ΑΕΚ: Ανέλαβε ο Αποστολίδης και θέλει Γαλάτσι
SHARE

ΑΕΚ: Ανέλαβε ο Αποστολίδης και θέλει Γαλάτσι

Με το Νίκο Αποστολίδη επικεφαλής θα πορευτούν από εδώ και στο εξής τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Οι διοικούντες την ΚΑΕ δεν ενδιαφέρονται μόνο για το παρόν, αλλά παράλληλα προσπαθούν να χτίσουν και το μέλλον της «Ένωσης». Στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την ακαδημία τους προχώρησαν σε συμφωνία με το Νίκο Αποστολίδη, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής όλων των τμημάτων. Εκτός από προπονητής, έχοντας διατελέσει και στις «μικρές» εθνικές ομάδες, είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΕΚΠΑ με ειδικότητα στην ειδική προπονησιολογία της καλαθοσφαίρισης, ενώ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα της ΑΕΚ. Κατέκτησε, μάλιστα, τον τίτλο στο Κύπελλο Ελλάδας το 1981.

Η ανακοίνωση: «Η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να «κτίσει» το μέλλον της, έτσι όπως αξίζει στην ιστορία της «Βασίλισσας», κάνει πράξη την ενίσχυση του αναπτυξιακού της προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει την πρόσληψη του καθηγητή Νίκου Αποστολίδη, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ. Ο κ. Αποστολίδης υπήρξε στο παρελθόν αθλητής της ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδος (1981), αλλά και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός».

Στις πρώτες δηλώσεις του από το νέο πόστο του, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ανέφερε: «Αποτελεί βασική προτεραιότητα να αναδιοργανώσουμε τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Εμείς επιλέγουμε να δημιουργήσουμε μια βάση με αθλητές εντός και εκτός Αττικής και στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε πυρήνες σε όλη την Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι στη φάση αυτή η έλλειψη κεντρικών γηπεδικών εγκαταστάσεων συνιστά πρόβλημα. Το κλειστό του ΟΑΚΑ δεν αποτελεί γήπεδο, που μπορεί να αποτελέσει στέγη για όλα τα τμήματα. Στη δική μου σκέψη πρέπει στο ίδιο γήπεδο να συνυπάρχουν από Άνδρες μέχρι ακαδημίες. Μακροπρόθεσμα, λοιπόν, ενδεχομένως και βραχυπρόθεσμα το Ολυμπιακό Κέντρο του Γαλατσίου είναι αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες μας. Που μπορεί να εξελιχθεί στην κορωνίδα της δημιουργίας μας. Πρέπει η έδρα να αποτελεί σημείο αναφοράς. Το Γαλάτσι είναι κατά τη γνώμη μου η μόνη λύση. Προς το παρόν, αναζητούμε χώρο κοντά στις γειτονιές της ΑΕΚ. Είναι απαιτητό να στεγάσουμε άμεσα τις ακαδημίες, αλλά και τα αγωνιστικά τμήματα». Είπε ακόμα…

Για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ: «Θα έρθω σε επαφή με τον έφορο, το Βαγγέλη Δερμανούτσο, για να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες που αφορούν στην αναδημιουργία των ακαδημιών. Με δεδομένο ότι πρόεδρος και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είναι ο Αλέξης Αλεξίου πιστεύω ότι πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο, έχουμε κοινές αγωνίες. Είναι απαραίτητο να ανασυνταχτούμε άμεσα, καθώς πρέπει και η ομάδα των Εφήβων και η ομάδα των Παίδων να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία, ενώ η ομάδα κάτω των 22 πρέπει να είναι ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστήσει».

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα: «Γνωστό είναι ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα θέλει την αναγέννηση των τμημάτων υποδομής. Ήρθαμε από την πρώτη στιγμή σε επαφή. Υπάρχει σύμπλευση σκέψης. Ξέρω πώς λειτουργεί. Δεν τον γνώρισα... χθες τον κ. Σάκοτα. Έχουμε υπάρξει πριν από πολλά χρόνια και αντίπαλοι στους πάγκους. Έχουμε συζητήσει πολύ μαζί. Υπάρχει απόλυτη συνεργασία και ταύτιση ως προς τους στόχους, όπως προείπα».

Για το συναίσθημα: «Αυτό, που κάνω τώρα, δεν θα το έκανα για καμία άλλη ομάδα! Προφανώς, έπαιξε ρόλο το συναίσθημα στην απόφασή μου να αποδεχθώ την πρόσκληση της ΑΕΚ. Γεννήθηκα εκατό μέτρα από το (πρώην) γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν είναι μόνο ότι επί σειρά ετών φόρεσα τη φανέλα της ΑΕΚ. Παρακολουθώ χρόνια τους αγώνες της, ανεξάρτητα από συνθήκες και κατηγορίες».

Για το Μάκη Αγγελόπουλο: «Είμαι πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει εκεί που όλοι θέλουμε χάρη στον κ. Αγγελόπουλο. Ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση, που πηγαίνει βήμα βήμα αποδεικνύει πόσο μεθοδικός είναι. Θα μπορούσε να έχει κάνει πιο εντυπωσιακές κινήσεις. Έχει τη δύναμη. Κινείται, όμως, με σχέδιο. Είμαι σε θέση να ξέρω. Εκτιμώ ότι σύντομα η ΑΕΚ θα φθάσει εκεί που επιθυμούν οι οπαδοί της, δηλαδή στην κορυφή της Ελλάδας, και σε επίπεδο να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη».


Χάντμπολ: Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στο Άργος (photos)
Χάντμπολ: Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στο Άργος (photos)
Basketball Champions League: Υψηλή πτήση η ΑΕΚ, δεν άντεξε ο ΠΑΟΚ!
Basketball Champions League: Υψηλή πτήση η ΑΕΚ, δεν άντεξε ο ΠΑΟΚ!
Αυτό είναι το wonderkid της Νορβηγίας που τρελαίνει Σόλσκιερ και Κλοπ! (vid)
Αυτό είναι το wonderkid της Νορβηγίας που τρελαίνει Σόλσκιερ και Κλοπ! (vid)
Η Τζιρόνα πέταξε εκτός Κυπέλλου Ισπανίας την Ατλέτικο! (videos)
Η Τζιρόνα πέταξε εκτός Κυπέλλου Ισπανίας την Ατλέτικο! (videos)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies