Κάρι: «Στον Παναθηναϊκό γίνεσαι Πρωταθλητής!»

Κάρι: «Στον Παναθηναϊκό γίνεσαι Πρωταθλητής!»

Περήφανος που φόρεσε τη φανέλα του «τριφυλλιού» δήλωσε ο Ραμέλ Κάρι ενώ αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον κόσμο της ομάδας

Ο Αμερικανός γκαρντ ο οποίος απολαμβάνει τις διακοπές του στην Καλιφόρνια, μίλησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» για τις όμορφες στιγμές που έζησε ως παίκτης του «τριφυλλιού». Δήλωσε περήφανος που ήταν μέλος αυτής της ομάδας και αποθέωσε τον ηγέτη Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά και τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αμερικανού γκαρντ

Δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ο τίτλος του ΜVP στον τελικό με τον Άρη, ήταν ο απολογισμός σου στο διάστημα που έμεινες στον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι στιγμές οι οποίες σου έχουν μείνει στο μυαλό από την ημέρα που φόρεσες την πράσινη φανέλα;

«Έχω κρατήσει σχεδόν τα πάντα στο μυαλό μου. Όλα ήταν ξεχωριστά, οι συμπαίκτες μου, η ομάδα, οι οπαδοί και η πόλη της Αθήνας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όλες τις στιγμές που έζησα στον Παναθηναϊκό και φυσικά τους τίτλους που κατακτήσαμε».

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να αλλάξεις κάτι σε αυτή την πορεία με τους «πράσινους», τι δεν θα ήθελες να συμβεί;

«Σίγουρα την περίοδο του τραυματισμού μου. Όταν τραυματίστηκα και ήμουν έξω για ένα μήνα. Εκεί έχασα τον ρυθμό μου σε ένα πολύ σημαντικό σημείο της σεζόν στη Euroleague. Αν μπορούσα λοιπόν, να αλλάξω κάτι θα ήταν να είμαι υγιής εκείνο το διάστημα που η ομάδα με χρειαζόταν».

Τόσο στο πρώτο πρωτάθλημα όσο και στο δεύτερο, υπήρξαν στιγμές που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά τελικά έφτασε στην κορυφή. Ποιο είναι το μυστικό αυτής της ομάδας και πετυχαίνει τους στόχους της;

«Πρώτα απ όλα, όταν παίζεις για τον Παναθηναϊκό και φοράς την πράσινη φανέλα γεμίζεις με περηφάνια. Οι παίκτες συνειδητοποιούν ότι σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παλεύουν για την ομάδα. Λένε πως ο Παναθηναϊκός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αλλά για μένα είναι και στον κόσμο! Αυτή τη διετία οι παίκτες που ήμασταν στην ομάδα γνωρίζαμε ότι όταν τα πράγματα σοβαρεύουν πρέπει να παίξουμε σαν Παναθηναϊκός. Τα ξεχνάς όλα και συγκεντρώνεσαι στον στόχο σου, όπως στους αγώνες με τον Ολυμπιακό που είναι πάντα ξεχωριστοί. Στον Παναθηναϊκό μαθαίνεις να είσαι Πρωταθλητής!»

Το μυστικό των αποδυτηρίων και οι φοβεροί φίλαθλοι

Όποιος μπει στ’ αποδυτήρια του Παναθηναϊκού καταλαβαίνει απόλυτα για ποιο λόγο η ομάδα του «τριφυλλιού» είναι η κορυφαία στην Ευρώπη. Ο Κάρι ανέφερε για ποιους λόγους ξεχωρίζουν οι «πράσινοι» αλλά και στο «καυτό» ΟΑΚΑ το οποίο δεν θα ξεχάσει ποτέ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως εξέφρασε την επιθυμία του κάποια στιγμή να επιστρέψει για να ζήσει ξανά όμορφες στιγμές που μόνο ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει.

Έχεις μεγάλη εμπειρία στο μπάσκετ, ωστόσο υπάρχει κάποιο μάθημα που πήρες από την παρουσία σου στ’ αποδυτήρια του Παναθηναϊκού; Τι κάνει αυτή την ομάδα να ξεχωρίζει;

«Ήταν τόσο πετυχημένη ομάδα στο παρελθόν που σε κάνει να αισθάνεσαι πως αγωνίζεσαι κάπου ξεχωριστά. Στ’ αποδυτήρια υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση απ’ όλους, στον στόχο. που ήταν πάντα η νίκη. Αλλά όταν έχεις έναν ηγέτη όπως τον Διαμαντίδη, που είναι τόσο ήρεμος και πάντα έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, τότε είναι εύκολο κι εσύ να τον ακολουθήσεις και να παίξεις όσο καλύτερα μπορείς».

Ο Παναθηναϊκός από την επόμενη σεζόν θέλει να επενδύσει στους νεαρούς Έλληνες παίκτες που έχουν ταλέντο. Ποια είναι η γνώμη σου έχοντας ζήσει ως συμπαίκτης μερικά από αυτά τα παιδιά;

«Τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο και μέσα από τη σκληρή δουλειά θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει έμπειρους παίκτες οι οποίοι θα βοηθήσουν και τους υπόλοιπους να μπουν στο σωστό δρόμο».

Έζησες από κοντά την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού; Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα;

«Ήδη μου λείπει η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ, δεν είχα ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν κόσμο που τον αγαπάς αλλά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι φοβεροί. Ήταν παντού, όπου κι αν πήγαινα τους συναντούσα και με αντιμετώπιζαν με πολύ αγάπη. Τους ευχαριστώ όλους για την στήριξη, ιδιαίτερα στα δύσκολα και αν μπορούσα θα τους έπαιρνα μαζί μου στην Καλιφόρνια…»

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

«Δεν ξέρω ακόμα που θα συνεχίσω την καριέρα μου. Αυτή τη δουλειά κάνει τώρα ο ατζέντης μου, ώστε να βρει την καλύτερη λύση. Θέλω να παίξω μπάσκετ αλλά αυτή τη στιγμή απολαμβάνω τις διακοπές μαζί με την οικογένεια μου».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved