Παρουσίασε Ξανθόπουλο ο Άρης

Παρουσίασε Ξανθόπουλο ο Άρης

Ωριμότερος και εμπειρότερος, σε σχέση με την προ δεκαετίας αγωνιστική παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ανήκοντας τότε με δανεισμό από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ, είναι έτοιμος να… γράψει τη διαδρομή του στο παρκέ για τον Αρη ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

Ο 31χρονος πόιντ γκαρντ, που θα ανήκει για την επόμενη διετία στους «κίτρινους», παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, στην αίθουσα Τύπου του Αλεξανδρείου Μελάθρου, από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ, Στάθη Ρούσσο, με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετράω δέκα χρόνια εμπειρίας, από την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκα σε ομάδα της πόλης. Ηλικιακά και σωματικά είμαι καλά, δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς αυτά τα χρόνια. Θέλω και εύχομαι να βάλω το δικό μου… λιθαράκι στον Αρη». Είπε ακόμη για το νέο επαγγελματικό περιβάλλον του: «Ο Αρης είναι ένα σωματείο με μπασκετική ιστορία, το πιο μπασκετικό στην Ελλαδα. Οι φίλαθλοι του ξέρουν το άθλημα, είναι κοντά στην ομάδα, είναι απαιτητικοί. Θα υπάρχει πίεση, ειδικά φέτος που ο πήχης έχει μεγαλώσει. Αυτό που αρέσει, θέλω να είμαι σε ομάδα όπου οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Θέλω να δίνω τα πάντα στο γήπεδο, είτε στην προπόνηση, είτε σε αγώνα. Το σημαντικό είναι να έχουμε υγεία και εγώ και οι συμπαίκτες μου και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι στο τέλος της χρονιάς με ό,τι θα πετύχουμε. Σημαντικό είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να χαίρεται ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο για να μας βλέπει».

Εστίασε, ακόμη, στη σημαντικότητας της παρουσίας στον Αρη του μεγαλομετόχου του, Νίκου Λάσκαρη, όπως και στη συμμετοχή της ομάδας τη νέα περίοδο στο Eurocup, αναφέροντας: «Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να υπάρχει φερεγγυότητα στην ομάδα. Το δίνει αυτό στον Αρη η παρουσία του κ. Λάσκαρη, γεγονός που συνετέλεσε και στη δική μου απόφασή να υπογράψω στην ομάδα. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που θα έχει ο Αρης στην καινούργια σεζόν έπαιξαν επίσης ρόλο στην απόφασή μου. Θα είναι δύσκολο στη διάρκεια της χρονιάς, με τα συνεχή παιχνίδια, να διατηρηθούμε στον ίδιο ρυθμό, χωρίς να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Το θέμα είναι να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες στις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο στην Ευρώπη».

Για τη συνύπαρξή του με τους Ντομινίκ Ουότερς, Δημήτρη Φλιώνη στη θέση του πλέι μέικερ σχολίασε: «Με τον Ντομινίκ έπαιξα αντίπαλος και πέρυσι στην Ισπανία και πρόπερσι στην Ευρωλίγκα. Είναι πιο σκόρερ από μένα, εγώ είμαι πιο οργανωτικός. Πιστεύω ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Όσον αφορά τον Δημήτρη, που είναι μικρός, πρέπει να τον βοηθήσουμε να γίνει καλύτερος παίκτης. Αξίζουν σε αυτόν, αλλά και όλα τα παιδιά της εθνικής Εφήβων, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν πρόσφατα στο Βόλο. Αποδείξαμε και με αυτήν την επιτυχία ότι το μπάσκετ το έχουμε οι Ελληνες στο… αίμα μας. Είναι σημαντικό τα παιδιά της Εθνικής να μην… ψηλώσουν από την επιτυχία, να έχουν σωστή νοοτροπία, να θέλουν από μόνα τους να κάνουν προπόνηση και μέσα από την ομάδα τους να βρούνε χρόνο συμμετοχής. Το ελληνικό μπάσκετ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Κατέληξε ο Ξανθόπουλος λέγοντας για τους στόχους του Αρη στην νέα περίοδο: «Θέλω να πηγαίνω βήμα-βήμα. Αρχικά πρέπει να γίνουμε ομάδα, να «δεθούμε» ως σύνολο και μέσα από το οικογενειακό κλίμα να είμαστε ικανοποιημένοι στο τέλος με αυτό που θα έχουμε πετύχει, με το ωραίο μπάσκετ που θα παίζουμε».



Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved