Δέδας: «Για να μη φύγει ο κόσμος πιο νωρίς»

Δέδας: «Για να μη φύγει ο κόσμος πιο νωρίς»

Ομάδα των ανατροπών είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς αρέσκεται να παίρνει τις νίκες στα τελευταία δευτερόλεπτα κι ενώ βρίσκεται στο… χείλος του γκρεμού.

Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν σε ακόμα ένα ματς με ανατροπή στο φινάλε, αυτή τη φορά απέναντι στην Καντού για την 3η αγωνιστική του Last 32 του Eurocup. Ο Γιώργος Δέδας, που έβαλε το νικητήριο τρίποντο, με δηλώσεις του στο Sport24 Radio 103.3 ανέφερε χαριτολογώντας: «Το κάνουμε έτσι για να μη φύγει ο κόσμος πιο νωρίς! Και στα δύο πρόσφατα παιχνίδια μας, με Καντού και ΑΕΚ, η ομάδα ήταν πίσω και όλοι τα θεώρησαν χαμένα. Το ότι κερδίσαμε δείχνει ότι δεν τα παρατάει. Αυτό χαροποιεί πιο πολύ τον κόσμο, αλλά και εμάς». Είπε ακόμα…

Για το πώς καταφέρνει ο ΠΑΟΚ και κερδίζει τους αγώνες στη λήξη τους: «Εμείς το κοιτάμε από τη δική μας πλευρά. Η Καντού μας περνούσε εννέα πόντους πριν από τη λήξη. Με την ΑΕΚ δεχθήκαμε περίπου είκοσι πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Στην έδρα σου πρέπει να μην αφήνεις την αντίπαλη ομάδα να νιώσει δυνατή. Είχαμε πει πριν από το ματς να μην αφήσουμε τους Αμερικανούς της Καντού να νιώσουν άνετα».

Για το πώς νίκησαν ΑΕΚ και Καντού: «Το καλό με την ΑΕΚ είναι ότι δεν είχαμε τάιμ άουτ και έπρεπε να αυτοσχεδιάσουμε. Στη φάση με την ΑΕΚ είχαμε το «πεντάρι» που είναι δύσκολο να δώσει καλή πάσα κι όμως το έκανε. Χθες (14/01) είχαμε τάιμ άουτ και το σχεδιάσαμε».
Για το σουτ του, που έδωσε τη νίκη επί της ιταλικής ομάδας: «Φάνηκε από την πορεία που έφυγε η μπάλα ότι θα μπει. Αν είχε μία διακεκομμένη γραμμή θα φαινόταν αυτό».

Για το σχεδιασμό, από το Σούλη Μαρκόπουλο, στους αγώνες απέναντι στην ΑΕΚ και την Καντού: «Με την ΑΕΚ είχαμε πει ο Ίνγκλις να μη βρει γρήγορα ρυθμό και στο πρώτο λεπτό είχε βάλει τρία τρίποντα! Όμως, μετά ο Κάρτερ έπαιξε την καλύτερη άμυνα που έχω δει. Είναι δύσκολο να παίζεις κάθε τρεις ημέρες και ειδικά για εμάς που έχουμε μικρό ρόστερ. Η Καντού είναι ιταλική ομάδα και όπως όλες είναι άναρχη. Είχαμε μιάμιση ημέρα για να ετοιμάσουμε το ματς. Δεν είναι ελληνικό πρωτάθλημα, που τους ξέρεις και μπορείς να γλιτώσεις μία ημέρα. Πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ έπρεπε να ταξιδέψουμε πέντε ώρες για να πάμε στο αεροδρόμιο. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε γρήγορα τη διάθεσή μας».

Για το ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος του έδωσε το τελευταίο σουτ, χθες (14/01): «Είχα 0/3 τρίποντα. Όταν σου λέει ο κόουτς θα παίξεις μία συνεργασία για να σουτάρεις, τι θα του πεις, δεν θέλω; Μας δείχνει εμπιστοσύνη. Με τον κόουτς είμαστε μαζί τέσσερις σεζόν. Με ξέρει και τον ξέρω. Μπορεί στο άλλο ματς να έχει το προαίσθημα να πάρει άλλος την προσπάθεια».

Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Eurocup: «Η Λιμόζ ήταν στην Ευρωλίγκα. Η Καντού έπαιζε Ευρωλίγκα και η Κίκμι είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολα. Η Καντού κέρδισε με είκοσι πόντους την Κίμκι την πρώτη αγωνιστική. Είναι δύσκολο το Eurocup. Έχει μετακινήσεις. Επίσης, στο Eurocup τα ρόστερ είναι πιο περιορισμένα».

Για το στόχο του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, που βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά: «Είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε το σκάουτινγκ για τον Παναθηναϊκό. Με το Κύπελλο Ελλάδας δεν ξέρω τι γίνεται, ο Παναθηναϊκός έκανε πάλι προσφυγή. Το καλεντάρι δεν βγαίνει. Όποτε μας πουν θα παίξουμε. Εμείς περιμένουμε το ματς με τον Άρη, για το πρωτάθλημα».

Για την Basket League: «Δεν ακουμπάς τις πρώτες δύο ομάδες αγωνιστικά. Μπορείς, όμως, να τις νικήσεις. Το ταβάνι μας είναι όπου ήταν και πέρυσι».



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved