Καλαφατάκης: «Έχει ξεφύγει από το εγχώριο πλαίσιο το Ρέθυμνο»

Καλαφατάκης: «Έχει ξεφύγει από το εγχώριο πλαίσιο το Ρέθυμνο»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με το Ρέθυμνο εμφανίστηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης, που αντικατέστησε το Θανάση Γιαπλέ.

Ο Χανιώτης τεχνικός παραχώρησε στο «Μελίνα Μερκούρη» την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως μέλος των Κρητικών. Μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλος της νέας ομάδας του, στην οποία είναι όλοι μαζί, μία γροθιά, καθώς και για τους προσωπικούς στόχους του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ρεθύμνου: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Ξαναγυρίζω στην πατρίδα ύστερα από δεκαπέντε χρόνια. Οι δεσμοί μου με το Ρέθυμνο κρατούν πολλά χρόνια, από τότε που έπαιζε στα τοπικά και μετά στη Γ’ Εθνική. Οι σχέσεις μου και οι φιλίες με τους ανθρώπους της ομάδας είναι αμοιβαίες εδώ και χρόνια. Η μοίρα με έφερε πίσω, έστω και αργά. Ήθελα να γυρίσω στην Κρήτη».

Για το Ρέθυμνο: «Ο τρόπος λειτουργίας και το όραμα που έχει η ομάδα θεωρώ πως έχει ξεφύγει από το εγχώριο πλαίσιο. Συνήθως οι πόλεις είναι αυτές που στηρίζουν τις ομάδες, εδώ όμως η ομάδα είναι για την πόλη και αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Για αυτούς τους λόγους το άγχος και η ευθύνη που έχω με την ανάληψη της προπονητικής ηγεσίας είναι πολύ μεγάλα. Αισθάνομαι ότι πρέπει να φανώ αντάξιος των προσδοκιών εκείνων που με επέλεξαν».

Για το πώς έγινε η επαφή και πώς δέχθηκε την πρόταση που του έγινε: «Όταν έγινε η κρούση για να έρθω δεν το διαπραγματεύτηκα καθόλου, αφού η σχέση μου με τη διοίκηση και με τον ιδιοκτήτη Κωστή Ζομπανάκη είναι εξαιρετική. Η θετική απάντηση ήταν άμεση. Πιστεύω ότι τις συνεργασίες δεν τις ορίζουν ούτε τα συμβόλαια ούτε οι δεσμεύσεις, αλλά η καλή δουλειά, οι αμοιβαίες σχέσεις και τα αποτελέσματα. Δεν ήρθα να μείνω για λίγο, αλλά όσο περισσότερο γίνεται. Δεν με ενδιαφέρουν τα μακροχρόνια συμβόλαια γιατί, όπως λέμε εδώ στην Κρήτη, δεν είμαι απλώς βρεγμένος αλλά ολόβρεχτος».

Για τους στόχους του: «Παρότι είμαι 20 χρόνια στην Α1 θεωρώ πως δίνουμε εξετάσεις κάθε ημέρα. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά συνέχεια. Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι έχουν ένα κοινό σκοπό που σπάνια βρίσκεις σε άλλες ομάδες. Αυτό εγώ το είχα βρει μόνο σε ένα δύο συλλόγους. Δεν είμαστε εγώ κι εσείς, αλλά όλοι μαζί, μία γροθιά».

Για το Θανάση Γιαπλέ: «Διαδέχομαι έναν άνθρωπο ο οποίος είναι φίλος μου, δυστυχώς όμως η μοίρα των προπονητών είναι τέτοια. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές τις καταστάσεις και να σεβόμαστε αυτούς που διαδεχόμαστε. Αναλαμβάνω την ομάδα σε μια δύσκολη για αυτήν περίοδο, έχοντας κάποια άτυχα αποτελέσματα μέχρι τώρα».

Για τη συνέχεια στην Basket League ΟΠΑΠ: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά και να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ομάδα στις επιτυχίες. Έχω δει τα παιδιά και πιστεύω πως έχουν πολύ ταλέντο. Είχα την πρώτη επαφή μαζί τους το πρωί (14/01), για να δούμε τι φταίει και με την εμπειρία μου διαπίστωσα πως πρόκειται για εξαιρετικούς χαρακτήρες. Τους είδα όλους με μεγάλη διάθεση για σκληρή δουλειά ώστε να επιστρέψουν στις νίκες. Είναι πολύ τυχεροί, που συμμετέχουν σε μια τέτοια ομάδα αυτές τις εποχές. Το έργο είναι πολύ δύσκολο, όμως θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε. Το πού μπορούμε να φθάσουμε θα το δούμε στο τέλος. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος πως υπάρχουν και οι κακές χρονιές, οι δύσκολες στιγμές, πρέπει όμως να δείχνουμε εμπιστοσύνη».

Για το πώς θέλει την ομάδα, από εδώ και στο εξής: Πρέπει να δικαιώσουμε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τεράστια προσπάθεια για αυτόν το σύλλογο. Η ομάδα πρέπει να βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση και να παίξει το μπάσκετ που τόσα χρόνια θαύμασε όλη η Ελλάδα. Η ουσία και το θέαμα είναι στους άμεσους στόχους μου. Πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε. Είναι αυτό που αρέσει στη διοίκηση και τον κόσμο».

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



Στέφανος Ντούσκος: Πρόκριση στον τελικό του σκιφ στο Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ - Η ώρα και το κανάλι
Στέφανος Ντούσκος: Πρόκριση στον τελικό του σκιφ στο Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός: Πολλές απουσίες για Άρη, μόνος στόπερ στην αποστολή ο Βίτορ Ούγκο!
Παναθηναϊκός: Πολλές απουσίες για Άρη, μόνος στόπερ στην αποστολή ο Βίτορ Ούγκο!
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live Streaming το Game 5 των τελικών της Volley League γυναικών
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live Streaming το Game 5 των τελικών της Volley League γυναικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved