Κασελάκης: «Να την κάνουμε “βασίλισσα” ξανά»

Κασελάκης: «Να την κάνουμε “βασίλισσα” ξανά»

Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε για την προσπάθεια που κάνει φέτος η ΑΕΚ και υποστήριξε πως όλοι δουλεύουν με στόχο να κάνουν την Ένωση μεγάλη ξανά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «ΩΡΑ για ΣΠΟΡ»

-Άπαντες στην ομάδα έλεγαν ότι τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι καλή ευκαιρία για να μετρήσουν δυνάμεις. Τελικά σε τι επίπεδο βρίσκεται η ΑΕΚ μετά από αυτά τα ματς;

«Η ομάδα ήθελε να χτυπήσει και τα δύο ματς. Δείξαμε διαφορετικό πρόσωπο. Με τον Παναθηναϊκό ήμασταν καλοί μόνο για 20 λεπτά. Με τον Ολυμπιακό, η διάρκεια που είχαμε στην απόδοση, μας επέτρεψε να χτυπήσουμε το ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που μας στοίχισαν «εν τέλει». Έχουμε υψηλές δυνατότητες. Μπορούμε να σταθούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά χωρίς να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Πιστεύω πολύ στην ομάδα. Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

-Στο ΣΕΦ φάνηκε ότι παίξατε με λιγότερο άγχος από ότι στο ΟΑΚΑ. Είναι όντως έτσι;

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν άγχος. Με τον Παναθηναϊκό δεν είχαμε τόσο πολύ υπομονή για να γυρίσουμε την μπάλα σωστά. Με την πιο επιθετική άμυνα του Ολυμπιακού, το καταφέραμε. Είδαμε τα λάθη μας στο βίντεο και το κάναμε καλύτερα. Δεν υπάρχει θέμα άγχους. Ήμασταν πειραγμένοι με τον τρόπο που πήγε το ματς με τον Παναθηναϊκός. Αυτό μας πείσμωσε περισσότερο. Βέβαια και στο ΣΕΦ, δεν παύει να είναι ήττα. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε λοιπόν».

-Φαντάζομαι οι 14 χαμένες βολές, είναι μία σημαντική λεπτομέρεια για την ήττα στο ΣΕΦ.

«100%. Σκεφτείτε ότι ακόμα και να είχαμε ευστοχήσει σε άλλες 7 βολές από τις χαμένες, πάλι δεν θα ήταν καλό το ποσοστό μας. Τέτοιες λεπτομέρειες παίζουν ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Πήγαμε καλά στα ριμπάουντ, όπου είναι δυνατός ο Ολυμπιακός και ελέγξαμε τον ρυθμό, ωστόσο μας στοίχισαν οι βολές».

-Εσύ είχες καιρό να αγωνιστείς, αλλά έπαιξες και στα δύο ντέρμπι και τα πήγες πολύ καλά.

«Σίγουρα εγώ από την μεριά μου, είμαι ετοιμοπόλεμος για να βοηθάω όποτε μου ζητηθεί. Είναι πολύ σημαντικό που βρίσκομαι σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, που όλοι θέλουμε να γίνει ξανά Βασίλισσα, όπως την θέλει άλλωστε και ο κόσμος της. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι στην ΑΕΚ και πιστεύω ότι έχω πολλά πράγματα να δώσω στην ομάδα».

-Επόμενο ματς είναι το εντός έδρας με τον Πανελευσινιακό, όπου είχατε χάσει στον πρώτο γύρο. Πως το βλέπεις;

«Σίγουρα είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση πλέον. Θέλουμε ξεχωριστά να κοιτάξουμε το κάθε ματς που έρχεται. Είναι σαφές ότι πρόκειται για σημαντικό ματς, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη για εμάς. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Οφείλουμε να δουλέψουμε σωστά για να φτάσουμε στην νίκη και να την δώσουμε στον κόσμο μας, μαζί με θέαμα. Άλλωστε, θέλουμε πάντα να δίνουμε χαρά στον κόσμο».

-Η ΑΕΚ πλέον υπολείπεται 3 βαθμούς του Άρη. Προλαβαίνει την τετράδα στην κανονική σεζόν;

«Σίγουρα οι 3 βαθμοί είναι αρκετοί, αλλά πιστεύω από την άλλη ότι αν εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και μπορούμε να το κάνουμε αυτό, θέλω να δω στο τέλος της χρονιάς τι θα έχουμε πετύχει. Δεν έχουμε άγχος να πιάσουμε τον Άρη. Άλλωστε, στα πλέι οφ θα κριθούν όλα. Στην Ελλάδα παίζει ρόλο και το πλεονέκτημα της έδρας και θα το κυνηγήσουμε. Έχουμε στην έδρα μας, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, οπότε μπορούμε να ανεβούμε βαθμολογικά. Το σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα είναι πλέον πολύ ανταγωνιστικό».

-Σε περίπτωση που η ΑΕΚ πάρει την 5η θέση στην κανονική σεζόν, μπορεί να σπάσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ;

«Σαφώς η ομάδα έχει δείξει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Δεν υπάρχει ματς που δεν θα πάμε για την νίκη. Από την άλλη βέβαια, πρέπει να παρουσιάσουμε βελτίωση στην απόδοση μας, από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό θα επιδιώκουμε συνέχεια».

-Πως είναι να συνεργάζεσαι με παίκτες ποιότητας, όπως οι Μενσά-Μπονσού, Ίνγκλις και Χέρστον;

«Σίγουρα η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο. Μιλάμε για παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας. Είναι σημαντικό να έχεις καλό συναγωνισμό στην προπόνηση, γιατί έτσι βελτιωνόμαστε όλοι. Είναι υψηλό το επίπεδο των προπονήσεων. Αυτό ήδη βγαίνει μέσα στο παιχνίδι και θα βγει και στην συνέχεια. Είναι σημαντικό να χτίζεται μια ομάδα με μεγάλες προσωπικότητες, αλλά η ΑΕΚ πρέπει επίσης να χτίσει και στον ελληνικό κορμό. Άλλωστε, η ΑΕΚ έχει παίκτες εγνωσμένης αξίας και αυτό κάνει την διαφορά».

-Ποια η άποψη σου για τον κόσμο της ΑΕΚ;

«Ο κόσμος μας, είναι συγκλονιστικός. Δεν το λέω μόνο για τα ντέρμπι, γιατί και στα άλλα τα παιχνίδια είναι ενεργός. Μας κάνει να χαιρόμαστε πάντα όταν παίζουμε στην έδρα μας και να δίνουμε το κάτι παραπάνω. Θέλουμε να τον κρατήσουμε και να τον αυξάνουμε σταδιακά. Διψάει ο κόσμος μας και μας στηρίζει με υπομονή. Θέλει μεγάλες νίκες για να είναι υπερήφανος και πάντα θα προσπαθούμε να του τις δίνουμε».

-Το κλίμα στην ομάδα ποιο είναι;

«Με τους Έλληνες παίκτες γνωρίζομαι από τα παλιά χρόνια. Είμαστε φίλοι, όχι απλά συμπαίκτες. Ωστόσο και οι ξένοι είναι σωστοί στην συμπεριφορά τους και επαγγελματίες. Δεν έχουμε κανένα θέμα. Μας αρέσει που υπάρχει μια σχέση οικειότητας ανάμεσα μας».



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved