροί και με μεγαλύτερη συγκέντρωση. Βάλαμε στο μυαλό μας να γυρίσουμε την διαφορά σιγά-σιγά. Τα καταφέραμε. Φτάσαμε στο τέλος με μία καλή διαφορά. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο τέλος κρίθηκε στις λεπτομέρειες».



Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved