Καλαμπόκης: «Ευκαιρία να ρεφάρουμε με Άρη»

Καλαμπόκης: «Ευκαιρία να ρεφάρουμε με Άρη»

Η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, ύστερα από αρνητικό σερί δύο ηττών, είναι το ζητούμενο για το Ρέθυμνο απέναντι στον Άρη.

Οι Κρητικοί καλούνται αύριο (17/01, 17.00) να περάσουν από το «Nick Galis Hall», στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League. Δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα πέραν του νικηφόρου, όπως παραδέχθηκε και ο Γιάννης Καλαμπόκης: «Όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και κάθε νίκη είναι σημαντική. Προερχόμαστε από δύο άτυχα αποτελέσματα και είναι ευκαιρία να ρεφάρουμε. Βέβαια, μέσα στο γήπεδό του ο Άρης είναι πολύ δυνατός κι αυτό αυξάνει το συντελεστή δυσκολίας του αγώνα. Ωστόσο, προετοιμαστήκαμε καλά αυτή την εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε  να μείνουμε στο πλάνο μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο». Είπε ακόμα…

Για το «κλειδί» της νίκης: «Το «κλειδί» είναι να παίξουμε σαν Ρέθυμνο. Δηλαδή, να βγάλουμε στο παιχνίδι τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία μας επιτρέπουν να ελέγχουμε το ρυθμό και να καθορίσουμε από την αρχή τον τρόπο εκείνο που μας εκφράζει».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Άρης έχει πολύ καλό ρόστερ. Είναι οργανωμένη ομάδα, έχει κανόνες στο παιχνίδι της και υπάρχουν περιφερειακοί αλλά και στη θέση «4» παίκτες που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Εάν περιορίσουμε αυτούς τους παίκτες, σε αυτούς τους τομείς, θα έχουμε πολλές πιθανότητες για τη νίκη».

Για το πού θα πρέπει να στηριχθεί το Ρέθυμνο: «Στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι να ξεκινάμε από την άμυνά μας και μέσα από εκεί να κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και μπάλες και να τις μετατρέπουμε σε πόντους. Αυτό δεν έγινε στο τελευταίο παιχνίδι και μας στοίχισε το αποτέλεσμα. Ελπίζω αυτή τη φορά να το καταφέρουμε και να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Δεδομένης της τελευταίας ήττας είναι μια πρόκληση για εμάς».

Εκ μέρους του τεχνικού επιτελείου ο Χάρης Κουλουριώτης ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με τον Άρη, ιδιαίτερα από ψυχολογικής άποψης, καθώς προερχόμαστε από δύο ήττες. Θέλουμε να αντιστρέψουμε την ψυχολογία, αλλά και να κλείσουμε με τον ιδανικότερο τρόπο τον πρώτο γύρο. Πάραυτα γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο ματς σε μια πολύ δυνατή έδρα, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το πώς θα ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε ό,τι σχεδιάζουμε όλη την εβδομάδα, για να μπορέσουμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι, αλλά και να αποδείξουμε ότι πάμε για να κερδίσουμε. Ο Άρης διαθέτει πολύ δυνατή ομάδα και ειδικά μέσα στην έδρα της. Πιέζει και είναι πολύ επιθετική στην άμυνα. Από εκεί και πέρα, έχει παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία, άρα και πολύ επικίνδυνους. Εμείς, για άλλη μία φορά, θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, κυρίως στον αμυντικό τομέα. Να μπορέσουμε να σταματήσουμε τα ατού του Άρη για να καταφέρουμε να πάρουμε το ματς».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved