Παναθηναϊκός: Δοκιμασία στο Κάουνας
Ο Παναθηναϊκός μετράει τις δυνάμεις του απόψε (7 μ.μ., ΝΕΡΙΤ Sports, Onsports.gr) κόντρα στη Ζαλγκίρις και τις πολλές απουσίες.
Τα αγωνιστικά προβλήματα μπορεί να μην έχουν τέλος για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο βρίσκεται στο Κάουνας για ν’ ανεβάσει ρυθμούς, βγάζοντας από το μυαλό τις απουσίες όσο αυτό είναι εφικτό. Η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να ρίξει στη μάχη όλα της τα όπλα, ούτε φυσικά να δουλέψει όπως θα ήθελε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αφού μετράει συνεχώς απώλειες, ωστόσο την ώρα της μάχης όλα αυτά δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Η αρχή στο τουρνουά θα γίνει κόντρα στη διοργανώτρια Ζαλγκίρις, για την πρεμιέρα του «Akropolis Cup» στη «Zalgirio Arena».
Η ομάδα του Κάουνας γιορτάζει τα 70 της χρόνια και οι Λιθουανοι έχουν φροντίσει για τις πολλές εορταστικές εκδηλώσεις κάτι το οποίο αγωνιστικά δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα δεν βρίσκεται εκεί για να συμμετάσχει απλά στο πάρτι των Λιθουανών και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς περιμένει από τους παίκτες του ν’ ανεβάσουν ρυθμούς, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το προηγούμενο τουρνουά ενώ αναμένεται να συνεχίσει τις δοκιμές.
Στο Κάουνας, θα διεξαχθούν δυνατά φιλικά και οι παίκτες του «τριφυλλιού» θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν για τα καλά τις δυνάμεις τους, παρά τις πολλές απουσίες και λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων αγώνων. Στην Αθήνα, εξάλλου, έμειναν οι Αντώνης Φώτσης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ΝτεΜάρκους Νέλσον, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Μιχάλης Λούνζης.