Καλαμπόκης: «Υπέρβαση για την παραμονή»

Καλαμπόκης: «Υπέρβαση για την παραμονή»

Σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία, έκανε η ομάδα του Ρεθύμνου, η οποία επικράτησε του Πανελευσινιακού 85-69.

Οι Κρητικοί είχαν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ένας εκ των κορυφαίων, ήταν ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους (6/6 1π. – 1/3 2π. – 2/3 3π.) και 2 ριμπάουντ. Ο 35χρονος γκαρντ, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου (www.psak.gr), για την ομάδα του, τη νίκη επί του Πανελευσινιακού, το μέλλον του και την εθνική ομάδα.

Γιάννη, που θεωρείς ότι κρίθηκε το παιχνίδι με τον Πανελευσιανιακό; Στην απόδοσή σας στο Β’ και Γ’ δεκάλεπτο;

«Στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, παίξαμε καλύτερη άμυνα και ήμασταν πιο παραγωγικοί στην επίθεση. Για μας δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα, εκτός από τη νίκη. Ήταν θέμα χρόνου να βρούμε το καλό μας πρόσωπο και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Πιστεύεις ότι εξασφαλίσατε ουσιαστικά την παραμονή σας μετά τη νίκη επί του Πανελευσινιακού;

«Το εφετινό πρωτάθλημα, έχει πάρα πολλά απρόοπτα. Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων, που όταν νικούν, βλέπουν πλέι οφ και όταν χάνουν τον υποβιβασμό. Δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε με ασφάλεια αλλά η 8η νίκη, αυξάνει το ποσοστό για την παραμονή μας».

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Στο ματς του Α’ γύρου, είχατε δυσκολευθεί. Τώρα τι πιθανότητες δίνεις να φύγετε με το διπλό;

«Η ομάδα των Τρικάλων είναι πολύ επικίνδυνη στην έδρα της και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για την επιβίωσή της. Έχουμε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε διότι την επόμενη εβδομάδα υπάρχει το AllStarGame. Θέλουμε όμως να κάνουμε την υπέρβαση και να πάρουμε κάποια εκτός έδρας νίκη στα εναπομείναντα παιχνίδια για να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια».

Έχεις κλείσει τα 35 σου χρόνια και οδεύεις προς τα 36. Έχεις σκεφτεί πότε θα σταματήσεις; Θέλεις να παραμείνεις στο χώρο;

«Είναι πολύ πιθανόν να παραμείνω στο χώρο. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει πότε θα σταματήσω. Δεν θα αργήσει όμως. Είμαι σε μία ομάδα οργανωμένη που γύρω της έχει ανθρώπους που την αγαπούν και αυτό είναι πολύ σημαντικό και σου δίνει κίνητρο. Από τη στιγμή που είμαι καλά, δεν σκέφτομαι να σταματήσω. Όμως, δεν πρόκειται να συνεχίσω, αν φθάσω στο σημείο να μην μπορώ να περπατήσω».

Έχεις φορέσει και τη φανέλλα της εθνικής ομάδας. Μάλιστα το 2009, πανηγύρισες το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Το καλοκαίρι έχουμε μουντομπάσκετ. Πόσο ψηλά μπορούμε να φθάσουμε και ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καταλληλότερος προπονητής;

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο καταλληλότερος προπονητής, δεν μπορώ να πω και ούτε θέλω να μπαίνω σε χωράφια άλλων. Είμαι σίγουρος όμως, ότι υπάρχουν καλοί προπονητές, οι οποίοι μπορούν να καθοδηγήσουν ψηλά την εθνική. Οι έλληνες προπονητές έχουν κερδίσει το σεβασμό και είναι πάρα πολύ καλοί. Δεν μπορώ να πω μέχρι που μπορούμε να φθάσουμε. Το σημαντικό είναι ότι η εθνική θα βρίσκεται στο μουντομπάσκετ. Είναι κάτι που άξιζε, έστω κι αν πήγαμε με wildcard. Δεν είμαστε Ουγγαρία, Βέλγιο ή Τσεχία. Έχουμε πετύχει πάρα πολλές επιτυχίες και με μία αποτυχία, δεν μπορούν να ξεχαστούν τα πάντα. Η παρουσία μας στο μουντομπάσκετ, αναδεικνύει και τη δυναμική του ελληνικού μπάσκετ. Όποιοι και να είναι οι παίκτες στην Ισπανία, να ξέρετε ότι θα μας κάνουν υπερήφανους».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved